FoLlOw Me...

Thursday, September 3, 2015

potty training?

Assalamualaikum.... tengok fb penuh kengkawan update pasal potty training anak memasing.Hari ni dah masuk hari ketiga my baby Ammar tak pakai pampers waktu siang, nak kate dah start latih poo poo dalam toilet xd la kan. sebab umo pun baru 1tahun 8 bulan, nih kes baby xmo pakai pampers.ikutkan j la kot boley latih awal kan.takat hari nih xpenah sampai ke toilet pun.terbabas dalam seluar aiii sabar j la... baby pun macam keliru j lagi.paling kelakar bila seluar tersepit celah punggung die. geli la tuh hahahaha...  tapi xd la  x pakai pampers langsung.hanya waktu siang j.xp la  pelan2 ajar guna toilet..

Monday, August 24, 2015

update blog

Assalamualaikum... lama sangat tak menulis blog. dah bersarang nampaknye.sejak ada anak nih hobi menulis makin kurang, tu pasal la berbulan tak update.tak pe pelan-pelan i update.tuh pun kalau rajin..hailaa

Tuesday, November 25, 2014

Alahai smartphone ku..

sejak pakai smartphone memang i jaga dengan baik. tak de makna nak download games bagai.motif??? tak mau budak2 berminat nak pinjam.senang cite kedekut habis la.. hoiii bukan murah tau i beli..eh eh incik suami bagi tau. punya baik jaga siap pakai cover mahai gitu. itu dulu masa si kecik x d lagi. lani haaa sejak boley capai sume barang nih, smartphone nih pun tak terlepas darinye. haa ape die buat??? die buat smartphone nih macam kain lap j. duk lap lantai.habis calar skrin . paling sadis di baling habis terburai..... hishh sabar j la. nak marah kecik lagi... tarik nafas panjang j laaaaa... anakku Ammar...

Monday, September 15, 2014

Ammar Fatah



Assalamualaikum...

Setelah 9 bulan Ammar Fatah lahir, baru kini nak upload gambar dia dalam blog. Sebelum nih guna handphone jadi tak reti nak masukkan jadi tertunda la niat nak share gambar my baby nih.

tadaaa....


nih baby masa baru lahir...


nih plak beberapa jam baru lahir...dah pandai buka mata..


nih wajah terbaru...manja

alhamdulillah baby membesar dengan sihat walau lahir tak cukup bulan..
Ammar Fatah nih tersangat la manja.. tahu j orang sayang sangat kat dia.
suka main air, melompat dan juga warna oren..
bila tengok dia membesar terasa masa berlalu dengan begitu pantas plak..
oh baby jangan cepat membesar..mama rindu kamu


Sunday, August 10, 2014

Dah 8 bulan anakku sayang..

Yup..pejam celik pejam celik dah masuk 8 bulan anak manjaku Ammar Fatah.. haii cepatnye masa berlalu...perkembangan sekarang Ammar dah boley buat pusingan 360 darjah..ikutkan anak orang lain yang seusia die ada yang dah pandai merangkak tak pun duduk...tapi tak pe lah padaku biar lambat asal selamat hihihi... dalam banyak benda aku perasan  sesuatu tentang Ammar. Die nih jenis pemerhati dan aktif, tangan tuh kalau boley nak capai j  kalau tak dapat tangan die akan mengigil... sampai satu tahap masa mandi die cuba nak pegang air.tengok memang kelakar..ada k nak pegang air???? aku cuba ajar yang air tak boley di pegang macam benda lain. ajar die tepuk2 air..aiii suka plak..habis basah baju mama...Ammar memang suka air..kalau boley duk dalam bilik air pun die sanggup gamak nye..hurmmmm

Saturday, August 9, 2014

Kami tak sihat..

Assalamualaikum..hampir 2 minggu kite beraya, syok oo sebab tahun ni beraya bersama anakku Ammar. Tengok baby pakai baju melayu comey sangat...alo alo cute wehh.. Seminggu pertama memang raya sakan. ziarah menziarahi sedara mara baik jauh atau dekat. Masuk minggu kedua...haaaa...kami tak sihat. bermula dengan baby Ammar selsema dan batuk2. di ikuti dengan i plak tak sihat....woooo haru kami dua beranak sakit berjemaah. xselesa sangat nak plak bila tengok Ammar yang cam susah nak bernafas. moga kami cepat sembuh...aminn

Tuesday, April 29, 2014

Resepi..

Assalamualaikum...

Sejak dua menjak ni aku rajin nak try sesuatu yang baru. Yela dari buang masa ada baiknya aku cuba resepi baru..antara kek yang aku dah buat bersama adik..


Chocolate cheesecake with oreo yang ni adik aku yang buat.aku tukang deco j..bahan-bahan ada kat dapur so serah kat my sis j la...

Cheesecake biscuits haaa yang ni aku pulak yang buat... Google j resepi..

Ni antaranya la pasni akan menyusul yang lain pulak..