nuff ads

Thursday, March 31, 2011

Wallet kulit idaman kamu-kamu...

Assalamualaikum buat kamu-kamu yang sudi menjenguk blog xseberapa nih..terima kasih sume tanpa anda ada ape la pada blog ini ececeh sudah masuk zon emosi pulak.. aishh xpayah nak pusing-pusing meh i nak cite kat kamu-kamu sume, i ade barang baik punya nak share ngan korang..tengok pic bawah yeee

haaaa..ini lah barangnye suke x?? suke x?? kalau yang laki tuh suke la kalau pompuan plak jangan la sedih k..xdapat gune ape salahnye kalau hadiahkan buat yang tersayangkan kan kan... yang tersayang tuh xsemestinya buah hati j tau, ni termasuk la buat ayah, abang, adik atau birthday kawan laki pun orait gak..xyah pening kepala nak cari kat mana, sekarang nih sambil layan FB or Twitter pun dah boley beli wallet ni,betapa teknologi sekarang nih dah memudahkan kite. xpayah la nak redah tiap-tiap kedai just nak cari benda nih j..aishh panjang plak i melalut..


ni antara koleksi yang sempat i tampal di sini, yang len banyak lagi kat blog Kedai Online Jual Beg Baru atau nak senang masuk saje kat FB lagi best..harga memang tip top, nak lagi best guna la ayat power korang sume p ayat brother nih..mana tau dapat murah hehehehe...

so ape tunggu lagi?? cepat la terjah sebelum terlambat...FYI wallet nih limited kira sape cepat die dapat la..

p/s:i just tolong promosi j pada pemilik blog sudi-sudikan la belanja makan tapi xmau la KFC or McD dah besa sangat tuh..moh la ajak p pekena yang mahai-mahai sket huhuhuhu....

Wednesday, March 30, 2011

si kecil acha kawan dan teman bergaduh

Assalamualaikum....hujung minggu yang lalu elok pas keje hari jumaat ritu, i p rumah sepupu or i panggil k.sah yang duk kat s.alam. ikutkan hati ni berbelah bagi antara nak p sana atau x..tapi dah janji nak datang maka kena la tepati kan..

hari sabtu ingatkan k.sah xkeje, sekali die kena keje daaa...maka tinggallah i ngan budak kecik acha di rumah, xpepasal jadi pengasuh sekejap..acha ni baru 2 tahun so ingat senang j nak jaga, bagi j ape die nak...
dari pagi sampai tengah hari budak kecik nih masih boleh di control, sogok j ngan susu dan makanan die ok..budak baik kan kan kan....bukan takat tuh j layan kan aje ape die nak...nak tengok Upin Ipin no problem i boley temankan, tengok sailormoon masih boley teman lagi eh salah acha teman i..i peminat sailormoon okeh(anggap saje umo i sebaya acha hahaha..)

masa tuh memang happy sesangat, dalam hati dah bangga dah i boley gak jaga budak okeh.. setakat budak acha nih kacang goreng j...hahaha...

halloooooo kalau korang nak tau handphone i jadi TEBUSAN acha tau, tu pasal die senyap x banyak ragam sepanjang pagi tuh asik dengar lagu Maher Zain j..nak balas mesej pun xdapat..sampai kan ajak member ber YM saje...i hanya mampu tengok j acha main ngan handphone tuh.....

bila dah sampai kul 1 , acha dah mule tanya pasal mama die...okeh alamat xbaik nih..cepat-cepat cari idea nak buat die leka..ajak tengok Upin Ipin xlayan.. asik-asik "mama mama mama" okeh try explain kat acha "mama work sayang nanti mama balik kejap j lagi"..ok die masih boley terima..


1.30 pm "mama mama mama" sekali lagi die tanya aiyoooo dah pening cari coklat sumbat dalam mulut senyap kejap..xlama pastu tanya lagi..memang dah xde idea dah..yang mama nih mana la lambat sangat kan..last sekali die main dalam bilik,jumpa plak benda yang menarik perhatian..die suh amik, i xmau takut benda tuh penting k..die nak jugak sampai guna air mata, masa tuh kalau tengok macam i dah dera budak kecik tuh..beria-ia nangis aisehhh die guna air mata mehh ni yang lemah nih...

pegi bilik len xmau tengok mata die..acha ikut dari blakang nangis lagi waaaaa jangan la nangis wehhhhh...xsuke laaaa nangis-nangis kang xpepasal i kesian..


akhirnya drama air mata menjadi..memang acha dapat ape die nak,dah bagi die mintak buka plak, waaaa malas layan dannnnnn sekali lagi drama air mata bermula waaaa budak nihhhhhh.... xlama pastu mama die balik dan dan j budak kecik nih p kat mama die..mmmmmm...xlama pastu elok plak...aishhh bengkek j hati sekali lagi kena ngan budak nih....nak j cakap bukan i buli acha, tapi i yang kena buli...waaa nak nangis gak...erkk ngan acha nih umo i tetiba jadi sebaya ngan die..memang xleh ngam asik nak gaduh j...


tapikan walau asik gaduh ngan i, acha akan cari bila i xde dan i plak memang akan ingat die selalu cume xpenah cakap laaa..ape kelas cakap i ingat die cehhh wat malu j...


sepupu i yang len ada gak anak, tapi i lebih rapat ngan acha, bukan sebab pilih kasih atau xsayang ngan anak sedara len..cume acha nih len sket i kenal die dari masa die dalam perut..kitorang dah berkawan sejak pertama kali i letak tangan kat perut mama die..masa tuh kagum sangat bila die bergerak-gerak waaaa masa tuh dah rasa nak menitis air mata kagum sangat ngan kebesaran Allah...

Delisha Hani or acha - budak cerdik yang bikin ribut bila angin monsun melanda...tapi die sentiasa dekat di hati..moga membesar jadi anak yang baik dan membanggakan huhuhuhu..

Friday, March 25, 2011

Sales On Board

Harga haruslah murah kaw-kaw. RM 55 only. Material chiffon viscose.


setelah lama-lama berangan sorang-sorang di rumah, akhirnya tercetuslah cerita mahu berniaga..

sila sila jemput kawan-kawan, silalah beli.

jangan sekadar baca saja.

ini kan entry pelepas geram tak dapat post entry setelah pura-pura sibuk.

ekkeekkekkeke...





Wednesday, March 16, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa


Salam sume meh i share filem yang i dah tengok..
ni la cite yang i ngan member dok tengok last week, 1st day tayangan kitorang dah serbu tu pun last minit g cube nasib kot-kot ade tiket lebih, nasib baik la masih ade yang kosong tapi kena duk asing-asing . sorang kat seat atas ujung dunia..i la tu..sorang lagi kat tengah. mana taknye filem nih memang di nanti kot...huhuhu

ngan bantuan teknologi CGI filem nih memang boley dibanggakan nak plak jalan cite die best...kebanyakan dialog dalam bahasa english dan pelakon plak ade yang dari luar.. paling meninggalkan kesan watak kemawas (khir rahman) benci betul tengok die...jahat siottttt

princess Meng Li Hua or Jing Lusi pun cun j..nak plak ngan putera rom tuh memang best rrr...pelakon len cam stephen rahman n len-len pun ok gak..

kesimpulannya pada i la cite nih best dan patut tengok...selalu sangat puji filem luar ape salahnye kali nih puji filem sendiri kan?? ape-ape pun tepuk dada tanya selera..

p/s: kalau ade nak g tengok meh la ajak i sekali..nak tengok lagi...
dah seminggu tengok baru tergedik nak update blog nih..hehehe sorry laa xsempat..alasan yang sama tiap kali gagal meng update blog..

Friday, March 4, 2011

Hallo sibu..

assalamualaikum buat kamu-kamu semua
tatkala ini i dah selamat sampai sibu
aloo yang i duk sibuk canang cuti seminggu dalam entry yang lepas
sebab nak gi sibu j
hehehehe

pada yang ingat i cuti lama sebab kawen tuh
maaf la anda sudah silap wokeh...
i bercuti saja nak jauh dari KL
ni 1st time sampai sini sensorang
berani dok???
hehehe....
selama ni kat KL j berani jalan sensorang
kali ni nak cabar diri g jauh sikit
jauh-jauh pun sampai ke sibu gakk

ok la sampai sini saja tuk hari ni
nak cite lebih belum ada lagi cite menarik yang nak
share ngan korang...
len kali wokeh..tapi bergantung pada keadaan la
kalau tenet lombab terpaksa la tunggu i balik KL

ok i just nak cakap
....HALLO SIBU...

Thursday, March 3, 2011

pelik la dengan sikap manusia ni..

semalam menangisi akan perpisahan
xsampai sebulan berpisah dah kuar ngan laki len
mmmmm...pelik betul

hari tu beria kate sayang pada bekas suami
hari ni sudey kuar ngan boyfren baru
mmmm..pelik betul

seminggu bengkak mata menangis
hari ni senyum lebar nak g dating
mmm...pelik betul

sungguh laaa beria pujuk die supaya sabar
dalam masa yang sama sudey ade skandal ngan laki len
haishhh susah laaa
hanya mampu tunggu dan lihat saja..
nak komen lelebih kang dikate penyibuk
tapi bila susah diri ini gak la yang di cari
sabar j laaa...layan kan aje laaaaaa

nuff ads