FoLlOw Me...

Friday, January 28, 2011

warkah buat sahabatku..

salam dan selamat malam..sebelum tido malam ni i nak wat pesanan buat sahabat yang dah lama xberjumpa, bukan jauh pun keramat ngan putrajaya tapi tuh la asal nak g sana j ade yang menghalang...hehehe..ampun ye bukan sengaja xmau p rumah hang tau...

lani mengharapkan FB or YM j la kalau nak bertanya khabar pun..ntah ape la cite terbaru die pun xtau...ritu ingat baru j nak chatting tapi sayang seribu kali sayang die plak busy...

buat sahabatku...sila la respond mesej i tuh..xsabar rasanya nak dengar hot story dari hang..adakah hang sudey dilamar??? ececehhh..

sila cepat cite sebelum i pikir bukan-bukan..

sekian,terima kasih

Wednesday, January 26, 2011

Piano diketuk selaju kalkulator..

salam dan selamat petang..
baru lepas lunch mata ngantuk tanpa dapat ditahan lagi
kepala minta disorangkan bantal
perut kenyang hati senang mata pun
minta tido barang seminit dua....zzzzzzzzz
.
.
.
ok dah lega sikit kasi sambung balik ini cerita
ampun kalau bosan ngan permulaan entri ni
sumpah x tipu mata memang ngantuk tahap dewa
kejap sekali lagi..zzzzzzzzz
.
.
ok kali ni xmain-main dah...
terus pada tajuk...
nampak header blog ni ade pic kalkulator???
rupanye ade gak yang tertanya-tanya
apa la si purple tuh nyibuk jadi header
xsangka hanya sekeping pic pun jadi persoalan mmmm..
ok la ni nak cite asal usul cik purple
sampai boley jadi header

jawapan die senang sebab i xpandai kira guna tangan
maka perlukan cik purple tuk bantu..
ok boley terima jawapan i tuh??
xboley gak??
mmm....

canggini la i keje guna kalkulator..
banyak main nombor la..
keje ape..teka la sendiri ok..
nape purple??
sebab i suke purple la...
senangkan??

ape kaitan ngan piano plak???
ok la..sebab dah biasa malah jari-jari i
boley hafal setiap nombor atas cik purple
maka i boley tekan dengan pantas tanpa melihat
hebat kan??

habis tuh ape kena ngena ngan piano??
aiyoo..xdapat lagi??
mmm..bayangkan korang main piano dengan kadar
kelajuan yang tinggi..hasilnye bagaimana??
ok pada yang dah pro tuh bunyinye sudah tentu sedap didengar
kalau dapat yang beginner cam i yang baru reti tekan-tekan ni
cam mana plak bunyinya??
serius BURUK siap kena tegur ngan cikgu yang ngajar..

ayat feveret si cikgu:
"u xyah la laju-laju not nice"
"relax main slow2"
"feel it"

aiyaaa amoi
i dah wat selambat yang boley la ni
tangan ni haa laju j nak mengetuk
sindrom kalkulator la ni
nak tekan laju j..

tapi
sekarang dah ok sket
dah pandai kawal jari-jari agar behave
makin sedap j bunyinye merdu la
hehehe..tang ni xtipu..(ayat semangat tuk diri sendiri) .
.
bila dah pandai nanti
i nak main lagu dari cite ni
.
.

best kan lagu-lagu die especially yang guna piano..
InsyaAllah suatu hari nanti i boley main lagu tu...

ok sampai sini sambung tido balik...
zzzzzz.....
-adios-

Tuesday, January 25, 2011

Hati Bila Cinta...best k???

Salam
hi masih lagi pasal novel Hati Bila Cinta
ni dah habis bace so boley la komen sket-sket
xmau lebey-lebey kang marah penulis hehehe...ampun cik lynn

ni sebab nak penuhi permintaan adik tika leh yang mintak wat review
pasal novel ni atau sesapa yang bertanya kat shoutbox tuh..ni untuk korang

pada i la yang dah khatam membaca, novel ni best n syok bace
(dari tulus hati yang ikhlas)ade jalan cite n penuh emosi
kadang-kadang tuh nak nangis, gelak pun ade..kira cukup rasa la
ade masam, manis , pahit n bagai la..ewah dah macam makanan plak

kadang-kadang nak gelak terguling bila sampai part kelakar
atau rasa nak nangis..ni sebab menjiwai watak fenn tau
tapi selalu kena control sebab bace kat public kang tak pepasal
ade yang ingat giler coz nangis or gelak tetiba, nak plak cover novel tuh comey j

tapi ade la part yang spoil sket...hehehe tuh besa la kan
xde benda yang sempurna. walau ape pun novel nih masih
lagi berbaloi tuk di bace..tu pada i la korang xtau plak kan..
oh yee kalau rasa was-was nak beli tuh ape kate korang terjah
blog penulis tuh sendiri,blog cik lynn allyna click kat
label Jatuh Cinta Lagi, Jatuh cinta lagi ni
sebenarnya tajuk asal novel ni..

dah bace tuh korang tau la kan nak beli or tak novel nih
tepuk dada tanya poket..hehehe
oh yee beli online ngan kaki novel n jadi member boley
dapat discount tau best kan??
alo senang j nak jadi member, hanya daftar sebagai ahli di Kaki novel
ok la setakat ni j yeee..nanti ade novel baru i share lagi ngan korang..
daaaa....
-adios-

p/s: bestnye ade member cam mek, sentiasa ade waktu suka n duka..eh di dunia nyata pun i ada member2 cam mek..

die ni la..aishhh bikin hati panas

aishhh...ni yang nak ngamuk semacam..pagi yang cerah n patut ceria betukar jadi kelam bila kau datang...ni bukan ape xtau nak cakap ngan sape, nak cakap ngan dinding kang ade yang kate gilerr..aishh nasib la duk kat opiz yang orangnye "ramai" ya amat...

masuk opiz dengan senyuman tapi xkekal lama bila kau datang, aishh nampak sangat xsuka kau datang. kepala yang elok terus pening bila kau datang dekat nak tanya itu ini, aishh nampak sangat kau bikin pale ku pusing..elok-elok buat keje jadi terbengkalai sebab kau panggil suh wat itu ini, aishh nampaknye keje lambat siap la nih...

tengok jam sambil tengok kau..dalam hati berkata bila la kau nak pergi ni?? aishh nampak sangat masa berlalu cam kura-kura lambat ya amat...

pergi lunch tapau nasi ingat nak makan kat opiz, dalam pale memang dah ingat kau xde, sekali masuk kau ade lagi..adoi laa xreti-reti nak balik k?? aishhh nasib la sebab bengang kat kau, orang len jadi mangsa..nampak kau terus mood baik bertukar jadi pendiam malas nak layan orang...aishhh nasib laaa...

p/s:cite ni xde kaitan ngan yang idup atau mati..cite khayalan saja..

Saturday, January 22, 2011

Hati Bila Cinta..Layannnn


salam...
akhirnya novel yang di nanti sampai ke tangan jua..
time kasih bebanyak kepada pihak Kaki Novel yang cepat membuat penghantaran
nak dapatkan novel ni sampai ke pejabat pos i ambik
bukan posmen xhantar kat rumah
tapi bila di hantar i xde plak..
dah guna alamat rumah,orangnye plak kat opiz
maka xsampai la ke tangan
akhirnya kena la kutip sendiri kat pejabat pos
mmmm.....

tapi xp yang penting novel ni dah ada kat tangan n tunggu masa nak bace j
dah lama i tunggu novel nih, siap tanya penulisnya bila nak kuar..
akhirnya yang di nanti kuar jugak......
tajuk diberi Hati Bila Cinta hasil tulisan Lynn Allyna
sebelum ni cik penulis terkenal ngan novelnye yang bertajuk
Sepupuku Suamiku


ni la bukunye..cover pun comey j nak lagi ayat kat situ

"Hati kalau dah cinta,
benci pun boleh jadi sayang.
sehari tak pandang,
mulalah jadi gila bayang"

amboi-amboi betul k camtu cik penulis??
korang plak rasa camner???
tepuk dada tanya selera..hehehe

selama ni i selalu beli kat kedai j
pas beli boley terus baca, lagi cepat tak payah nak tunggu
kedai pun bukan jauh pun
tapi kali ni i beli secara online j..
nak plak jadi member ngan Kaki Novel boley dapat murah sket...
tapi yang paling best ade ini..
sila tengok pic bawah yee..
tadaaaa.....

fuyooo ade ucapan dari cik penulis...
hehehehe gumbiranya
bukan setakat murah j siap ade ucapan dari penulis plak tuh
sape xmau kan....

Hati Bila Cinta ni tentang Fenn dan DZ
nak tau kisahnye sila la beli ek
nak cite kat sini xbest plak
kate orang xde feel...hehehe
ok la i pun nak sambung bace
daaaa....
-adios-

p/s: nak menulis xreti pandai bace j la....eh i penulis gak tapi setakat tulis kat blog j la hehehe..
to penulis: i tunggu ur next novel ok...selamat berkarya



Tuesday, January 18, 2011

bila segala urusan selesai, hati rasa lega teramat..

Salam dan selamat pagi..
mula2 nak ucap syukur alhamdulillah
akhirnya segala urusan yang berkaitan ngan study dah selesai
cek yang i courier 2 minggu lepas dah pun selamat sampai kt UK, bukan ulu kelang tau tapi United Kingdom..risau wehh takut2 xsampai kang xpepasal kena bayar double..haru..

selain tuh last week i ade request nak tukar variant exam dari
UK variant ke Malaysia tax variant,
yela belajar guna tax tuk malaysia pehal plak exam guna tax UK plak kan?? dua benda nih dah settle so lega la sikit..

sekarang ni tengah menanti novel yang di beli online sampai ke rumah j..
xsabar sangat nk bace,actually kalau setakat nak beli novel nih, i boley terus g kedai kat sini,
Mid Valley ni pun bukan xde MPH pun,tapi saje nak dapat discount kalau beli online..hehehehe
nak tau novel ape yang i beli???
tungguuuuuuuuuuuuu...

-sampai ketemu lagi yeee-

Sunday, January 16, 2011

Berhujung Minggu di FRIM

salam..hi jumpa lagi
mmmm...cuti hujung minggu ape aktiviti korang ek??? ala ala busy body nak tau aktiviti orang..

tengok wayang?? jalan2 ngan family?? mmmmm.. xkisah la yang penting korang sume happy..pada yang tak tau nak watp hujung minggu tuh, meh sini i cadangkan korang g berjogging di FRIM(Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia)...

selain berjogging kite boley la menikmati keindahan alam semulajadi..memang best dan nyaman sekali, nak bawak 1 family pun ok j, kat sana pun ramai gak yang datang beriadah ngan family masing2...ade yang berbasikal, mendaki bukit, berkelah dan macam2 la...bahagianye tengok mereka..hahahaha...

i ade tempek beberapa pic tuk tatapan korang sume sila la tengok...


di sini bermulanye perjalanan mendaki bukit

tengok tu ade budak kecik yang turut sama mendaki ok..

sebelum naik..harusla posing dulu..bukti kami p sana hahaha...

pendakian ade la sampai beberapa jam, dah sampai sekerat jalan rasa penat teramat, malas nak naik dah asik xsampai2 j..ajak member g tempat len plak nak tinjau tempat ni..

hajat nak cari air terjun..kena daki juga yee..

ni bukan air terjun seperti yang kami inginkan, ni dah malas nak daki lagi asal jumpa air dah suke sangat..masa ni paling best sebab boley mengarah member laki amik gamba kitorang...
"Rasul cepat amik gamba kitorang main air.... cepat2"


ade la 1 family ni sibuk nak tangkap ikan..cam best j tengok, ni sebab xde peralatan, kalau tak ngan kitorang sekali join menangkap...

buih-buih air yang telah di edit..

ok sume sampai sini saja..terima kasih kerana membaca..
..adios..

p/s: memang best kalau dapat pergi ke tempat2 camni, rasa tenang n nyaman sangat bila dapat dekat ngan alam semulajadi....oh yee ada sesape di kalangan anda yang berhajat nak camping atau apa2 aktiviti masuk hutan??? kalau ade meh la share sekali ngan i

Saturday, January 15, 2011

Dari Bukit Broga ke Sg. Tekala

Salam sume..
hujung minggu yang lalu, i n kengkawan seramai 18 orang telah berjaya menawan Gunung Everest...ececeh budget diri tu hebat sampai nk tawan gunung everest???? bukan gunung everest ye kengkawan sume tapi Bukit Broga yang terletak di Semenyih...kira bangga ape dapat sampai di atas bukit sana..bukan senang wokeh..ni aci redah j panjat bukit tanpa apa-apa persediaan, nak naik tangga bangunan yang 2 tingkat pun termengah-mengah ni kan pulak bukit broga yang sememangnya tinggi...

kitorang bergerak dari rumah lebih kurang kul 4 pagi, punya la nak sampai sana cepat supaya dapat la tengok matahari terbit, tapi hampa cuaca mendung tak p la xde rezeki mayb len kali plak..lepas solat subuh barulah kitorang memulakan pendakian...mula-mula tu diri masih lagi bertenaga cehh xmau ngaku kalah pada orang lain yang bersemangat panjat bukit..udara pagi pun nyaman j..best sesangat...

bila dah sampai kat bukit pertama...fuhhh rasa lega sangat ingat dah sampai, sekali pandang atas ada lagi bukit yang kitorang kena panjat...masa ni i dah rasa macam nak muntah, penat sangat sampai terduduk..memang xboley nak bangun,rasa hati nak j turun xmau dah panjat lagi,rasa dah putus asa la..
masa ni dah ok sikit,masih lagi tersenyum padahal........korang tengok la kat blakang kitorang masih jauh perjalanannya...kat sini memang ramai yang ikut serta mendaki sampai tak terkira la,paling kagum ade parents yang siap bawak anak kecik daki bukit nih..

sebab member len semangat nak teruskan pendakian maka i pun xde pilihan lain..lagi pun dah alang-alang sampai haruslah habiskan jugak...pendakian masih lagi di teruskan dan hasilnya korang boley tengok gambar di bawah....


akhirnya sampai jua.....muke bangga tak hingat...

yaaaaaa...kami la juara...

tamat sudah pendakian di Bukit Broga
aktiviti diteruskan pula dengan Sg. Tekala..


ni antara gambar yang sempat diambil...kalau dah ke Bukit Broga tuh elok la singgah ke Sg. Tekala pula...minggu yang menyeronokkan dan penuh cabaran...

p/s: sume gambar di kipnap dari FB kengkawan saya...

Thursday, January 6, 2011

FAMILY....






F = FATHER
.
A = AND
.
M = MOTHER
.
I = I
.
L = LOVE
.
Y = YOU



Tuesday, January 4, 2011

mangkuknye mamat..

tengok tajuk pun dah tau i memang bengang giler
plus geli geleman..
ni baru j berlaku masa orang len sibuk lunch,
i plak menyibuk kan diri nak wat cash deposit
duit xbanyak pun ada la dalam sejuta rupiah huhuhu...

masa tu mamat depan i tengah masukkan duit
lama gak la i tunggu..ade la 3,4 minit..
tu okeh la sebab mesin tuh xsudi terima duit die tu pasai lambat

yang i nyampah plus geli sesangat badan die berpeluh hokeh..banyak plak tuh
die lap ngan tangan j..kalau guna kain tuh dah boleh perah kot..
yang nih pun i xkisah, bukan badan i pun..

bila turn i plak nak masuk duit
i nampak ade air kat button mesin tuh..
wooo geli siot air ape nih???
ni sah peluh mamat senget tuh..
pusing pale cari mamat tuh, die tengah lap peluh hokeh..
perrr nak muntah..
mana tisu?? mana tisu???
nasib buruk xde plak tisu
terpaksa la hati2 tekan button tuh
tu pun main tekan hujung2 j xmau kena..yarkkk

dah settle blahh terus
sampai opiz terus cuci tangan...kot2 la kena kan
bukan nak ngutuk..(ececeh memang dah kutuk pun)
jaga la kebersihan sikit, kalau malas gak tok sah la meninggalkan bakteria kat orang len..

2011..

Salam..
ape kaba sume..
hehehe sory lambat nak update
2010 pun dah melabuhkan tirai
masuk pula 2011..

cam besa kalau dah masuk tahun baru, sume sibuk duk canang azam baru
azam baru i xbanyak yang berubah
masih sama ngan tahun lepas

antara azam yang di bawa dari tahun lepas..
habis kan study (yang ni tunggu la beberapa tahun lagi nak khatam)
amik lesen kete (okeh yang ni baru terhegeh-hegeh nak amik,dah malas nak dengar orang asik suh amik j..pasni sila hadiah kan kete kat i hokeh)
makin kayo huhuhu...(hopefully projek berjalan lancar)

last sekali
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
R.A.H.S.I.A .
.
.
hehehe..jangan marah ek xleh bagitau..

oh ye pada sume di ucapkan happy new year..
marilah kite majukan diri
dan harap tahun 2011 lebih baik dari 2010
amin...
daaaaa..