nuff ads

Friday, May 13, 2011

xmau bayangkan dah...

penah x terpikir ape yang akan korang rasa bila sesuatu yang korang imaginasi tuh terjadi??? contoh mudah kalau korang bayangkan terjun bangunan korang dapat rasa x sakitnye pas jatuh tuh?? haaa lebih kurang laaa..aloooo sakit tuh dah pasti tapi keadaan korang masa jatuh tuh agak2 cam maner la kan huhuhu...

nak jadi cite hari nih sebelum masuk office i p la kat bank,bajet nak bank in cek sambil menggalas hand beg dan sebuah buku..sambil berjalan menuju bank tuh sempat plak i terpikir kalau tetiba pas habis urusan di bank, buku yang di bawa tertinggal betul2 letak kat atas mesin deposit cek tuh..masa tuh just bayangkan j ape i rasa...

elok pas habis urusan i pun bla la tengok jam memang dah lambat nak masuk office,tapi di sebabkan nak cepat jalan pun lenggang kangkung tanpa memikirkan benda len....dalam pale just nak cepat sampai office j..

sepanjang hari ni ok j macam selalu busy ngan keje yang berlambak kat office. errkkk selama nih xd la busy sangat eksen j lebih huhuhu..tapi hari nih memang terlebih busy sket sebab kena serbu ngan auditor...ok la kan buat j laaa..balik pun agak lambat dari hari-hari sebelumnya....

dah siap sume keje kemas la mana yang patut, masa tuh la baru tersedar buku yang i bawak tuh xd..masa tuh memang menggelabah xtentu arah habis sume tempat ku cari...duduk kejap tarik nafas cube ingat mana i letak....mmmm...masa nih rasa nak menjerit sebab baru teringat i letak mana..cepat-cepat kemas beg dan p kat bank...ok tuk pengetahuan korang masa nih bank dah tutup tapi nasib bek la masih ade staff yang xbalik...ngan muke xtau malunye i ketuk pintu ekceli i buka spek mata sebab xmau tengok orang, bajet biar orang nampak asal i xnampak depa. malu beb sebab kalau boley i selalu berurusan ngan depa bahasa mudah muke nih la yang asik duk menempel kat bank tuh.. nasib bek la buku yang di cari tuh dapat balik...fuhhh legaa..elok plak kejadian berlaku seperti ape yang i bayangkan..

kesimpulannye i dah dapat jawapan tuk benda yang i pikirkan pagi tadi...perasaan hilang buku tuh sangat la menakutkan sebab buku nih sangat penting nak plak dah nak exam nih,tula satu-satunye rujukan nak plak i xhabis bace lagi....gelap masa depan wehhhhh ape nak jawab masa exam nanti kalau xbace buku tuh....dah rasa nak menitiskan air mata jalan plak laju j tanpa henti rasa jarak bank tuh jauh j dan bermacam-macam perasaan yang timbul..korang penah jadi k macam nih??? k i sorang j yang pelik huhuhu


Thursday, May 12, 2011

iPad 2 kegilaan masa kini

Assalamualaikum sume, tadi lepas lunch i g jenjalan cuci mata
al maklum la kalau dah keje kat Mid Valley nih macam2 ade
sale sana sini tapi alhamdulillah sume tuh xmenarik perhatian
padahal meleleh air liur tengok sabar j la... :(

mmmm...dalam duk jejalan tuh i ternampak orang berbaris depan
kedai machines ingatkan depa duk berbaris sebab nak beli makanan
nak plak sebelah tuh food court, tapi disebabkan barisan tuh panjang sangat
ditambah atas rasa ingin tahu yang membuak-buak maka
i pun g la tengok pehal tetiba sibuk berbaris panjang kan
padahal nak menyibuk hehehehe.....

dari jauh dah nampak bukannye berbaris nak beli makanan
rupenye sume tuh berbaris sebab nak masuk kedai machines
aiii nih dah len macam kot-kot ade sale best gak nih
i pun tengah nak cari gajet gak nih huhuhu....
bila dah sampai depan kedai tuh
ade 1 papan yang tulis
iPad 2 Purchase notice
okeh no wonder la ramai yang beratur
rupenye ade bendalah nih rupenye
limited plak tuh


mereka berbaris panjang kerana benda ini....
waaaaa i mau gak tapiiiiiiii.......
sangat gembira kalau dapat iPad 2 nih
tapi bila bab kena kuarkan duit semata-mata tuk benda nih
terus terbatal niat...
.
.
last week plak i g teman member g cari gajet
die cakap nak angkat iPad
mulanye i ok j bajet tak teruja pun
besa-besa j bila die cakap nak amik iPad

tapi bila sampai kedai, iPad yang di cari xde
tapi benda len yang ade
pic bawah nih..

samsung android galaxy

ok i masih boley control
masih xmenarik perhatian
wat booo layan j bila member tuh asik duk belek-belek

bila saat samsung android nih dah jadi milik die
mata dah mule rasa pedih
hati plak berkobar-kobar mintak nak jugak
mula la rasa nak beli gak
tapi ditahan sebab memikirkan
banyak benda yang nak kena beli
wahai hati sabar la ek..

minah sorang nih pun asik bikin hati panas j kan
bukan die tak tau i nih pun minat gak bendalah nih
dalam hati dah pasang niat nak menabung
nak beli satu...huhuhu

tapi bila dah xnampak benda nih i ok j balik
kembali normal dan jadi tak heran ngan benda tuh
cume jangan tengok laaaa...



p/s: best sangat k iPad 2 tuh?? ishhh tengah sibuk mencari kelemahan benda2 nih agar hati x terkilan bila xdapat, padahal hati meronta-ronta nak kan satu....bestnye kalau ade yang sudi hadiahkan...

Friday, May 6, 2011

Lafazkan Kalimah CINTAMU - Siti Rosmizah

Assalamualaikum...buat anda sume meh i nak share
novel terbaru yang i dah bace hasil tulisan Siti Rosmizah
yang sebelum nih dah keluarkan banyak novel antaranya
Andai Itu Takdirnya , Cinta Kau dan Aku
dan yang terbaru 7 Hari Mencintaiku
tapi kali ni i just nak share novel yang dah bace la ek..


Tengku Aqilah ,seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya seorang diri. Kepulangannya ke pangkuan keluarga telah membuka tirai baru dalam hidupnya.

Tengku Natasha yang tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberikan Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka. Demi untuk menagih kasih seorang bapa Tengku Aqilah akur jua.

Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris Melayu itu begitu membenci gadis ini, mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api kebencian terhadap dirinya.

Haaa cam gitu lah lebih kurang sinopsisnye...
pada pendapat i xrugi pun beli sebab sangat berbaloi,
ceritanya simple dan menyentuh hati nurani sampai menitis kan air mata
kalau yang kelakar tuh kelakar habis..kesimpulannya korang beli j la bukan
mahai pun Semenanjung RM 26.90 Sabah/Sarawak plak RM 29.90
oh ye sekarang nih Siti Rosmizah dah terbitkan sendiri novel2 die
SR Publication, senang korang nak cari huhuhu...
ok laaa daaaa....

p/s: jangan bace kat tempat umum macam dalam bus or train kang jadi macam i nak gelak pun cover, kang x pepasal orang ingat gilooooo...tapi besa la kan xkan nak wat muke serius bila bab kelakar kan kan kan..

Thursday, May 5, 2011

Book Fair 2011 - suka n duka

Assalamualaikum..
30hb April 2011 yang lalu bertempat di PWTC
I ngan Ain (housemate) akhirnya sampai juga
ke Pesta Buku 2011 setelah menghadapi pelbagai rintangan
dan onak duri..

actually ni kali kedua i p sana
sebab 1st day book fair i dah datang semata-mata
nak beli buku hlovate yang baru


kalau ikutkan boley j nak beli len hari selain 1st day book fair tuh
tapi i takut terlepas benda nih...


dari hlovate..bukan senang nak dapat tau huhuhu...thanks hlovate

tu cite masa 1st day i g book fair
kali kedua plak 30hb ritu la
best sesangat mulanye xplan pun nak datang
sebab patutnye i nak balik kampung pagi tuh
tapi sebab dah janji nak jumpa sorang kawan merangkap
salah sorang penulis baru yang tak kurang hebatnye
maka i pun datang la

actually ni 1st time jumpa kawan tuh
sebab last year xsempat nak jumpa
tapi kalau dah jodoh kan
akhirnya pada 30hb April 2011
dapat juga kami berjumpa
nak tau sape penulis tuh??
sila bace sampai habis yeee..xmau skip2 ek..

yang bestnye p pesta buku ni
dapat jumpa terus penulis novel yang kite minat
macam kat bawah nih
.
.
.

siti rosmizah...i beli 2 novel hasil tulisannye...

salah satu novel dari siti rosmizah
7 hari mencintaiku

ni antara novel2 yang sempat i n ain beli...

sambil2 tuh sempat derrrr.......

ni la sebab utamanya...
lynn allyna penulis novel
sepupuku suamiku & hati bila cinta

kesimpulannya kitorang berdua sangat happy
sebab dapat borong banyak novel (pastu kayap kejap tunggu gaji seterusnya)
tambahan plak dapat bergambar dengan penulis2 yang hebat ini, walaupun banyak benda yang terjadi antaranye kaki dipijak n kena hempap dek buku namun sume tuh berbaloi-baloi

p/s: tuk pesta buku taun depan i nak pakai kasut sport, serik kena pijak biar i pijak orang plak..huhuhu..hati ku gumbira dapat borong banyak novel walau poket ku kempis n kakiku lebam...namun x akan serik tuk datang lagi..adiosss...

Menjamu Selera Di Madam Lim's

Assalamualaikum..
kali ni xmau cite panjang berjela memenatkan jari jemari menaip
layankan aje gambar2 di bawah...

menu utama kami..

simple & menyelerakan..abaikan jari yang comey tuh..

ain si duta air..

me & k.fathi duta makanan..

dari xlalu makan tapi habis licin ikan tuh...
kalau bab makan nih mulut j kate xlalu tapi perut kate mauuuu...
kalau korang rasa terliur nak try
boley la datang kat Jusco AU2
sambil2 tuh boley la korang tengok bebudak AF dalam sangkar mereka
ok sampai sini saja daaaaaa...........

nuff ads