FoLlOw Me...

Sunday, September 23, 2012

InsyaAllah..


Termeterai 1 janji
.
.
.


Antara dua hati
.
.
.


Ke arah membina sebuah
.
.
.


InsyaAllah
.
.
.


Moga dipermudahkan ameen...


Wednesday, September 12, 2012

September

Salam pada yang sudi membaca blog picisan nih, ececeh bajet diri tuh hot la kalau ade orang yang bace.xp biar perasan sendiri ada orang yang baca walau pun yang selalu buka diri sendiri.

mmmmm.....dari i merapu baik  i bercerita pasal diri,bukan la tentang diri sangat pun tapi lebih kepada orang2 terdekat dengan i, senang cite kamceng la ni sahabat sehidup semati la katekan..ok kite mulakan sekarang cewahhh...

 I mulakan cerita dengan sejarah yang berlaku di dalam dan luar negara dulu barulah cerita setempat..

September bulan yang penuh sejarah buat negara kite kerana setiap tahun iaitu 16 Sept kite rakyat Malaysia akan mengingati tarikh ini sebagai Hari Malaysia(kalau nak tau lebih detail sejarah pasal tarikh nih sila google ea)selain tuh ia juga tarikh penting kerana di suatu tempat lahir seorang bayi yang secara xlangsung berkongsi tarikh sejarah dengan negara tercinta(motif di sini sila ingat itu tarikh beday penulis maka paham2 la ye kepada sesiapa yang mengenali apa yang patut anda buat ea)11 Sept juga kalau uolls igt la kan hancurnya WTC di US(sila tanya Mr google juga)kita ringkaskan aje cerita ye...

8 Sept yang lalu juga merupakan tarikh penting buat sahabat baikku lin yang selamat bergelar puan. selamat sudah sorang hamba Allah..14 Sept pulak sorang lagi yang bakal menamatkan zaman bujang tahniah sha....alhamdulillah i sebagai kawan baik sangat gembira dengan bertukarnya status korang...insyaAllah akan ku cuba hadirkan diri d setiap majlis...p kenduri orang rasa sangat best sebab makan free dan bergambar sakan, yang xbest kalau tahu kita masih bujang mula lah soklan-soklan cepu cemas di lontarkan...kadang-kadang malas dah nak jawab,kalau dah kawen plak lain pula soklannya..hailaaa soklan yang sama berulang-ulang kan...eh bukan mengeluh bila ada yang bertanya nih tandanya orang ambil berat pasal kita..think positive k..

Kalau nak bercerita pasal diri rasa malas nak panjang-panjang, senang cerita nanti kan saja bila sampai masa akan ada la cerita tentang penulis...hihihihi saja j nak bagi suspen... hah tuh la die antara cerita yang berlaku d bulan September nih...erkk boley ek cakap camnih...mmm..belasah j la kan..

Akhir kata saya sayang kamu...erkkk tetiba.ok bye

Wasalam...Sekian..

Tuesday, September 4, 2012

Sedap tapi...


Nih namanye ketupat palas memang sangat popular di kelantan..menu wajib di hari raya..xsah kalau xd sedap sesangat sampai menambah berbiji-biji tanpa rasa bersalah..

Macam i cakap tahun nih memang beraya di kampung tercinta kelate..di pagi raya memang dah tertinjau-tinjau mencari ketupat palas...senyum bila nampak barang yang dihajati seperti memanggil-manggil..tak pandang kiri dan kanan dengan lafaz bismillah selamat mendarat ke dalam perut yang memang kecik..puasa kurus la kejap..

Beraya ke rumah sedara mara dan paling di nanti rumah cik dah, mak cik tercinta yang memang ku tunggu ketupat palasnya....ececeh sampai j ada la borak-borak sket sekadar berbahasa sambil mata menjeling ketupat palas..dari hanya makan ketupat palas kosong sampai la siap cicah dengan rendang yang ntah sape buat..memang sedap xingat..bersama sepupu yang kaki makan ntah berapa biji habis ku telan...lupa sudah yang diri memang xleh makan pulut...memang xd rasa bersalah langsung...

Kini dah beberapa hari kita beraya...perut plak dah mula berdondang sayang mogok sakit sana sini..sume nih kesan dari makan terlebih...hati menafikan sebab ketupat palas yg ku bedal tuh..tidak sama sekali ,alasan yg dberi perut terkejut j tuh..hihihihi...jumpa doc plak dh macam dgr ceramah psl kesihatan..sungguh la makin sakit jadinya...

p/s:jaga kesihatan jangan hanya fikir nak makan sedap j, kita hidup bukan untuk hari ini saja...mmmmmm tahun depan cari lagi ketupat palas...hihihihi memang xmakan saman...


Tahap kebosanan yang melampau..

Owh hari ini sangat la bosan, tahap melampau sudah.....mentang-mentang la hari nih terbalik awal dari biasa, eh bukan kaki balik malam-malam buta, tidak sama sekali. Tapi hari ni senyap xtau nak watp..senyappp..... hanya jari jemari j bergerak k sana k mari mencari hiburan di internet...hurmmmmm

Sungguh la bila hati dah melayang jauh k luar sana, duk rumah pun bosan padahal bukan xd benda nak buat..hailaaaa...mulut memang dah terkunci bisu tanpa bicara..mata layu-layu membayangkan bantal dan selimut....

Hati xmau tido..owh kerasnya hati masih tergedik xmau beradu lagi..memang bosan bosan..hati rasa kosong kosong ewah dah macam lagu najwa latiff la plak...


tiada kata seindah bahasa....tetiba