FoLlOw Me...

Friday, February 25, 2011

diri ini terlalu sibuk dengan dunianya..

assalamualaikum...
terlebih dahulu ampun bebanyak kerana kesibukan yang melanda diri ini sampai takde masa nak update blog..sungguh laaa diri dah cuba tapi masih juga tak sempat...ampun naaa..hehehe...ni sibuk bukan kerana ape, sibuk duk berangan ape nak buat bila dah start cuti nanti, alo kalau xpaham meh bace entry ni..

selain tu i sibuk duk belatih main piano sebab hati sekarang menjurus ke arah classical music, sangat-sangat kagum dengan pemuzik dahulu antaranya Mozart, Beethoven, Bach dan ramai lagi....muzik mereka sangat indah dan wowww tak terkata laaa...

ni antara pemuzik zaman dulu2..

kalau nak cite detail pasal mereka rasanya i pun xboley gak, baru j nak berkenalan dan mengenali muzik mereka..tapi sejak mendengar muzik yang di bawa mereka hati sudah terpaut sangat indah wehhh..hishhh xtau la nak cite cam mana, yang penting rasa kagum tuh memang tinggi...sejujurnya i masih lagi xboley nak mainkan lagu yang indah, masih lagi ade nada-nada sumbang, sebab tuh xbrani nak mainkan tuk orang dengar..malu wehhh...

pengalaman belajar piano
dah terlajak cite pasal ni, i nak share ngan korang yang mungkin ada minat nak belajar piano.. perasaan ketika mula nak kenal piano memang sangat-sangat tinggi, tapi bila dah start belajar memang ade rasa tertekan juga nak lagi bila jari-jari ni masih keras xmau bergerak serentak..jari kiri dan kanan xmau bekerjasama dengan baik..menggelabah bila cikgu asik tegur perkara yang sama dan bertambah malu bila kesalahan yang sama berulang kali setiap kali class..

tiap kali class memang berpeluh padahal dalam bilik tuh punya la sejuk... mak cik tensen okehhh...yang ni bila praktikal laaa tapi bila masuk bab teori harus la memuji diri sendiri sebab yang ni i laju sket dan mudah paham, tapi kadang-kadang sangkut gak laaa well nobody is perfect kan?? hehhee..

bila dah pandai sket hati mula gumbira saje j kuat kan volume biar orang len dengar dan nak tunjuk yang diri tu dah pandai..bangga sehhhh bukan senang tau belajar kira berbaloi laa kena marah bila class...ok laa sampai sini saje sampai ketemu lagi...adios..

p/s:entry ni buat penebus sebab dah lama sangat x update..haa ambik ko skali update panjang berjela bercerita...sekian..eh jangan bosan menunggu entry seterusnya ok...daaaa



Sunday, February 13, 2011

Astro Fest 2011..

Assalamualaikum...
secara ringkas nak update cite baru
sabtu lepas 12 Feb ritu telah berlangsungnye
Astro Fest 2011

kira family day la buat kakitangan astro
I bukan ade family pun kat Astro
tapi dapat tiket dari member..
ikut aja la kan
mmm...malas nak membebel
korang layankan ajalah gambar di bawah ni
.
.
ramai gak artis yang wat persembahan malam tuh
tapi i letak gambar artis yang i suke j...
hehehe...

Faizal Tahir buka baju siot...
terkejut betul..
nasib baik ade singlet...
sape yang dapat baju die malam tuh
cium la puas-puas bau die...
kalau i aishhh xkuasa kot..
.
.
persembahan dari amy search paling dinanti..
phewitttttttt..........
.
.
dan last skali buat tatapan korang sume...
.
.
.
.
.
.

p/s:sume pictures ehsan dari Fb member..

Saturday, February 12, 2011

hati-hati kat mid valley

salam buat sume
sebelum tido i nak share 1 info ngan korang sume terutama wanita
benda ni berlaku kat Mid Valley

cerita ni disampai kan oleh my bos
die pun dapat dari orang yang jaga parking
so baik la i share ngan korang sebelum terjadi pape kan

kepada mereka yang selalu guna laluan yang nak ke komuter tuh
especially bila tiba kat tepi jalan
diminta berhati-hati ok
nak-nak plak bawak handbag

kat situ didapati ade beberapa orang yang
duk perhatikan orang lalu lalang
bukan nak ngurat korang tau
mereka hanya menunggu mangsa j

especially for women la ek
tolong la hati-hati bawak handbag tuh
bila depa nih dah ragut mangsanya
depa terus merentasi jalan raya
nak plak kat situ memang busy ngan kete
sempat k korang kejar??
ok la tu j yang i nak bagitau

selamat malam..

hatiku terasa Dup Dap Dup Dap..

salam..
dup dap dup dap..
memang xsenang duduk sekarang nih
selagi x diluluskan
selagi tuh la hati rasa xtenang

ni gara-gara nak mintak cuti kat bos
bukan sehari dua tapi seminggu
nak berjoli punya pasal hehehe...

hanya ini yang i harapkan dari big boss..
.
.
harap sangat bos lepaskan i cuti..
bukan selalu dapat berjalan..
selagi masih muda dan xde komitmen
lebih baik berjalan..


yahooo...xsabar menanti
mana i nak pergi???
len kali i cite k...
daaaa....
...adios...

Tuesday, February 8, 2011

budak kecik bercerita...

salam buat sume pembaca...budak kecik dah start nak bercerita....
hari ni ade lagi kelas piano,tengok jam masih ade masa 1 jam sebelum kelas bermula.. selak kerja yang dibagi masih ade yang tak siap,mana nak siap CNY cuti sampai seminggu asik merayap j keje xsiap la.. bukan reti nak siapkan awai2, bila dah nak p kelas baru tergedik-gedik siapkan...bahasa kasar sket "dah nak berak baru sibuk nak gali lubang"

tengok jam oh rasa macam dah lambat..tapi tu mengikut jam handfon yang awai 10 minit dari waktu sebenar..dengan gaya cam ntah ape2 pergi ke kelas, keje last minute tuh habis ku hentam..dalam pale tawakal j laaa...

fuhhh lega..hari ni sampai awai dari sebelum ni..jenguk kelas tengok amoi ade k tak, skali die masih ade student len..mmmm...duk luar jap amik nafas yang putus tadi gara-gara takut lambat sampai..

sambil tunggu borak jap ngan brother sorang tuh..tanya pasal gitar,drum dan segala bagai yang ade kat situ..dalam pale dah plan pasni dah pandai piano nak belajar len plak..gitar k..hehehehehe...berangan j lebih nak ketuk piano pun terkapai-kapai..tiap kali main bunyi hanya tuhan j yang tahu betapa "merdu" lagu yang dimainkan...

agak-agak dalam 5 minit melongo kat situ akhirnya tiba masa i plak masuk..amoi cam besa dah tunggu...so ape lagi sila mainkan lagu yang dah diajar....jangan tanya cam mana i mainkan lagu tuh..memang lintang pukang..tapi i lepas tau lagu tuh,yang penting i pandai gerak jari dan ikut chord walau sumbang...aiiii memang lama lagi la nak jadi sehebat Maksim...

pas habis gerakkan jemari ni atas piano,tiba masa belajar teori plak..aishhh keje last minute tuh cam mana..mau salah habis..tapi yang jadi sebaliknye, hehehe sume betul..nampak sangat i pandai teori j..praktikal hancus..paling bangga bila amoi tulis very good..aiyooo dah cam kanak2 plak, ape kate letak bintang kan best...

tapi kali ni xde la sume yang i wat tuh betul,ade gak yang salah..amoi suh betulkan saje yang mana salah...hishhh masa ni la pemadam xde, pinjam amoi punye jap..amoi plak xde pembaris, pinjam i punya plak..tetiba amoi cakap "ini budak 2 orang banyak teruk, sorang xde pemadam sorang xde pembaris"....mmmm..amoi ni kate i k?? tapi 2 orang die sebut maksunye die skali la tuh..hehehe...camtu la kisah i ngan amoi tuk hari ni..

orang selalu tanya nape i nak belajar piano sedangkan banyak benda yang boley buat..senang j jawapannye...I PUNYE SUKE LA!!!!!!! hehehe xde la sebenarnya dah lama sangat ngidam nak main piano sejak zaman dulu kala cume xberpeluang j...yela masa tuh sibuk pegang buku prinsip akaun j mana sempat nak g belajar piano...kalau dak mau skang nih jadi ahli muzik kot..hehehe

video
ni la Maksim yang i kagum sangat...

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI

Salam sume..
kali ni xde entri pasal diri
tapi lebih kepada di bawah ni..


sume pakat duk join
maka i pun xmau ketinggalan
segmen ni anjuran BEN ASHAARI

mari la kite memeriahkan suasana
xsusah mana pun
nak tau lebih detail sila la klik sini

SAYA SOKONG DUNIA BLOG DAN SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG! ANDA BAGAIMANA??

cepat la join sebelum terlambat...
sekian
...adios...