nuff ads

Tuesday, July 19, 2011

rezeki melimpah ruah..

Assalamualaikum...lama sudah xjenguk blog nih
bukan dah x menulis cume xsempat nak update
almaklum la baru tukar keje..
masih terkejar-kejar susun masa

tapi bukan itu yang i nak cite
ni pasal rezeki yang datang melimpah ruah
senang cite pas dapat job sekarang nih
makin banyak pulak panggilan interview yang datang
setakat nih dah 3 panggilan interview yang terpaksa tolak
tu pun atas alasan dah dapat keje...

aishhh selalu macam nih kan
bila dah dapat sesuatu, yang len pun muncul la
memang kekadang boleh buat kite rasa cam bengang pun ade
dalam hati selalu berkata
masa nak xmau plak panggil
dah dapat baru berebut panggil
haisshhh...

tapi tula, kalau dah rezeki kat mana2 pun sama j..
eh iye k?? ntah la..so far keje skang masih ok..
xsampai sebulan boley la kate sume nye indah belaka
cube tunggu setaun, masih indah k???

Saturday, July 2, 2011

Korang dah tengok transformers baru???

Assalamualaikum...
dalam entri lepas i ade mention pasal i ngan officemate g tengok wayang
alaaa yang my company dengan murah hati belanja
kitorang tengok Transformer : Dark of Moon tuh...

Bertempat di gold class Mid Valley (saje nak kasi rakan2 ku jeles huhuhu)
memang best giler rrr, menonton wayang sambil makan
ditambah pula dapat berselimut sampai nak tertido pun ade....

oh yeee skang nih cite pasal movie nihh pulak..
ok pada i la permulaan cite tuh cam besa j
sampai satu tahap nak tertido jugak
(mayb kesan selimut ditambah pas makan)
mula2 i dah sedih, sebab no more Megan Fox
(minat gilerr kot ngan minah nih)
yang tuh dah sedih...memang xsyok la bertukar ngan orang len..sedih sedih...

cite bermula ngan sejarah2 depa n perjalanan hidup Sam pas habis belajar
pastu bla bla bla bla dan bla bla bla....gaya malas nk bercerita

paling best bila dah sampai bab aksi..
macam2 aksi yang boley tengok n mendebarkan..
senang kate bila sampai part nih sume xkalih mata laaa...

senang cite korang ramai2 la g serbu n nilai sendiri...
i plak walau suke giler ngan Transformer nih tapi tetap
sedih n terkilan bila Megan Fox digugurkan dari filem ini...
sekian...


p/s: wahai kawan2 ku kalau ade rasa nak tengok meh la ajak i gak, walau i dah tengok tapi tetap rasa nak tengok lagi, tengok ngan officemate len tengok ngan member len rasanya.....huhuhu..ayat xmau kena tinggal huhuhu


video
layankan aje trailer ini..

Thursday, June 30, 2011

Transformers : Dark of the moon


Hari nih ramai-ramai ngan member keje tengok transformers terbaru..
lagi best bila company yang belanja..
waaaa xsabarnye huhuhu...

Wednesday, June 29, 2011

dulu jiwa kacau, sekarang terlebih gembira pulak..

Salam sumeeeee.....
waaa sudah lama x update blog nih,sampai dah xreti nak tulis ape
xpe2 ikutkan aje jari jemari menari-nari atas keyboard nih

kalau beberapa bulan sebelum nih jiwa asik kacau j
lani terlebih gembira pulak..
pehal pulak kan...

dalam entri sebelum nih i ade cakap
beberapa perubahan bakal berlaku dalam hidup i
so sekarang sume tuh dah berlaku
dan alhamdulillah sume yang berlaku
ke arah kebaikan walau ade la terguris hati kecil ku

oh yeee salah satu perubahannye
i dah tukar keje huhuhuhu....
bukan makin dekat tempat keje tuh
tapi makin jauh pulak..
xp la kate orang jauh perjalanan,luas pandangan..
dan kate2 nih memang boley pakai
sebab sejak keje jauh nih banyak benda baru
yang i belajar....

salah satunya
i balik keje nek van berbayar
selama nih tahu nek bus or lrt j
rupe2nye ade gak perkhidmatan van yang mengambil orang
sampai ke destinasi yang tetap macam Kl sentral or Masjed jamek...
ishh memang best laaaa....

oh sampai sini saja la, len kali sambung lagi
masih banyak benda yang i nak explore
tunggu ekkk entri seterusnya...

p/s:mintak ampun sesangat entri kali nih cam ntah ape2 j...nak kena besa balik menulis dah rasa kekok bila lama xmenulis...

Thursday, June 9, 2011

rindu sampai mimpi..

mimpi dipatuk ular????maksudnya ade orang nak masuk meminang k?? amboi gatainye kamu.... nasib baik tak......tapi mimpi nih tetiba menyerang nak plak muke orang dalam mimpi ni memang i kenal sangat, ingatkan putera raja mana la yang masuk mimpi i, kot-kot la bley jumpa brat pitt k xpun tom cruise pun boley gak..xjumpa di alam nyata dalam mimpi pun jadi la kan kan.. tapi bukan mereka yang i mimpi-mimpikan...sekali muncul muke adik-adikku..

ish ish pesal la tetiba duk teringat kat depa nih??tapi bila di congak tambah tolak bagai baru teringat i dah lama xbalik kampung laaaa.... patut la asik duk teringat kat family j, nampak sangat la xleh kalau xjumpa family langsung, kalau boley tiap minggu nak balik rumah..macam jauh j kampungku itu...

patutnya asal hujung or awal bulan j sure muke nih dah selamat duk rumah. alo bukan g jejalan mana pun duk rumah..yang penting dapat borak-borak ngan family pun dah ok sangat

cume bulan nih i lambat balik sket sebab nak fokus kat exam plus cik su yang datang KL so p la jenguk sat..exam dah habis dan sume keje pun dah agak ok, maka this week memang nak balik kampung gak..selagi xbalik mau termimpi-mimpi family di kampung....ni lah die rindu sampai terbawa-bawa dalam mimpi..

p/s: oh yeah lega sesangat bila dah habis exam...xd maknanya nak kelek buku sana sini..pasni sibuk ngan class len plak..class ape?? yang penting xpegang buku tapi pegang......... nanti la i story ek, kkk rrr nak tido esk ade interview...doakn saya dapat keje itu....

Friday, May 13, 2011

xmau bayangkan dah...

penah x terpikir ape yang akan korang rasa bila sesuatu yang korang imaginasi tuh terjadi??? contoh mudah kalau korang bayangkan terjun bangunan korang dapat rasa x sakitnye pas jatuh tuh?? haaa lebih kurang laaa..aloooo sakit tuh dah pasti tapi keadaan korang masa jatuh tuh agak2 cam maner la kan huhuhu...

nak jadi cite hari nih sebelum masuk office i p la kat bank,bajet nak bank in cek sambil menggalas hand beg dan sebuah buku..sambil berjalan menuju bank tuh sempat plak i terpikir kalau tetiba pas habis urusan di bank, buku yang di bawa tertinggal betul2 letak kat atas mesin deposit cek tuh..masa tuh just bayangkan j ape i rasa...

elok pas habis urusan i pun bla la tengok jam memang dah lambat nak masuk office,tapi di sebabkan nak cepat jalan pun lenggang kangkung tanpa memikirkan benda len....dalam pale just nak cepat sampai office j..

sepanjang hari ni ok j macam selalu busy ngan keje yang berlambak kat office. errkkk selama nih xd la busy sangat eksen j lebih huhuhu..tapi hari nih memang terlebih busy sket sebab kena serbu ngan auditor...ok la kan buat j laaa..balik pun agak lambat dari hari-hari sebelumnya....

dah siap sume keje kemas la mana yang patut, masa tuh la baru tersedar buku yang i bawak tuh xd..masa tuh memang menggelabah xtentu arah habis sume tempat ku cari...duduk kejap tarik nafas cube ingat mana i letak....mmmm...masa nih rasa nak menjerit sebab baru teringat i letak mana..cepat-cepat kemas beg dan p kat bank...ok tuk pengetahuan korang masa nih bank dah tutup tapi nasib bek la masih ade staff yang xbalik...ngan muke xtau malunye i ketuk pintu ekceli i buka spek mata sebab xmau tengok orang, bajet biar orang nampak asal i xnampak depa. malu beb sebab kalau boley i selalu berurusan ngan depa bahasa mudah muke nih la yang asik duk menempel kat bank tuh.. nasib bek la buku yang di cari tuh dapat balik...fuhhh legaa..elok plak kejadian berlaku seperti ape yang i bayangkan..

kesimpulannye i dah dapat jawapan tuk benda yang i pikirkan pagi tadi...perasaan hilang buku tuh sangat la menakutkan sebab buku nih sangat penting nak plak dah nak exam nih,tula satu-satunye rujukan nak plak i xhabis bace lagi....gelap masa depan wehhhhh ape nak jawab masa exam nanti kalau xbace buku tuh....dah rasa nak menitiskan air mata jalan plak laju j tanpa henti rasa jarak bank tuh jauh j dan bermacam-macam perasaan yang timbul..korang penah jadi k macam nih??? k i sorang j yang pelik huhuhu


Thursday, May 12, 2011

iPad 2 kegilaan masa kini

Assalamualaikum sume, tadi lepas lunch i g jenjalan cuci mata
al maklum la kalau dah keje kat Mid Valley nih macam2 ade
sale sana sini tapi alhamdulillah sume tuh xmenarik perhatian
padahal meleleh air liur tengok sabar j la... :(

mmmm...dalam duk jejalan tuh i ternampak orang berbaris depan
kedai machines ingatkan depa duk berbaris sebab nak beli makanan
nak plak sebelah tuh food court, tapi disebabkan barisan tuh panjang sangat
ditambah atas rasa ingin tahu yang membuak-buak maka
i pun g la tengok pehal tetiba sibuk berbaris panjang kan
padahal nak menyibuk hehehehe.....

dari jauh dah nampak bukannye berbaris nak beli makanan
rupenye sume tuh berbaris sebab nak masuk kedai machines
aiii nih dah len macam kot-kot ade sale best gak nih
i pun tengah nak cari gajet gak nih huhuhu....
bila dah sampai depan kedai tuh
ade 1 papan yang tulis
iPad 2 Purchase notice
okeh no wonder la ramai yang beratur
rupenye ade bendalah nih rupenye
limited plak tuh


mereka berbaris panjang kerana benda ini....
waaaaa i mau gak tapiiiiiiii.......
sangat gembira kalau dapat iPad 2 nih
tapi bila bab kena kuarkan duit semata-mata tuk benda nih
terus terbatal niat...
.
.
last week plak i g teman member g cari gajet
die cakap nak angkat iPad
mulanye i ok j bajet tak teruja pun
besa-besa j bila die cakap nak amik iPad

tapi bila sampai kedai, iPad yang di cari xde
tapi benda len yang ade
pic bawah nih..

samsung android galaxy

ok i masih boley control
masih xmenarik perhatian
wat booo layan j bila member tuh asik duk belek-belek

bila saat samsung android nih dah jadi milik die
mata dah mule rasa pedih
hati plak berkobar-kobar mintak nak jugak
mula la rasa nak beli gak
tapi ditahan sebab memikirkan
banyak benda yang nak kena beli
wahai hati sabar la ek..

minah sorang nih pun asik bikin hati panas j kan
bukan die tak tau i nih pun minat gak bendalah nih
dalam hati dah pasang niat nak menabung
nak beli satu...huhuhu

tapi bila dah xnampak benda nih i ok j balik
kembali normal dan jadi tak heran ngan benda tuh
cume jangan tengok laaaa...



p/s: best sangat k iPad 2 tuh?? ishhh tengah sibuk mencari kelemahan benda2 nih agar hati x terkilan bila xdapat, padahal hati meronta-ronta nak kan satu....bestnye kalau ade yang sudi hadiahkan...

Friday, May 6, 2011

Lafazkan Kalimah CINTAMU - Siti Rosmizah

Assalamualaikum...buat anda sume meh i nak share
novel terbaru yang i dah bace hasil tulisan Siti Rosmizah
yang sebelum nih dah keluarkan banyak novel antaranya
Andai Itu Takdirnya , Cinta Kau dan Aku
dan yang terbaru 7 Hari Mencintaiku
tapi kali ni i just nak share novel yang dah bace la ek..


Tengku Aqilah ,seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya seorang diri. Kepulangannya ke pangkuan keluarga telah membuka tirai baru dalam hidupnya.

Tengku Natasha yang tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberikan Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka. Demi untuk menagih kasih seorang bapa Tengku Aqilah akur jua.

Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris Melayu itu begitu membenci gadis ini, mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api kebencian terhadap dirinya.

Haaa cam gitu lah lebih kurang sinopsisnye...
pada pendapat i xrugi pun beli sebab sangat berbaloi,
ceritanya simple dan menyentuh hati nurani sampai menitis kan air mata
kalau yang kelakar tuh kelakar habis..kesimpulannya korang beli j la bukan
mahai pun Semenanjung RM 26.90 Sabah/Sarawak plak RM 29.90
oh ye sekarang nih Siti Rosmizah dah terbitkan sendiri novel2 die
SR Publication, senang korang nak cari huhuhu...
ok laaa daaaa....

p/s: jangan bace kat tempat umum macam dalam bus or train kang jadi macam i nak gelak pun cover, kang x pepasal orang ingat gilooooo...tapi besa la kan xkan nak wat muke serius bila bab kelakar kan kan kan..

Thursday, May 5, 2011

Book Fair 2011 - suka n duka

Assalamualaikum..
30hb April 2011 yang lalu bertempat di PWTC
I ngan Ain (housemate) akhirnya sampai juga
ke Pesta Buku 2011 setelah menghadapi pelbagai rintangan
dan onak duri..

actually ni kali kedua i p sana
sebab 1st day book fair i dah datang semata-mata
nak beli buku hlovate yang baru


kalau ikutkan boley j nak beli len hari selain 1st day book fair tuh
tapi i takut terlepas benda nih...


dari hlovate..bukan senang nak dapat tau huhuhu...thanks hlovate

tu cite masa 1st day i g book fair
kali kedua plak 30hb ritu la
best sesangat mulanye xplan pun nak datang
sebab patutnye i nak balik kampung pagi tuh
tapi sebab dah janji nak jumpa sorang kawan merangkap
salah sorang penulis baru yang tak kurang hebatnye
maka i pun datang la

actually ni 1st time jumpa kawan tuh
sebab last year xsempat nak jumpa
tapi kalau dah jodoh kan
akhirnya pada 30hb April 2011
dapat juga kami berjumpa
nak tau sape penulis tuh??
sila bace sampai habis yeee..xmau skip2 ek..

yang bestnye p pesta buku ni
dapat jumpa terus penulis novel yang kite minat
macam kat bawah nih
.
.
.

siti rosmizah...i beli 2 novel hasil tulisannye...

salah satu novel dari siti rosmizah
7 hari mencintaiku

ni antara novel2 yang sempat i n ain beli...

sambil2 tuh sempat derrrr.......

ni la sebab utamanya...
lynn allyna penulis novel
sepupuku suamiku & hati bila cinta

kesimpulannya kitorang berdua sangat happy
sebab dapat borong banyak novel (pastu kayap kejap tunggu gaji seterusnya)
tambahan plak dapat bergambar dengan penulis2 yang hebat ini, walaupun banyak benda yang terjadi antaranye kaki dipijak n kena hempap dek buku namun sume tuh berbaloi-baloi

p/s: tuk pesta buku taun depan i nak pakai kasut sport, serik kena pijak biar i pijak orang plak..huhuhu..hati ku gumbira dapat borong banyak novel walau poket ku kempis n kakiku lebam...namun x akan serik tuk datang lagi..adiosss...

Menjamu Selera Di Madam Lim's

Assalamualaikum..
kali ni xmau cite panjang berjela memenatkan jari jemari menaip
layankan aje gambar2 di bawah...

menu utama kami..

simple & menyelerakan..abaikan jari yang comey tuh..

ain si duta air..

me & k.fathi duta makanan..

dari xlalu makan tapi habis licin ikan tuh...
kalau bab makan nih mulut j kate xlalu tapi perut kate mauuuu...
kalau korang rasa terliur nak try
boley la datang kat Jusco AU2
sambil2 tuh boley la korang tengok bebudak AF dalam sangkar mereka
ok sampai sini saja daaaaaa...........

Wednesday, April 27, 2011

terkini

Assalamualaikum...erkkk awal2 lagi kepala dh pusing xtau nak tulis ape, memang xd idea langsung even tajuk pun xtau nak letak ape...sambil wat keje sempat lagi update blog yang dah agak usang nih..

eh merepek j intro meh terus pada benda yang nak cite ngan korang sume..mmmm guru piano i dah bertukar sob sob sob...senang cite dah ganti ngan orang baru yang ngajar piano, mula2 dapat tau wei nee nak berenti ngajar memang dah terasa cam mano la nasib ku nanti, bukan ape wei nee nih dah tau kelebihan n kekurangan i..lepas ni malap la masa depan i.... eh ade kaitan ngan masa depan k?? hehehe lebih kurang la, yela i bukan senang nak serasi ngan orang malu2 kucing j..

actually dah sebulan pun i tukar guru piano nih, alhamdulillah i ok j ngan pengganti wei nee nih name nye mmmmm..... ms chong sebaya j ngan wei nee kawan die gak pun..mule2 tuh memang malu2 j, eh bukan die yang malu tapi i tau..sebab ape?? tetiba xreti nak main piano nampak sangat gelabah bila die suh start..haru biru j bunyi yang kuar..tapi tu sekejap j lama2 ok la..eleh xsampai brape kali kelas dah bley berborak plak...terus hilang malu rupenye best gak minah nih layan j sempoi plak tuh..kesimpulannye best laa

p/s: masih menanti dan entri ni pun termasuk dlm beberapa perubahan dlm hidup i..

Thursday, April 21, 2011

Menghitung hari..

Assalamualaikum...hai dah lama xmenulis sampai dah terlupe dan xtau nak tulis ape, sekarang nih memang busy sesangat mohon ampun pada sesape yang menanti update dari blog nih..ececeh bajet ko ade follower??hahaha..xpe2 perasan itu wajib hehehe...pada yang tinggalkan pesanan di shoutbox tuh nanti pelan2 i jejak korang k...

sekarang nih banyak perubahan yang akan berlaku dalam 2 atau 3 bulan akan datang, so sekarang tengah menghitung hari menanti detik itu datang..ape die nanti la i cite k, sekarang xde mood nak becerita panjang...ok la sampai sini saja nanti bila ade masa i update lagi daaaaa...

Saturday, April 2, 2011

Tips: tarik perhatian orang untuk terus memandang

"Look at me..look at me..hallooo pandang la lihat la diriku ini yang cantik menawan"... dah pakai cantik-cantik nak lagi penuh glem dah tentu nak orang pandang ke arah kite...tapi macam mana nak tarik perhatian tanpa susah payah paksa orang tengok?? nak tau rahsia meh cube tip ni..

1. pakai baju yang masih ade tanda harga, jangan buang wokeh bila pakai tuh make sure orang boley nampak tanda harga tuh cam kes my fren nih yang xbuang tanda harga dan hasilnye mengagumkan bila banyak mata memandang ke arahnye....bayangkan dalam komuter yang penuh sesak ngan orang maka banyak mata la memandang die...

2. pakai baju yang color terang agar dari jauh orang dah boley nampak itu kamu...atau color yang memang xmasuk langsung nak lagi fesyen ntah ape-ape...korang memang kelihatan pelik tapi itulah yang kite mahu..tarik perhatian kan huhuhu..

3.ni yang last laa dah malas nak pikir...xyah pakai seurat benang pun confirm korang jadi tarikan silap hari bulan pak polisi pun datang kat korang huhuhu...

nak ikut tip-tip di atas sangat mudah tapi dengan syarat haruslah berani dan muke xtau malu...selamat mencuba hahaha...

Thursday, March 31, 2011

Wallet kulit idaman kamu-kamu...

Assalamualaikum buat kamu-kamu yang sudi menjenguk blog xseberapa nih..terima kasih sume tanpa anda ada ape la pada blog ini ececeh sudah masuk zon emosi pulak.. aishh xpayah nak pusing-pusing meh i nak cite kat kamu-kamu sume, i ade barang baik punya nak share ngan korang..tengok pic bawah yeee

haaaa..ini lah barangnye suke x?? suke x?? kalau yang laki tuh suke la kalau pompuan plak jangan la sedih k..xdapat gune ape salahnye kalau hadiahkan buat yang tersayangkan kan kan... yang tersayang tuh xsemestinya buah hati j tau, ni termasuk la buat ayah, abang, adik atau birthday kawan laki pun orait gak..xyah pening kepala nak cari kat mana, sekarang nih sambil layan FB or Twitter pun dah boley beli wallet ni,betapa teknologi sekarang nih dah memudahkan kite. xpayah la nak redah tiap-tiap kedai just nak cari benda nih j..aishh panjang plak i melalut..


ni antara koleksi yang sempat i tampal di sini, yang len banyak lagi kat blog Kedai Online Jual Beg Baru atau nak senang masuk saje kat FB lagi best..harga memang tip top, nak lagi best guna la ayat power korang sume p ayat brother nih..mana tau dapat murah hehehehe...

so ape tunggu lagi?? cepat la terjah sebelum terlambat...FYI wallet nih limited kira sape cepat die dapat la..

p/s:i just tolong promosi j pada pemilik blog sudi-sudikan la belanja makan tapi xmau la KFC or McD dah besa sangat tuh..moh la ajak p pekena yang mahai-mahai sket huhuhuhu....

Wednesday, March 30, 2011

si kecil acha kawan dan teman bergaduh

Assalamualaikum....hujung minggu yang lalu elok pas keje hari jumaat ritu, i p rumah sepupu or i panggil k.sah yang duk kat s.alam. ikutkan hati ni berbelah bagi antara nak p sana atau x..tapi dah janji nak datang maka kena la tepati kan..

hari sabtu ingatkan k.sah xkeje, sekali die kena keje daaa...maka tinggallah i ngan budak kecik acha di rumah, xpepasal jadi pengasuh sekejap..acha ni baru 2 tahun so ingat senang j nak jaga, bagi j ape die nak...
dari pagi sampai tengah hari budak kecik nih masih boleh di control, sogok j ngan susu dan makanan die ok..budak baik kan kan kan....bukan takat tuh j layan kan aje ape die nak...nak tengok Upin Ipin no problem i boley temankan, tengok sailormoon masih boley teman lagi eh salah acha teman i..i peminat sailormoon okeh(anggap saje umo i sebaya acha hahaha..)

masa tuh memang happy sesangat, dalam hati dah bangga dah i boley gak jaga budak okeh.. setakat budak acha nih kacang goreng j...hahaha...

halloooooo kalau korang nak tau handphone i jadi TEBUSAN acha tau, tu pasal die senyap x banyak ragam sepanjang pagi tuh asik dengar lagu Maher Zain j..nak balas mesej pun xdapat..sampai kan ajak member ber YM saje...i hanya mampu tengok j acha main ngan handphone tuh.....

bila dah sampai kul 1 , acha dah mule tanya pasal mama die...okeh alamat xbaik nih..cepat-cepat cari idea nak buat die leka..ajak tengok Upin Ipin xlayan.. asik-asik "mama mama mama" okeh try explain kat acha "mama work sayang nanti mama balik kejap j lagi"..ok die masih boley terima..


1.30 pm "mama mama mama" sekali lagi die tanya aiyoooo dah pening cari coklat sumbat dalam mulut senyap kejap..xlama pastu tanya lagi..memang dah xde idea dah..yang mama nih mana la lambat sangat kan..last sekali die main dalam bilik,jumpa plak benda yang menarik perhatian..die suh amik, i xmau takut benda tuh penting k..die nak jugak sampai guna air mata, masa tuh kalau tengok macam i dah dera budak kecik tuh..beria-ia nangis aisehhh die guna air mata mehh ni yang lemah nih...

pegi bilik len xmau tengok mata die..acha ikut dari blakang nangis lagi waaaaa jangan la nangis wehhhhh...xsuke laaaa nangis-nangis kang xpepasal i kesian..


akhirnya drama air mata menjadi..memang acha dapat ape die nak,dah bagi die mintak buka plak, waaaa malas layan dannnnnn sekali lagi drama air mata bermula waaaa budak nihhhhhh.... xlama pastu mama die balik dan dan j budak kecik nih p kat mama die..mmmmmm...xlama pastu elok plak...aishhh bengkek j hati sekali lagi kena ngan budak nih....nak j cakap bukan i buli acha, tapi i yang kena buli...waaa nak nangis gak...erkk ngan acha nih umo i tetiba jadi sebaya ngan die..memang xleh ngam asik nak gaduh j...


tapikan walau asik gaduh ngan i, acha akan cari bila i xde dan i plak memang akan ingat die selalu cume xpenah cakap laaa..ape kelas cakap i ingat die cehhh wat malu j...


sepupu i yang len ada gak anak, tapi i lebih rapat ngan acha, bukan sebab pilih kasih atau xsayang ngan anak sedara len..cume acha nih len sket i kenal die dari masa die dalam perut..kitorang dah berkawan sejak pertama kali i letak tangan kat perut mama die..masa tuh kagum sangat bila die bergerak-gerak waaaa masa tuh dah rasa nak menitis air mata kagum sangat ngan kebesaran Allah...

Delisha Hani or acha - budak cerdik yang bikin ribut bila angin monsun melanda...tapi die sentiasa dekat di hati..moga membesar jadi anak yang baik dan membanggakan huhuhuhu..

Friday, March 25, 2011

Sales On Board

Harga haruslah murah kaw-kaw. RM 55 only. Material chiffon viscose.


setelah lama-lama berangan sorang-sorang di rumah, akhirnya tercetuslah cerita mahu berniaga..

sila sila jemput kawan-kawan, silalah beli.

jangan sekadar baca saja.

ini kan entry pelepas geram tak dapat post entry setelah pura-pura sibuk.

ekkeekkekkeke...





Wednesday, March 16, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa


Salam sume meh i share filem yang i dah tengok..
ni la cite yang i ngan member dok tengok last week, 1st day tayangan kitorang dah serbu tu pun last minit g cube nasib kot-kot ade tiket lebih, nasib baik la masih ade yang kosong tapi kena duk asing-asing . sorang kat seat atas ujung dunia..i la tu..sorang lagi kat tengah. mana taknye filem nih memang di nanti kot...huhuhu

ngan bantuan teknologi CGI filem nih memang boley dibanggakan nak plak jalan cite die best...kebanyakan dialog dalam bahasa english dan pelakon plak ade yang dari luar.. paling meninggalkan kesan watak kemawas (khir rahman) benci betul tengok die...jahat siottttt

princess Meng Li Hua or Jing Lusi pun cun j..nak plak ngan putera rom tuh memang best rrr...pelakon len cam stephen rahman n len-len pun ok gak..

kesimpulannya pada i la cite nih best dan patut tengok...selalu sangat puji filem luar ape salahnye kali nih puji filem sendiri kan?? ape-ape pun tepuk dada tanya selera..

p/s: kalau ade nak g tengok meh la ajak i sekali..nak tengok lagi...
dah seminggu tengok baru tergedik nak update blog nih..hehehe sorry laa xsempat..alasan yang sama tiap kali gagal meng update blog..

Friday, March 4, 2011

Hallo sibu..

assalamualaikum buat kamu-kamu semua
tatkala ini i dah selamat sampai sibu
aloo yang i duk sibuk canang cuti seminggu dalam entry yang lepas
sebab nak gi sibu j
hehehehe

pada yang ingat i cuti lama sebab kawen tuh
maaf la anda sudah silap wokeh...
i bercuti saja nak jauh dari KL
ni 1st time sampai sini sensorang
berani dok???
hehehe....
selama ni kat KL j berani jalan sensorang
kali ni nak cabar diri g jauh sikit
jauh-jauh pun sampai ke sibu gakk

ok la sampai sini saja tuk hari ni
nak cite lebih belum ada lagi cite menarik yang nak
share ngan korang...
len kali wokeh..tapi bergantung pada keadaan la
kalau tenet lombab terpaksa la tunggu i balik KL

ok i just nak cakap
....HALLO SIBU...

Thursday, March 3, 2011

pelik la dengan sikap manusia ni..

semalam menangisi akan perpisahan
xsampai sebulan berpisah dah kuar ngan laki len
mmmmm...pelik betul

hari tu beria kate sayang pada bekas suami
hari ni sudey kuar ngan boyfren baru
mmmm..pelik betul

seminggu bengkak mata menangis
hari ni senyum lebar nak g dating
mmm...pelik betul

sungguh laaa beria pujuk die supaya sabar
dalam masa yang sama sudey ade skandal ngan laki len
haishhh susah laaa
hanya mampu tunggu dan lihat saja..
nak komen lelebih kang dikate penyibuk
tapi bila susah diri ini gak la yang di cari
sabar j laaa...layan kan aje laaaaaa

Friday, February 25, 2011

diri ini terlalu sibuk dengan dunianya..

assalamualaikum...
terlebih dahulu ampun bebanyak kerana kesibukan yang melanda diri ini sampai takde masa nak update blog..sungguh laaa diri dah cuba tapi masih juga tak sempat...ampun naaa..hehehe...ni sibuk bukan kerana ape, sibuk duk berangan ape nak buat bila dah start cuti nanti, alo kalau xpaham meh bace entry ni..

selain tu i sibuk duk belatih main piano sebab hati sekarang menjurus ke arah classical music, sangat-sangat kagum dengan pemuzik dahulu antaranya Mozart, Beethoven, Bach dan ramai lagi....muzik mereka sangat indah dan wowww tak terkata laaa...

ni antara pemuzik zaman dulu2..

kalau nak cite detail pasal mereka rasanya i pun xboley gak, baru j nak berkenalan dan mengenali muzik mereka..tapi sejak mendengar muzik yang di bawa mereka hati sudah terpaut sangat indah wehhh..hishhh xtau la nak cite cam mana, yang penting rasa kagum tuh memang tinggi...sejujurnya i masih lagi xboley nak mainkan lagu yang indah, masih lagi ade nada-nada sumbang, sebab tuh xbrani nak mainkan tuk orang dengar..malu wehhh...

pengalaman belajar piano
dah terlajak cite pasal ni, i nak share ngan korang yang mungkin ada minat nak belajar piano.. perasaan ketika mula nak kenal piano memang sangat-sangat tinggi, tapi bila dah start belajar memang ade rasa tertekan juga nak lagi bila jari-jari ni masih keras xmau bergerak serentak..jari kiri dan kanan xmau bekerjasama dengan baik..menggelabah bila cikgu asik tegur perkara yang sama dan bertambah malu bila kesalahan yang sama berulang kali setiap kali class..

tiap kali class memang berpeluh padahal dalam bilik tuh punya la sejuk... mak cik tensen okehhh...yang ni bila praktikal laaa tapi bila masuk bab teori harus la memuji diri sendiri sebab yang ni i laju sket dan mudah paham, tapi kadang-kadang sangkut gak laaa well nobody is perfect kan?? hehhee..

bila dah pandai sket hati mula gumbira saje j kuat kan volume biar orang len dengar dan nak tunjuk yang diri tu dah pandai..bangga sehhhh bukan senang tau belajar kira berbaloi laa kena marah bila class...ok laa sampai sini saje sampai ketemu lagi...adios..

p/s:entry ni buat penebus sebab dah lama sangat x update..haa ambik ko skali update panjang berjela bercerita...sekian..eh jangan bosan menunggu entry seterusnya ok...daaaa



Sunday, February 13, 2011

Astro Fest 2011..

Assalamualaikum...
secara ringkas nak update cite baru
sabtu lepas 12 Feb ritu telah berlangsungnye
Astro Fest 2011

kira family day la buat kakitangan astro
I bukan ade family pun kat Astro
tapi dapat tiket dari member..
ikut aja la kan
mmm...malas nak membebel
korang layankan ajalah gambar di bawah ni
.
.
ramai gak artis yang wat persembahan malam tuh
tapi i letak gambar artis yang i suke j...
hehehe...

Faizal Tahir buka baju siot...
terkejut betul..
nasib baik ade singlet...
sape yang dapat baju die malam tuh
cium la puas-puas bau die...
kalau i aishhh xkuasa kot..
.
.
persembahan dari amy search paling dinanti..
phewitttttttt..........
.
.
dan last skali buat tatapan korang sume...
.
.
.
.
.
.

p/s:sume pictures ehsan dari Fb member..

Saturday, February 12, 2011

hati-hati kat mid valley

salam buat sume
sebelum tido i nak share 1 info ngan korang sume terutama wanita
benda ni berlaku kat Mid Valley

cerita ni disampai kan oleh my bos
die pun dapat dari orang yang jaga parking
so baik la i share ngan korang sebelum terjadi pape kan

kepada mereka yang selalu guna laluan yang nak ke komuter tuh
especially bila tiba kat tepi jalan
diminta berhati-hati ok
nak-nak plak bawak handbag

kat situ didapati ade beberapa orang yang
duk perhatikan orang lalu lalang
bukan nak ngurat korang tau
mereka hanya menunggu mangsa j

especially for women la ek
tolong la hati-hati bawak handbag tuh
bila depa nih dah ragut mangsanya
depa terus merentasi jalan raya
nak plak kat situ memang busy ngan kete
sempat k korang kejar??
ok la tu j yang i nak bagitau

selamat malam..

hatiku terasa Dup Dap Dup Dap..

salam..
dup dap dup dap..
memang xsenang duduk sekarang nih
selagi x diluluskan
selagi tuh la hati rasa xtenang

ni gara-gara nak mintak cuti kat bos
bukan sehari dua tapi seminggu
nak berjoli punya pasal hehehe...

hanya ini yang i harapkan dari big boss..
.
.
harap sangat bos lepaskan i cuti..
bukan selalu dapat berjalan..
selagi masih muda dan xde komitmen
lebih baik berjalan..


yahooo...xsabar menanti
mana i nak pergi???
len kali i cite k...
daaaa....
...adios...

Tuesday, February 8, 2011

budak kecik bercerita...

salam buat sume pembaca...budak kecik dah start nak bercerita....
hari ni ade lagi kelas piano,tengok jam masih ade masa 1 jam sebelum kelas bermula.. selak kerja yang dibagi masih ade yang tak siap,mana nak siap CNY cuti sampai seminggu asik merayap j keje xsiap la.. bukan reti nak siapkan awai2, bila dah nak p kelas baru tergedik-gedik siapkan...bahasa kasar sket "dah nak berak baru sibuk nak gali lubang"

tengok jam oh rasa macam dah lambat..tapi tu mengikut jam handfon yang awai 10 minit dari waktu sebenar..dengan gaya cam ntah ape2 pergi ke kelas, keje last minute tuh habis ku hentam..dalam pale tawakal j laaa...

fuhhh lega..hari ni sampai awai dari sebelum ni..jenguk kelas tengok amoi ade k tak, skali die masih ade student len..mmmm...duk luar jap amik nafas yang putus tadi gara-gara takut lambat sampai..

sambil tunggu borak jap ngan brother sorang tuh..tanya pasal gitar,drum dan segala bagai yang ade kat situ..dalam pale dah plan pasni dah pandai piano nak belajar len plak..gitar k..hehehehehe...berangan j lebih nak ketuk piano pun terkapai-kapai..tiap kali main bunyi hanya tuhan j yang tahu betapa "merdu" lagu yang dimainkan...

agak-agak dalam 5 minit melongo kat situ akhirnya tiba masa i plak masuk..amoi cam besa dah tunggu...so ape lagi sila mainkan lagu yang dah diajar....jangan tanya cam mana i mainkan lagu tuh..memang lintang pukang..tapi i lepas tau lagu tuh,yang penting i pandai gerak jari dan ikut chord walau sumbang...aiiii memang lama lagi la nak jadi sehebat Maksim...

pas habis gerakkan jemari ni atas piano,tiba masa belajar teori plak..aishhh keje last minute tuh cam mana..mau salah habis..tapi yang jadi sebaliknye, hehehe sume betul..nampak sangat i pandai teori j..praktikal hancus..paling bangga bila amoi tulis very good..aiyooo dah cam kanak2 plak, ape kate letak bintang kan best...

tapi kali ni xde la sume yang i wat tuh betul,ade gak yang salah..amoi suh betulkan saje yang mana salah...hishhh masa ni la pemadam xde, pinjam amoi punye jap..amoi plak xde pembaris, pinjam i punya plak..tetiba amoi cakap "ini budak 2 orang banyak teruk, sorang xde pemadam sorang xde pembaris"....mmmm..amoi ni kate i k?? tapi 2 orang die sebut maksunye die skali la tuh..hehehe...camtu la kisah i ngan amoi tuk hari ni..

orang selalu tanya nape i nak belajar piano sedangkan banyak benda yang boley buat..senang j jawapannye...I PUNYE SUKE LA!!!!!!! hehehe xde la sebenarnya dah lama sangat ngidam nak main piano sejak zaman dulu kala cume xberpeluang j...yela masa tuh sibuk pegang buku prinsip akaun j mana sempat nak g belajar piano...kalau dak mau skang nih jadi ahli muzik kot..hehehe

video
ni la Maksim yang i kagum sangat...

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI

Salam sume..
kali ni xde entri pasal diri
tapi lebih kepada di bawah ni..


sume pakat duk join
maka i pun xmau ketinggalan
segmen ni anjuran BEN ASHAARI

mari la kite memeriahkan suasana
xsusah mana pun
nak tau lebih detail sila la klik sini

SAYA SOKONG DUNIA BLOG DAN SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG! ANDA BAGAIMANA??

cepat la join sebelum terlambat...
sekian
...adios...

Friday, January 28, 2011

warkah buat sahabatku..

salam dan selamat malam..sebelum tido malam ni i nak wat pesanan buat sahabat yang dah lama xberjumpa, bukan jauh pun keramat ngan putrajaya tapi tuh la asal nak g sana j ade yang menghalang...hehehe..ampun ye bukan sengaja xmau p rumah hang tau...

lani mengharapkan FB or YM j la kalau nak bertanya khabar pun..ntah ape la cite terbaru die pun xtau...ritu ingat baru j nak chatting tapi sayang seribu kali sayang die plak busy...

buat sahabatku...sila la respond mesej i tuh..xsabar rasanya nak dengar hot story dari hang..adakah hang sudey dilamar??? ececehhh..

sila cepat cite sebelum i pikir bukan-bukan..

sekian,terima kasih

Wednesday, January 26, 2011

Piano diketuk selaju kalkulator..

salam dan selamat petang..
baru lepas lunch mata ngantuk tanpa dapat ditahan lagi
kepala minta disorangkan bantal
perut kenyang hati senang mata pun
minta tido barang seminit dua....zzzzzzzzz
.
.
.
ok dah lega sikit kasi sambung balik ini cerita
ampun kalau bosan ngan permulaan entri ni
sumpah x tipu mata memang ngantuk tahap dewa
kejap sekali lagi..zzzzzzzzz
.
.
ok kali ni xmain-main dah...
terus pada tajuk...
nampak header blog ni ade pic kalkulator???
rupanye ade gak yang tertanya-tanya
apa la si purple tuh nyibuk jadi header
xsangka hanya sekeping pic pun jadi persoalan mmmm..
ok la ni nak cite asal usul cik purple
sampai boley jadi header

jawapan die senang sebab i xpandai kira guna tangan
maka perlukan cik purple tuk bantu..
ok boley terima jawapan i tuh??
xboley gak??
mmm....

canggini la i keje guna kalkulator..
banyak main nombor la..
keje ape..teka la sendiri ok..
nape purple??
sebab i suke purple la...
senangkan??

ape kaitan ngan piano plak???
ok la..sebab dah biasa malah jari-jari i
boley hafal setiap nombor atas cik purple
maka i boley tekan dengan pantas tanpa melihat
hebat kan??

habis tuh ape kena ngena ngan piano??
aiyoo..xdapat lagi??
mmm..bayangkan korang main piano dengan kadar
kelajuan yang tinggi..hasilnye bagaimana??
ok pada yang dah pro tuh bunyinye sudah tentu sedap didengar
kalau dapat yang beginner cam i yang baru reti tekan-tekan ni
cam mana plak bunyinya??
serius BURUK siap kena tegur ngan cikgu yang ngajar..

ayat feveret si cikgu:
"u xyah la laju-laju not nice"
"relax main slow2"
"feel it"

aiyaaa amoi
i dah wat selambat yang boley la ni
tangan ni haa laju j nak mengetuk
sindrom kalkulator la ni
nak tekan laju j..

tapi
sekarang dah ok sket
dah pandai kawal jari-jari agar behave
makin sedap j bunyinye merdu la
hehehe..tang ni xtipu..(ayat semangat tuk diri sendiri) .
.
bila dah pandai nanti
i nak main lagu dari cite ni
.
.

best kan lagu-lagu die especially yang guna piano..
InsyaAllah suatu hari nanti i boley main lagu tu...

ok sampai sini sambung tido balik...
zzzzzz.....
-adios-

Tuesday, January 25, 2011

Hati Bila Cinta...best k???

Salam
hi masih lagi pasal novel Hati Bila Cinta
ni dah habis bace so boley la komen sket-sket
xmau lebey-lebey kang marah penulis hehehe...ampun cik lynn

ni sebab nak penuhi permintaan adik tika leh yang mintak wat review
pasal novel ni atau sesapa yang bertanya kat shoutbox tuh..ni untuk korang

pada i la yang dah khatam membaca, novel ni best n syok bace
(dari tulus hati yang ikhlas)ade jalan cite n penuh emosi
kadang-kadang tuh nak nangis, gelak pun ade..kira cukup rasa la
ade masam, manis , pahit n bagai la..ewah dah macam makanan plak

kadang-kadang nak gelak terguling bila sampai part kelakar
atau rasa nak nangis..ni sebab menjiwai watak fenn tau
tapi selalu kena control sebab bace kat public kang tak pepasal
ade yang ingat giler coz nangis or gelak tetiba, nak plak cover novel tuh comey j

tapi ade la part yang spoil sket...hehehe tuh besa la kan
xde benda yang sempurna. walau ape pun novel nih masih
lagi berbaloi tuk di bace..tu pada i la korang xtau plak kan..
oh yee kalau rasa was-was nak beli tuh ape kate korang terjah
blog penulis tuh sendiri,blog cik lynn allyna click kat
label Jatuh Cinta Lagi, Jatuh cinta lagi ni
sebenarnya tajuk asal novel ni..

dah bace tuh korang tau la kan nak beli or tak novel nih
tepuk dada tanya poket..hehehe
oh yee beli online ngan kaki novel n jadi member boley
dapat discount tau best kan??
alo senang j nak jadi member, hanya daftar sebagai ahli di Kaki novel
ok la setakat ni j yeee..nanti ade novel baru i share lagi ngan korang..
daaaa....
-adios-

p/s: bestnye ade member cam mek, sentiasa ade waktu suka n duka..eh di dunia nyata pun i ada member2 cam mek..

die ni la..aishhh bikin hati panas

aishhh...ni yang nak ngamuk semacam..pagi yang cerah n patut ceria betukar jadi kelam bila kau datang...ni bukan ape xtau nak cakap ngan sape, nak cakap ngan dinding kang ade yang kate gilerr..aishh nasib la duk kat opiz yang orangnye "ramai" ya amat...

masuk opiz dengan senyuman tapi xkekal lama bila kau datang, aishh nampak sangat xsuka kau datang. kepala yang elok terus pening bila kau datang dekat nak tanya itu ini, aishh nampak sangat kau bikin pale ku pusing..elok-elok buat keje jadi terbengkalai sebab kau panggil suh wat itu ini, aishh nampaknye keje lambat siap la nih...

tengok jam sambil tengok kau..dalam hati berkata bila la kau nak pergi ni?? aishh nampak sangat masa berlalu cam kura-kura lambat ya amat...

pergi lunch tapau nasi ingat nak makan kat opiz, dalam pale memang dah ingat kau xde, sekali masuk kau ade lagi..adoi laa xreti-reti nak balik k?? aishhh nasib la sebab bengang kat kau, orang len jadi mangsa..nampak kau terus mood baik bertukar jadi pendiam malas nak layan orang...aishhh nasib laaa...

p/s:cite ni xde kaitan ngan yang idup atau mati..cite khayalan saja..

Saturday, January 22, 2011

Hati Bila Cinta..Layannnn


salam...
akhirnya novel yang di nanti sampai ke tangan jua..
time kasih bebanyak kepada pihak Kaki Novel yang cepat membuat penghantaran
nak dapatkan novel ni sampai ke pejabat pos i ambik
bukan posmen xhantar kat rumah
tapi bila di hantar i xde plak..
dah guna alamat rumah,orangnye plak kat opiz
maka xsampai la ke tangan
akhirnya kena la kutip sendiri kat pejabat pos
mmmm.....

tapi xp yang penting novel ni dah ada kat tangan n tunggu masa nak bace j
dah lama i tunggu novel nih, siap tanya penulisnya bila nak kuar..
akhirnya yang di nanti kuar jugak......
tajuk diberi Hati Bila Cinta hasil tulisan Lynn Allyna
sebelum ni cik penulis terkenal ngan novelnye yang bertajuk
Sepupuku Suamiku


ni la bukunye..cover pun comey j nak lagi ayat kat situ

"Hati kalau dah cinta,
benci pun boleh jadi sayang.
sehari tak pandang,
mulalah jadi gila bayang"

amboi-amboi betul k camtu cik penulis??
korang plak rasa camner???
tepuk dada tanya selera..hehehe

selama ni i selalu beli kat kedai j
pas beli boley terus baca, lagi cepat tak payah nak tunggu
kedai pun bukan jauh pun
tapi kali ni i beli secara online j..
nak plak jadi member ngan Kaki Novel boley dapat murah sket...
tapi yang paling best ade ini..
sila tengok pic bawah yee..
tadaaaa.....

fuyooo ade ucapan dari cik penulis...
hehehehe gumbiranya
bukan setakat murah j siap ade ucapan dari penulis plak tuh
sape xmau kan....

Hati Bila Cinta ni tentang Fenn dan DZ
nak tau kisahnye sila la beli ek
nak cite kat sini xbest plak
kate orang xde feel...hehehe
ok la i pun nak sambung bace
daaaa....
-adios-

p/s: nak menulis xreti pandai bace j la....eh i penulis gak tapi setakat tulis kat blog j la hehehe..
to penulis: i tunggu ur next novel ok...selamat berkarya



Tuesday, January 18, 2011

bila segala urusan selesai, hati rasa lega teramat..

Salam dan selamat pagi..
mula2 nak ucap syukur alhamdulillah
akhirnya segala urusan yang berkaitan ngan study dah selesai
cek yang i courier 2 minggu lepas dah pun selamat sampai kt UK, bukan ulu kelang tau tapi United Kingdom..risau wehh takut2 xsampai kang xpepasal kena bayar double..haru..

selain tuh last week i ade request nak tukar variant exam dari
UK variant ke Malaysia tax variant,
yela belajar guna tax tuk malaysia pehal plak exam guna tax UK plak kan?? dua benda nih dah settle so lega la sikit..

sekarang ni tengah menanti novel yang di beli online sampai ke rumah j..
xsabar sangat nk bace,actually kalau setakat nak beli novel nih, i boley terus g kedai kat sini,
Mid Valley ni pun bukan xde MPH pun,tapi saje nak dapat discount kalau beli online..hehehehe
nak tau novel ape yang i beli???
tungguuuuuuuuuuuuu...

-sampai ketemu lagi yeee-

Sunday, January 16, 2011

Berhujung Minggu di FRIM

salam..hi jumpa lagi
mmmm...cuti hujung minggu ape aktiviti korang ek??? ala ala busy body nak tau aktiviti orang..

tengok wayang?? jalan2 ngan family?? mmmmm.. xkisah la yang penting korang sume happy..pada yang tak tau nak watp hujung minggu tuh, meh sini i cadangkan korang g berjogging di FRIM(Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia)...

selain berjogging kite boley la menikmati keindahan alam semulajadi..memang best dan nyaman sekali, nak bawak 1 family pun ok j, kat sana pun ramai gak yang datang beriadah ngan family masing2...ade yang berbasikal, mendaki bukit, berkelah dan macam2 la...bahagianye tengok mereka..hahahaha...

i ade tempek beberapa pic tuk tatapan korang sume sila la tengok...


di sini bermulanye perjalanan mendaki bukit

tengok tu ade budak kecik yang turut sama mendaki ok..

sebelum naik..harusla posing dulu..bukti kami p sana hahaha...

pendakian ade la sampai beberapa jam, dah sampai sekerat jalan rasa penat teramat, malas nak naik dah asik xsampai2 j..ajak member g tempat len plak nak tinjau tempat ni..

hajat nak cari air terjun..kena daki juga yee..

ni bukan air terjun seperti yang kami inginkan, ni dah malas nak daki lagi asal jumpa air dah suke sangat..masa ni paling best sebab boley mengarah member laki amik gamba kitorang...
"Rasul cepat amik gamba kitorang main air.... cepat2"


ade la 1 family ni sibuk nak tangkap ikan..cam best j tengok, ni sebab xde peralatan, kalau tak ngan kitorang sekali join menangkap...

buih-buih air yang telah di edit..

ok sume sampai sini saja..terima kasih kerana membaca..
..adios..

p/s: memang best kalau dapat pergi ke tempat2 camni, rasa tenang n nyaman sangat bila dapat dekat ngan alam semulajadi....oh yee ada sesape di kalangan anda yang berhajat nak camping atau apa2 aktiviti masuk hutan??? kalau ade meh la share sekali ngan i

Saturday, January 15, 2011

Dari Bukit Broga ke Sg. Tekala

Salam sume..
hujung minggu yang lalu, i n kengkawan seramai 18 orang telah berjaya menawan Gunung Everest...ececeh budget diri tu hebat sampai nk tawan gunung everest???? bukan gunung everest ye kengkawan sume tapi Bukit Broga yang terletak di Semenyih...kira bangga ape dapat sampai di atas bukit sana..bukan senang wokeh..ni aci redah j panjat bukit tanpa apa-apa persediaan, nak naik tangga bangunan yang 2 tingkat pun termengah-mengah ni kan pulak bukit broga yang sememangnya tinggi...

kitorang bergerak dari rumah lebih kurang kul 4 pagi, punya la nak sampai sana cepat supaya dapat la tengok matahari terbit, tapi hampa cuaca mendung tak p la xde rezeki mayb len kali plak..lepas solat subuh barulah kitorang memulakan pendakian...mula-mula tu diri masih lagi bertenaga cehh xmau ngaku kalah pada orang lain yang bersemangat panjat bukit..udara pagi pun nyaman j..best sesangat...

bila dah sampai kat bukit pertama...fuhhh rasa lega sangat ingat dah sampai, sekali pandang atas ada lagi bukit yang kitorang kena panjat...masa ni i dah rasa macam nak muntah, penat sangat sampai terduduk..memang xboley nak bangun,rasa hati nak j turun xmau dah panjat lagi,rasa dah putus asa la..
masa ni dah ok sikit,masih lagi tersenyum padahal........korang tengok la kat blakang kitorang masih jauh perjalanannya...kat sini memang ramai yang ikut serta mendaki sampai tak terkira la,paling kagum ade parents yang siap bawak anak kecik daki bukit nih..

sebab member len semangat nak teruskan pendakian maka i pun xde pilihan lain..lagi pun dah alang-alang sampai haruslah habiskan jugak...pendakian masih lagi di teruskan dan hasilnya korang boley tengok gambar di bawah....


akhirnya sampai jua.....muke bangga tak hingat...

yaaaaaa...kami la juara...

tamat sudah pendakian di Bukit Broga
aktiviti diteruskan pula dengan Sg. Tekala..


ni antara gambar yang sempat diambil...kalau dah ke Bukit Broga tuh elok la singgah ke Sg. Tekala pula...minggu yang menyeronokkan dan penuh cabaran...

p/s: sume gambar di kipnap dari FB kengkawan saya...

Thursday, January 6, 2011

FAMILY....






F = FATHER
.
A = AND
.
M = MOTHER
.
I = I
.
L = LOVE
.
Y = YOU



Tuesday, January 4, 2011

mangkuknye mamat..

tengok tajuk pun dah tau i memang bengang giler
plus geli geleman..
ni baru j berlaku masa orang len sibuk lunch,
i plak menyibuk kan diri nak wat cash deposit
duit xbanyak pun ada la dalam sejuta rupiah huhuhu...

masa tu mamat depan i tengah masukkan duit
lama gak la i tunggu..ade la 3,4 minit..
tu okeh la sebab mesin tuh xsudi terima duit die tu pasai lambat

yang i nyampah plus geli sesangat badan die berpeluh hokeh..banyak plak tuh
die lap ngan tangan j..kalau guna kain tuh dah boleh perah kot..
yang nih pun i xkisah, bukan badan i pun..

bila turn i plak nak masuk duit
i nampak ade air kat button mesin tuh..
wooo geli siot air ape nih???
ni sah peluh mamat senget tuh..
pusing pale cari mamat tuh, die tengah lap peluh hokeh..
perrr nak muntah..
mana tisu?? mana tisu???
nasib buruk xde plak tisu
terpaksa la hati2 tekan button tuh
tu pun main tekan hujung2 j xmau kena..yarkkk

dah settle blahh terus
sampai opiz terus cuci tangan...kot2 la kena kan
bukan nak ngutuk..(ececeh memang dah kutuk pun)
jaga la kebersihan sikit, kalau malas gak tok sah la meninggalkan bakteria kat orang len..

2011..

Salam..
ape kaba sume..
hehehe sory lambat nak update
2010 pun dah melabuhkan tirai
masuk pula 2011..

cam besa kalau dah masuk tahun baru, sume sibuk duk canang azam baru
azam baru i xbanyak yang berubah
masih sama ngan tahun lepas

antara azam yang di bawa dari tahun lepas..
habis kan study (yang ni tunggu la beberapa tahun lagi nak khatam)
amik lesen kete (okeh yang ni baru terhegeh-hegeh nak amik,dah malas nak dengar orang asik suh amik j..pasni sila hadiah kan kete kat i hokeh)
makin kayo huhuhu...(hopefully projek berjalan lancar)

last sekali
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
R.A.H.S.I.A .
.
.
hehehe..jangan marah ek xleh bagitau..

oh ye pada sume di ucapkan happy new year..
marilah kite majukan diri
dan harap tahun 2011 lebih baik dari 2010
amin...
daaaaa..

nuff ads