FoLlOw Me...

Tuesday, February 8, 2011

budak kecik bercerita...

salam buat sume pembaca...budak kecik dah start nak bercerita....
hari ni ade lagi kelas piano,tengok jam masih ade masa 1 jam sebelum kelas bermula.. selak kerja yang dibagi masih ade yang tak siap,mana nak siap CNY cuti sampai seminggu asik merayap j keje xsiap la.. bukan reti nak siapkan awai2, bila dah nak p kelas baru tergedik-gedik siapkan...bahasa kasar sket "dah nak berak baru sibuk nak gali lubang"

tengok jam oh rasa macam dah lambat..tapi tu mengikut jam handfon yang awai 10 minit dari waktu sebenar..dengan gaya cam ntah ape2 pergi ke kelas, keje last minute tuh habis ku hentam..dalam pale tawakal j laaa...

fuhhh lega..hari ni sampai awai dari sebelum ni..jenguk kelas tengok amoi ade k tak, skali die masih ade student len..mmmm...duk luar jap amik nafas yang putus tadi gara-gara takut lambat sampai..

sambil tunggu borak jap ngan brother sorang tuh..tanya pasal gitar,drum dan segala bagai yang ade kat situ..dalam pale dah plan pasni dah pandai piano nak belajar len plak..gitar k..hehehehehe...berangan j lebih nak ketuk piano pun terkapai-kapai..tiap kali main bunyi hanya tuhan j yang tahu betapa "merdu" lagu yang dimainkan...

agak-agak dalam 5 minit melongo kat situ akhirnya tiba masa i plak masuk..amoi cam besa dah tunggu...so ape lagi sila mainkan lagu yang dah diajar....jangan tanya cam mana i mainkan lagu tuh..memang lintang pukang..tapi i lepas tau lagu tuh,yang penting i pandai gerak jari dan ikut chord walau sumbang...aiiii memang lama lagi la nak jadi sehebat Maksim...

pas habis gerakkan jemari ni atas piano,tiba masa belajar teori plak..aishhh keje last minute tuh cam mana..mau salah habis..tapi yang jadi sebaliknye, hehehe sume betul..nampak sangat i pandai teori j..praktikal hancus..paling bangga bila amoi tulis very good..aiyooo dah cam kanak2 plak, ape kate letak bintang kan best...

tapi kali ni xde la sume yang i wat tuh betul,ade gak yang salah..amoi suh betulkan saje yang mana salah...hishhh masa ni la pemadam xde, pinjam amoi punye jap..amoi plak xde pembaris, pinjam i punya plak..tetiba amoi cakap "ini budak 2 orang banyak teruk, sorang xde pemadam sorang xde pembaris"....mmmm..amoi ni kate i k?? tapi 2 orang die sebut maksunye die skali la tuh..hehehe...camtu la kisah i ngan amoi tuk hari ni..

orang selalu tanya nape i nak belajar piano sedangkan banyak benda yang boley buat..senang j jawapannye...I PUNYE SUKE LA!!!!!!! hehehe xde la sebenarnya dah lama sangat ngidam nak main piano sejak zaman dulu kala cume xberpeluang j...yela masa tuh sibuk pegang buku prinsip akaun j mana sempat nak g belajar piano...kalau dak mau skang nih jadi ahli muzik kot..hehehe

video
ni la Maksim yang i kagum sangat...

2 comments:

  1. Hi friend.. :) Ajarin saya main piano :D

    http://www.imemovaz.com

    ReplyDelete
  2. iMemovaz:hi..boley j klu nk ajar basic..

    ReplyDelete