nuff ads

Thursday, September 12, 2013

Berat badan kena jaga oiii..

Assalamualaikum, hari ni bermula la sesi menjaga berat badan..kena control sket jumlah pemakanan, kang xpasal2 naik lagi.mau bernanah dengar nurse membebel. Bukan senang oii nak jaga, selalu kalau dah breakfast kat rumah, sampai office makan lagi uu..pantang orang offer makan laju j amik, senang cite susah la nak cakap tak mau. Tapi lain pula hari ni terpaksa menolak padahal dalam hati, i nak weh lapar nih.... perut dah keroncong nih..uih laparnye..wahai perut sabar la menanti waktu lunch karang ea...baby mama lapar sob sob sob.....

Wednesday, September 11, 2013

Check up lagi..

Assalamualaikum..... hari ni check up lagi, macam besa tiap kali nak k klinik pasti bangun awal dari biasa, takut nanti lambat g klinik ramai orang plak.So macam besa la sampai klinik amik no giliran dan tunggu kul 8 baru la menunggu no dipanggil. Hari ni nasib baik takde la lama sangat, sebelum kul 10 dah siap sume. Alhamdulillah baby dan mak baby ok..cume kena monitor bab berat badan yang naik mendadak. kalau sebelum ni naik 1.5kg, tapi kali ni naik sampai 3 kg kauuu....tengok pada bentuk perut tak nampak la besar mana, tapi tula still kena monitor..... baby pun kena check jantung.normal & aktif.. saat nurse letak alat check jantung tuh, baby diam j...diam tak bergerak macam besa, dah lama sikit baru la gerak .baby tak suka benda tuh ea... ikut mama yang tak suka g klinik jugak kot..hihihi....

Sunday, September 8, 2013

Sudah 5bulan..

Dalam sedar tak sedar sudah masuk 5 bulan baby duk dalam perut..rasa macam eh bukan baru lagi k i pregy??...Dalam tempoh nih banyak yang i rasa, tak kira la suka dan duka..saat paling gembira bila baby aktif tendang2 perut...syok sangat rasanya walau  kadangkala senak perut ooo.... i pun kadang2 suka mainkan baby dalam perut, saje sengetkan badan sebab nak tengok baby gerak...hihihi...itu saat yang best, tak best plak bila agak susah nak tido sesuka hati, mau senak perut  kalau salah tido, bantal memang keliling badan... itu ok lagi yang paling tak best sudah tentu check up every month... dah jadi rutin plak tiap bulan amik darah check keadaan baby..mmmmm.....takpelah  pasrahkan diri demi baby tercinta..mama love u sayang :)

Saturday, September 7, 2013

Open House

Assalamualaikum......hari ni my ex boss buat open house,lalu i pun dengan semangat pujuk incik hubby untuk pergi.nasib baik incik hubby setuju padahal die kena keje hari ni..yup keje setiap hari demi mencari wang untuk i & my future baby shopping :) mmm..iyola lah tu.seronok sangat kalau dapat pergi open house ni sebab bukan senang nak jumpa kengkawan dulu2 masa berkhidmat kat company lama, tambahan pula ada pelbagai makanan yang sedap sedia menanti hihihihi...jumpa kawan pun makan kena ingat juga. tapi sayang i tak boleh lelama kat sana  almaklum la kena ingat incik hubby masih kena g keje tahu..maka lepas kenyang terus jumpa ex senior chit chat kejap muah muah dulu then  berangkat balik. the end...pastu incik hubby drop i kat mid valley, maka bermula la window shopping sensorang, terasa seperti saat bujang dulu..suka sangat jalan2 tak de arah. lepak mana2 kedai tak hirau orang sekeliling..fuhhh best ooo... dengan perut boyot masih kuat jalan sana sini kauuu....ni bila penat baru teringat  tengah pregy,duduk kat mana2 kerusi tunggu incik hubby datang jemput...mata dah layu niiii.....

nuff ads