diri ini terlalu sibuk dengan dunianya.. - NIA KHAIRUDIN

Breaking

LIFESTYLE - REVIEW - TRAVEL - BEAUTY - HEALTH

Post Top Ad

Post Top Ad

Friday, February 25, 2011

diri ini terlalu sibuk dengan dunianya..

assalamualaikum...
terlebih dahulu ampun bebanyak kerana kesibukan yang melanda diri ini sampai takde masa nak update blog..sungguh laaa diri dah cuba tapi masih juga tak sempat...ampun naaa..hehehe...ni sibuk bukan kerana ape, sibuk duk berangan ape nak buat bila dah start cuti nanti, alo kalau xpaham meh bace entry ni..

selain tu i sibuk duk belatih main piano sebab hati sekarang menjurus ke arah classical music, sangat-sangat kagum dengan pemuzik dahulu antaranya Mozart, Beethoven, Bach dan ramai lagi....muzik mereka sangat indah dan wowww tak terkata laaa...

ni antara pemuzik zaman dulu2..

kalau nak cite detail pasal mereka rasanya i pun xboley gak, baru j nak berkenalan dan mengenali muzik mereka..tapi sejak mendengar muzik yang di bawa mereka hati sudah terpaut sangat indah wehhh..hishhh xtau la nak cite cam mana, yang penting rasa kagum tuh memang tinggi...sejujurnya i masih lagi xboley nak mainkan lagu yang indah, masih lagi ade nada-nada sumbang, sebab tuh xbrani nak mainkan tuk orang dengar..malu wehhh...

pengalaman belajar piano
dah terlajak cite pasal ni, i nak share ngan korang yang mungkin ada minat nak belajar piano.. perasaan ketika mula nak kenal piano memang sangat-sangat tinggi, tapi bila dah start belajar memang ade rasa tertekan juga nak lagi bila jari-jari ni masih keras xmau bergerak serentak..jari kiri dan kanan xmau bekerjasama dengan baik..menggelabah bila cikgu asik tegur perkara yang sama dan bertambah malu bila kesalahan yang sama berulang kali setiap kali class..

tiap kali class memang berpeluh padahal dalam bilik tuh punya la sejuk... mak cik tensen okehhh...yang ni bila praktikal laaa tapi bila masuk bab teori harus la memuji diri sendiri sebab yang ni i laju sket dan mudah paham, tapi kadang-kadang sangkut gak laaa well nobody is perfect kan?? hehhee..

bila dah pandai sket hati mula gumbira saje j kuat kan volume biar orang len dengar dan nak tunjuk yang diri tu dah pandai..bangga sehhhh bukan senang tau belajar kira berbaloi laa kena marah bila class...ok laa sampai sini saje sampai ketemu lagi...adios..

p/s:entry ni buat penebus sebab dah lama sangat x update..haa ambik ko skali update panjang berjela bercerita...sekian..eh jangan bosan menunggu entry seterusnya ok...daaaa



3 comments:

  1. Poyo cousin aku nih. ahhaah.

    tp minat gak le nk blajr piano. ajarkan??

    ReplyDelete
  2. cdah:hehehehehe...br berkesempatan la nih...
    k.sah:hehehehe haruslah poyo.....klu minat boley j nk ajar tp kena la ade piano or keyboard

    ReplyDelete

Post Top Ad