FoLlOw Me...

Thursday, February 9, 2012

Pelbagai rasa...

Hidup sekarang makin lama makin susah dan mencabar...why i cakap macam tuh?? cube uolls tengok balik life korang adakah makin senang dan xde masalah?? k i sorang j yang rasa macam tuh ek???

Ahhhhhhh xkisah la, tapi tu yang i rasa sekarang..Makin meningkat usia, makin banyak plak tanggungjawab yang terletak kat bahu. Rasa macam banyak benda yang perlu pikir especially for long term la..nak buat ape2 kena pikir long term ape jadi kalau buat macam tu..kalau dulu main redah j buat keputusan, pastu nyesal xsudah buruk-buruk pun nangis la...

Bila rasa dah makin berusia ni mula la rasa macam banyak benda xbuat lagi, keje dah lama tapi takat tu j la...wang masuk ntah ke mana-mana perginye..masa nih la sedar..oh aku xbuat nih lagi, melancong sana sini pun xsempat bila asik pikir xcukup wang j...wang yang di simpan nak buat benda len yang faedah la katenye...

Bila pikir dalam-dalam, check balik financial..eh di mana wang pergi?? eh banyak gak wang aku nih...kalau melancong pun boley gak nih...

Senang citer, kite xkan pernah rasa cukup, gaji Rm10k pun belum tentu cukup nak menampung expenses bulan-bulan tuh...kalau asik pikir xcukup j sampai xsempat nak buat sesuatu yang kite nak, memang sangat rugi..ade wang buat la ape korang nak selagi xmelampaui batas..Macam i la gak buat j ape yang rasa dan teringin nak buat...

Motif i merepek dari tadi just nak bagitau, i nak g jalan-jalan...di mana?? hehehehe tu kena tunggu...ohhh xsabar menanti detik itu, jauh dari keje dan sume benda yang memeningkan....

No comments:

Post a Comment