nuff ads

Sunday, January 16, 2011

Berhujung Minggu di FRIM

salam..hi jumpa lagi
mmmm...cuti hujung minggu ape aktiviti korang ek??? ala ala busy body nak tau aktiviti orang..

tengok wayang?? jalan2 ngan family?? mmmmm.. xkisah la yang penting korang sume happy..pada yang tak tau nak watp hujung minggu tuh, meh sini i cadangkan korang g berjogging di FRIM(Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia)...

selain berjogging kite boley la menikmati keindahan alam semulajadi..memang best dan nyaman sekali, nak bawak 1 family pun ok j, kat sana pun ramai gak yang datang beriadah ngan family masing2...ade yang berbasikal, mendaki bukit, berkelah dan macam2 la...bahagianye tengok mereka..hahahaha...

i ade tempek beberapa pic tuk tatapan korang sume sila la tengok...


di sini bermulanye perjalanan mendaki bukit

tengok tu ade budak kecik yang turut sama mendaki ok..

sebelum naik..harusla posing dulu..bukti kami p sana hahaha...

pendakian ade la sampai beberapa jam, dah sampai sekerat jalan rasa penat teramat, malas nak naik dah asik xsampai2 j..ajak member g tempat len plak nak tinjau tempat ni..

hajat nak cari air terjun..kena daki juga yee..

ni bukan air terjun seperti yang kami inginkan, ni dah malas nak daki lagi asal jumpa air dah suke sangat..masa ni paling best sebab boley mengarah member laki amik gamba kitorang...
"Rasul cepat amik gamba kitorang main air.... cepat2"


ade la 1 family ni sibuk nak tangkap ikan..cam best j tengok, ni sebab xde peralatan, kalau tak ngan kitorang sekali join menangkap...

buih-buih air yang telah di edit..

ok sume sampai sini saja..terima kasih kerana membaca..
..adios..

p/s: memang best kalau dapat pergi ke tempat2 camni, rasa tenang n nyaman sangat bila dapat dekat ngan alam semulajadi....oh yee ada sesape di kalangan anda yang berhajat nak camping atau apa2 aktiviti masuk hutan??? kalau ade meh la share sekali ngan i

3 comments:

  1. cdah:ade la byr sket xmahai pun..xsmpai sepuluh hinggit pun
    chinatsu: best tau

    ReplyDelete

nuff ads