si kecil acha kawan dan teman bergaduh - NIA KHAIRUDIN

Breaking

LIFESTYLE - REVIEW - TRAVEL - BEAUTY - HEALTH

Post Top Ad

Post Top Ad

Wednesday, March 30, 2011

si kecil acha kawan dan teman bergaduh

Assalamualaikum....hujung minggu yang lalu elok pas keje hari jumaat ritu, i p rumah sepupu or i panggil k.sah yang duk kat s.alam. ikutkan hati ni berbelah bagi antara nak p sana atau x..tapi dah janji nak datang maka kena la tepati kan..

hari sabtu ingatkan k.sah xkeje, sekali die kena keje daaa...maka tinggallah i ngan budak kecik acha di rumah, xpepasal jadi pengasuh sekejap..acha ni baru 2 tahun so ingat senang j nak jaga, bagi j ape die nak...
dari pagi sampai tengah hari budak kecik nih masih boleh di control, sogok j ngan susu dan makanan die ok..budak baik kan kan kan....bukan takat tuh j layan kan aje ape die nak...nak tengok Upin Ipin no problem i boley temankan, tengok sailormoon masih boley teman lagi eh salah acha teman i..i peminat sailormoon okeh(anggap saje umo i sebaya acha hahaha..)

masa tuh memang happy sesangat, dalam hati dah bangga dah i boley gak jaga budak okeh.. setakat budak acha nih kacang goreng j...hahaha...

halloooooo kalau korang nak tau handphone i jadi TEBUSAN acha tau, tu pasal die senyap x banyak ragam sepanjang pagi tuh asik dengar lagu Maher Zain j..nak balas mesej pun xdapat..sampai kan ajak member ber YM saje...i hanya mampu tengok j acha main ngan handphone tuh.....

bila dah sampai kul 1 , acha dah mule tanya pasal mama die...okeh alamat xbaik nih..cepat-cepat cari idea nak buat die leka..ajak tengok Upin Ipin xlayan.. asik-asik "mama mama mama" okeh try explain kat acha "mama work sayang nanti mama balik kejap j lagi"..ok die masih boley terima..


1.30 pm "mama mama mama" sekali lagi die tanya aiyoooo dah pening cari coklat sumbat dalam mulut senyap kejap..xlama pastu tanya lagi..memang dah xde idea dah..yang mama nih mana la lambat sangat kan..last sekali die main dalam bilik,jumpa plak benda yang menarik perhatian..die suh amik, i xmau takut benda tuh penting k..die nak jugak sampai guna air mata, masa tuh kalau tengok macam i dah dera budak kecik tuh..beria-ia nangis aisehhh die guna air mata mehh ni yang lemah nih...

pegi bilik len xmau tengok mata die..acha ikut dari blakang nangis lagi waaaaa jangan la nangis wehhhhh...xsuke laaaa nangis-nangis kang xpepasal i kesian..


akhirnya drama air mata menjadi..memang acha dapat ape die nak,dah bagi die mintak buka plak, waaaa malas layan dannnnnn sekali lagi drama air mata bermula waaaa budak nihhhhhh.... xlama pastu mama die balik dan dan j budak kecik nih p kat mama die..mmmmmm...xlama pastu elok plak...aishhh bengkek j hati sekali lagi kena ngan budak nih....nak j cakap bukan i buli acha, tapi i yang kena buli...waaa nak nangis gak...erkk ngan acha nih umo i tetiba jadi sebaya ngan die..memang xleh ngam asik nak gaduh j...


tapikan walau asik gaduh ngan i, acha akan cari bila i xde dan i plak memang akan ingat die selalu cume xpenah cakap laaa..ape kelas cakap i ingat die cehhh wat malu j...


sepupu i yang len ada gak anak, tapi i lebih rapat ngan acha, bukan sebab pilih kasih atau xsayang ngan anak sedara len..cume acha nih len sket i kenal die dari masa die dalam perut..kitorang dah berkawan sejak pertama kali i letak tangan kat perut mama die..masa tuh kagum sangat bila die bergerak-gerak waaaa masa tuh dah rasa nak menitis air mata kagum sangat ngan kebesaran Allah...

Delisha Hani or acha - budak cerdik yang bikin ribut bila angin monsun melanda...tapi die sentiasa dekat di hati..moga membesar jadi anak yang baik dan membanggakan huhuhuhu..

4 comments:

  1. hahahaha..baru tau jage budak kecik cmne..

    ReplyDelete
  2. Kah kah kah..i baca ni sambil berlinangan airmata.
    Bkn sng kan nak jaga dia? Menuntut kesabaran yg tinggi kan.
    RASAKAN!

    hahahah..
    by the way, mmg dia tanya u walhal br lps anta u. Boleh dia blk umah dia cari u dlm bilik??

    I cakap "kan td dah anta acik??
    waaaaaaaaa..dia nangis!

    boleh mcm tuh??aduhai!ada gaduh takde carik!

    ReplyDelete
  3. cdah: yup yup sedar diri masih banyak yg xtau..ingatkan senang hahaha...
    k.sah:tu la pasal..budak kecik tuh ms i nk pegi die sket pun tak heran..nyampah tul, dah xde pandai plak carik memang nk kena pang hahahha...

    ReplyDelete

Post Top Ad