nuff ads

Wednesday, October 16, 2013

Subhanallah....

Tiada kata yang dapat di gambarkan betapa takjub dan kagum dengan kuasa Allah s.w.t.. betapa indahnya perasaan itu bila mana bayi yang dikandung kini menginjak ke 6 bulan. Subhanallah saat dia mula menggerakkan badan macam-macam rasa yang datang kagum , bangga dan juga pelik..bagaimana die yang sekecil itu boleh hidup dan bebas bergerak dalam perut yang ku kira xd la besar mana. Malam tadi sedang enak di buai mimpi, sambil memusingkan badan ke sebelah kanan, tetiba bayi dalam perut bergerak..well itu perkara biasa..tapi bila terasa seperti ada jari yang bergerak kat dalam lebih kurang macam menyentuh perut tuh rasa kagum sangat. memang boleh rasa itu jari tapi tak tau macam mana nak cerita...wow subhanallah hebatnye anugerah yang Allah kurniakan.....harapanku moga bayi ini sihat dan selamat lahir... .xsabar kot nak tengok muka sape yang di ikutnya...

Thursday, September 12, 2013

Berat badan kena jaga oiii..

Assalamualaikum, hari ni bermula la sesi menjaga berat badan..kena control sket jumlah pemakanan, kang xpasal2 naik lagi.mau bernanah dengar nurse membebel. Bukan senang oii nak jaga, selalu kalau dah breakfast kat rumah, sampai office makan lagi uu..pantang orang offer makan laju j amik, senang cite susah la nak cakap tak mau. Tapi lain pula hari ni terpaksa menolak padahal dalam hati, i nak weh lapar nih.... perut dah keroncong nih..uih laparnye..wahai perut sabar la menanti waktu lunch karang ea...baby mama lapar sob sob sob.....

Wednesday, September 11, 2013

Check up lagi..

Assalamualaikum..... hari ni check up lagi, macam besa tiap kali nak k klinik pasti bangun awal dari biasa, takut nanti lambat g klinik ramai orang plak.So macam besa la sampai klinik amik no giliran dan tunggu kul 8 baru la menunggu no dipanggil. Hari ni nasib baik takde la lama sangat, sebelum kul 10 dah siap sume. Alhamdulillah baby dan mak baby ok..cume kena monitor bab berat badan yang naik mendadak. kalau sebelum ni naik 1.5kg, tapi kali ni naik sampai 3 kg kauuu....tengok pada bentuk perut tak nampak la besar mana, tapi tula still kena monitor..... baby pun kena check jantung.normal & aktif.. saat nurse letak alat check jantung tuh, baby diam j...diam tak bergerak macam besa, dah lama sikit baru la gerak .baby tak suka benda tuh ea... ikut mama yang tak suka g klinik jugak kot..hihihi....

Sunday, September 8, 2013

Sudah 5bulan..

Dalam sedar tak sedar sudah masuk 5 bulan baby duk dalam perut..rasa macam eh bukan baru lagi k i pregy??...Dalam tempoh nih banyak yang i rasa, tak kira la suka dan duka..saat paling gembira bila baby aktif tendang2 perut...syok sangat rasanya walau  kadangkala senak perut ooo.... i pun kadang2 suka mainkan baby dalam perut, saje sengetkan badan sebab nak tengok baby gerak...hihihi...itu saat yang best, tak best plak bila agak susah nak tido sesuka hati, mau senak perut  kalau salah tido, bantal memang keliling badan... itu ok lagi yang paling tak best sudah tentu check up every month... dah jadi rutin plak tiap bulan amik darah check keadaan baby..mmmmm.....takpelah  pasrahkan diri demi baby tercinta..mama love u sayang :)

Saturday, September 7, 2013

Open House

Assalamualaikum......hari ni my ex boss buat open house,lalu i pun dengan semangat pujuk incik hubby untuk pergi.nasib baik incik hubby setuju padahal die kena keje hari ni..yup keje setiap hari demi mencari wang untuk i & my future baby shopping :) mmm..iyola lah tu.seronok sangat kalau dapat pergi open house ni sebab bukan senang nak jumpa kengkawan dulu2 masa berkhidmat kat company lama, tambahan pula ada pelbagai makanan yang sedap sedia menanti hihihihi...jumpa kawan pun makan kena ingat juga. tapi sayang i tak boleh lelama kat sana  almaklum la kena ingat incik hubby masih kena g keje tahu..maka lepas kenyang terus jumpa ex senior chit chat kejap muah muah dulu then  berangkat balik. the end...pastu incik hubby drop i kat mid valley, maka bermula la window shopping sensorang, terasa seperti saat bujang dulu..suka sangat jalan2 tak de arah. lepak mana2 kedai tak hirau orang sekeliling..fuhhh best ooo... dengan perut boyot masih kuat jalan sana sini kauuu....ni bila penat baru teringat  tengah pregy,duduk kat mana2 kerusi tunggu incik hubby datang jemput...mata dah layu niiii.....

Wednesday, August 21, 2013

Bila baby mula aktif

Salam...petang2 nih memang syok tido nak plak bila perut kenyang hati pun senang. Tambah best bila bos xde kat opiz. Dalam duk lelapkan mata, terasa sesuatu dalam perut...pergerakan dari si kecil.. perasaan wah teruja tak tau nak cakap. Rasa die mula buat pergerakan dari bawah k atas, tak tau la nak gambarkan rasa ini.... kalau boley nak j scan perut nih dan tengok ape yang tengah dilakukan.....haii baby mama dah tak sabar nak tunggu baby keluar...ada lg 5 bulan..

Sunday, August 18, 2013

Ahad..

Salam n morning uolls...hari ahad hari kite berehat puas2 kat rumah...tapi bukan pada i la..sebab teman cik abe g keje.. sambil tunggu cik abe habis keje boley la update blog nih..   Lani bila kandungan dah makin membesar makin terasa debaran di hati, dah mula la rasa sesuatu dalam perut, n mula yakin diri memang dah pregy, kalau dak masih x percaya sampai tepuk2 pipi... sejak tu juga la dah makin syok bila shopping barang dapur saje lalu area baby..mak aii comey2 j tengok baju2 kecik mau jugak di beli.. barang2 baby pun not bad mahai oooo...nih kalau tak simpan duit awal2 mau ada baby pakai cawat j...masa ni juga la sibuk cari nursery, makkk aiii bukan senang weii mau pusing kepala...

Wednesday, August 14, 2013

Baby ku...

Hari ni dah masuk raya k 7, mood raya dah makin berkurang sebabnya dah start keje.. Hari ni juga kena k klinik buat check up. kate nurse berat dah makin naik, naik pulak bukan sikit2 sampai 1 1/2kg plak tuh...kate nurse patut naik 1/2 kg j, tapi sebab raya  dia x bising la hihihi..... baby ok j alhamdulillah...walau diri ni penakut dengan segala macam ubat n jarum, demi baby pasrah kan j diri ini..yang penting baby ok n selamat..

Wednesday, July 10, 2013

Ramadhan datang lagi...

Ramadhan datang lagi.... yeay tahun nih memang banyak berbeza dari tahun sebelum.... kalau dulu bersahur dan berbuka ngan kawan serumah atau family... tapi tahun ni masih dengan family tapi dah tambah lagi encik suami....tak banyak nak di cerita moga ramadhan kali ini menjadi lebih bermakna....owh yaaa azam tahun nih nak pose penuh in shaa Allah.... moga dapat kerjasama dari si kecil yang sedang membesar  dalam perut....

Saturday, March 30, 2013

K.A.W.A.N

Assalamualaikum..

Dalam sedar tak sedar rupa-rupanya dah lama x update blog. Masa berlalu begitu pantas sampai kadang kala tak terkejar di buatnya..yelah kalau dulu single xbanyak benda yang nak di pikir boley la update tiap masa, lani pikir banyak kali la mana nak buat dulu antara rutin harian yang makin bertambah atau melayan hobi menulis nih...

Dalam masa yang sama juga makin ramai kawan-kawan yang menamatkan zaman bujang.mmmm.... makin sibuk ler memasing dengan dunia berkeluarga...Tapi kalau sekali sekala dapat berjumpa memang happening.. gaya cam bertahun xjumpa, banyak cerita nak dikongsikan bersama.Itu pun berape kerat j yang boley jumpa, kalau nak kumpul sume memang xdapat la..kena cari hari yanag sesuai untuk kumpul sume...

Bila berjumpa macam-macam cerita keluar, cerita lama masa zaman dulu-dulu pun dibuka semula, mengenang masa lampau yang happening.. bak kata orang zaman gila-gila remaja gitu..

Alahai indahnya masa lalu, saat suka duka kite tempuhi bersama kawan-kawan...

Wednesday, January 2, 2013

Selamat Tinggal 2012

2013...yup dah masuk tahun baru rupanya...usia juga makin bertambah dari hari ke sehari seiring dengan tahap kematangan..ececehhh  baru 2 hari masuk 2013 ayat pun nak matang bagai...

2012...banyak yang berlaku dan meninggalkan 1001 cerita. Kalau nak diungkaikan satu persatu memang tak akan habis...Walau apa pun 2012  telah pergi meninggalkan kita, namun setiap cerita dan kenangan yang berlaku akan di ingat seumur hidup.

Rumusan  2012....yang paling besar dan penting detik bertukarnya status dari bujang ke  isteri orang..yaaa ramai yang terkejut dan tak sangka yang I nak kawen..yela tak pernah cerita pasal boyfren tetiba nak kawen kan...well kalau dah jodoh siapa kita nak melawannya...Bertukarnya status bermakna makin besar dan berat tanggungjawab yang dipikul...

Harapan sempena tahun nih 2013..segala yang dirancang hopefully berjalan dengan lancar In shaa Allah..

nuff ads