FoLlOw Me...

Tuesday, April 29, 2014

Resepi..

Assalamualaikum...

Sejak dua menjak ni aku rajin nak try sesuatu yang baru. Yela dari buang masa ada baiknya aku cuba resepi baru..antara kek yang aku dah buat bersama adik..


Chocolate cheesecake with oreo yang ni adik aku yang buat.aku tukang deco j..bahan-bahan ada kat dapur so serah kat my sis j la...

Cheesecake biscuits haaa yang ni aku pulak yang buat... Google j resepi..

Ni antaranya la pasni akan menyusul yang lain pulak.. 

Tuesday, April 15, 2014

Saje...

                                                            Assalamualaikum

Sejak tak keje nih macam-macam plan yang aku nak buat. Memang tak senang duduk dibuatnya. Orang dah bese kejekan mana reti duk melopong j. Masa ni rajin pulak duk google resepi tapi buatnye idak lagi....kihkihkih....Ada j yang tak cukup..

Banyak pulak resepi yang aku dok ushar dan juga yakin la juga nak buat, mana tak nya pilih resepi senang j dulu. Simple but nice... Eceh macam sedap j...hentam j dulu, janji buat...

Note: actually aku ni tengah belajar update blog guna iPad.. Terkial-kial juga la guna, nampak sangat x reti...hiss nyampah betul dengan auto correct nih..nyibuk j memanjang.

Thursday, April 10, 2014

Alahai anakku...

Assalamualaikum..kini hampir 4 bulan jadi mama Ammar, macam2 pengalaman  dan dugaan yang aku tempuh. Suka duka waaaa pernah juga nangis nak plak bila tak dapat tenangkan baby bila nangis...rasa xguna sangat...pas baca pengalaman org sambil google sana sini baru la bley tenang...hihihihi.. at least tau la juga nk atasi tekanan bila baby nangis.Ammar bila lama jaga dah tau la juga ape die nak.. kesimpulan  anakku rupanya seorang yg manja n suka di pujuk juga suka berjalan..errr ikut perangai sape tu ek???