FoLlOw Me...

Saturday, January 14, 2012

Mencari ketenangan..

Serius i cakap, lani memang tension sesangat...i need space...kesihatan memang tak menentu demam, flu tambah pening kepala dah jadi cam pakej plak..

ketenangan memang amat diperlukan..nak rehat, nak lari jauh dari kesibukan kota..waaa kalau la poket penuh dah lama fly mana-mana...kalau sarawak dekat dah lama ulang alik KL-Sarawak..tetiba rindu plak ngan cik su...

alone - yup lani update blog pun kat luar starbucks lagi..almaklum la sejak xd broadband nih kena pepandai cari tempat yang ada wifi... tapi best gak sambil lepak layan blog bley minum-minum huhuhuhu...kalau dulu bukan reti nak masuk starbucks sesorang, lani dah pandai bosan punya pasal...

tahun nih plan nak wat macam-macam benda baru, xkisah la asal baru dan mencabar minda.. melancong??? yup nak p mana-mana yang best.. tahun baru , benda baru..hati pun baru kan... erkk dah xd pape nak tulis, aci tak kalau kate bye bye.... to be continue..huhuhuhu


Sunday, January 8, 2012

Cebisan kenangan 2011...

2011...terlalu banyak suka dan duka, paling best bila asik tukar keje yang ntah berapa kali. orang ingat i sesuka ati j nak tukar keje padahal punya la payah nak buat sume tuh tau...ade banyak sebab yang mendorong i cari keje lain..bukan hobi mencari keje tapi sebab tuntutan....

kalau dulu sekadar isi kat job street, alah nak test market demand gaji tinggi2. bila dah kene panggil interview gelabah xtau nak wat ape..gaya macam 1st time nak cari keje j..

2 hal keje..yang kedua hal pindah rumah..ish bila ingat pasal hal nih terus terbayang kesusahannye, kalau dulu masa memula keje datang dengan sebuah beg dan sebiji bantal j. tapi sekarang makin bertambah begnye, siap dengan barang2 lain yang ntah mana datang..sedar tak sedar makin banyak tahun kite keje, makin betambah barang baru...masa nih la rasa terkejut tengok barang sendiri.....

2 benda nih sekadar cebisan kenangan di tahun 2011...yang best nye sebaik tukar keje, rumah pun tukar sekali...so senang cite keje baru, rumah pun nak baru...hopefully bertahan la lama sikit...

2012...harap-harap banyak la benda baru berlaku dalam hidup... rasa nak bercuti j, waaa xsabarnye nak tunggu cuti dan melancong sana sini...keje macam nak giler kumpul duit banyak pun xbest kalau tak tau guna...senang cakap la hargai duit dan masa yang ade...wahhh dah semangat nih.... sambil tengok calender nak plan cuti...

Friday, January 6, 2012

Hey 2012..goodbye 2011

Salam sume
hai dah lama xmenulis rasa kekok pulak
ni sepi beberapa bulan bukan sebab dah bosan menulis tau
cume xsempat nak update
almaklum la macam-macam hal berlaku

2011 pun dah berlalu
2012 plak menjelma
tahun baru, azam baru
yang mana xsempat capai
insyaAllah tahun nih akan cube laksanakan juga

itu i..korang camner plak???
rasa rindu sangat nak menulis
pape pun
hallo 2012
bye bye 2011.....