FoLlOw Me...

Tuesday, January 28, 2014

Kurniaan

Assalamualaikum.....Ini kisah 12.12.13 yang lalu.. Macam bese bangun pagi siap2 nak g keje. Tapi pagi ni ada len sket rasa nk terkucil tp x..n kluar la air yg mulanya I rasa air kencing,yela d saat 8 bulan lebih nih memang akn ada potensi utk terkeluar lebihan air kencing. Pastu g keje cam bese.relax2 wat keje selamba tapi asik nak k tandas j. Aih pelik nih.bkn sebab kerap k toilet, tp cecair yg kuar buat I musykil.cam bkn air kencing j.pelik2.call ma tnya simptom2 yg d alami.bgtau abg nk g check doc la. Pas lunch abg dtg amik.blik rumah kemas ape yg ptt then p ppum. Check dannnn haaaa kena tahan kau...rupanya dh kuar air ketuban n dh ada bukaan 1 cm. Sbb baby baru 35 weeks kena la bg ubat matangkn peparu dlm 5.30ptg gitu. Dlm kul 8 lbh kena sorong k labour room coz dah ada bukaan 3 cm.. Sakit kontraksi berpanjangan sehingga la tepat kul 9.41 mlm lahir la seorang bayi lelaki.wow subhanaallah terkejut kauu...sakit xyah cite mcm rs nk mati j tiap kali kontraksi..d tambah nak meneran.ntah berape byk gas oksigen dh kutelan sampai lalok.. Dalam sehari nih i boley lagi relax g lunch borak2 gelak ketawa ngan officemate.bila dpt msg hubby dh nak sampai baru la gerak balik office. Masa tuh sumpah memang xd rasa sakit k ape.. Sampai hospital xtau nak g mana, tanya orang then g la tempat yang di cakap. Actually i check up kt ppum 20 Dec 2013 tp nak wat camner baby udah xsabar mau kluar..jadi  lahir la Muhammad Ammar Fatah....

Friday, January 24, 2014

Mandikan Ammar...Day 44

Yup.....baru hari ni hari terakhir pantang ada keberanian nak mandikan Ammar. Pengalaman pertama la kiranya, tuh pun bila berat baby dah naik k 3.5kg ... kalau dak jangan harap la..seriau eh nak mandikan. Dengan lafaz bismillah dan di bantu my mom bermula la episod mandikan baby.Selama nih elok j bila orang nak mandikan, my baby diam, tapi kali nih bila i start sapu air kat muka baby nangis...eh awat la nangis nak oiii jgn bagi mama nebes sayang.Rupa-rupanya baby nangis sebab ingat i nak bagi susu tapi sebaliknya mandikan die... Baby Ammar sudah salah faham lerrr...yela selama nih asal i angkat die sure nak bagi susu...die dah tau bila mama dukung j sure ingat susu.. maka sambil tuam baby bagi susu..lena kau sampai terkencing atas mama. Lepas nih boley la mandikan sendiri my baby.tuh pun slow j la..

Thursday, January 16, 2014

Pantang

Assalamualaikum... kini dah sebulan lebih berpantang, pelbagai rasa ada, x sabar rasa hati nak tunggu hari terakhir pantang. bosan oooo... xleh g sana sini duduk kat rumah j. i plak bukan jenis duk rumah j...xleh wehhh cepat sangat bosan. bila lama sangat mula la hati x senang. paling lama i tahan duk rumah n tanpa wat apa2 ada 3 k 5 hari. oh hati tabah la ea..xlama dah pun