nuff ads

Tuesday, December 28, 2010

sehari hidup tanpa hanset

Salam..kali ni nak cite pasal hanset..
tu pun sebab hari ni tertinggal hanset kat rumah..
huru hara dibuatnye...

kalau nak tau sebelum ni hanset xde la penting sangat pada i
bukan ade orang nak call pun...
kira jarang sangat la nak berbunyi mmm...sadis sungguh..
ade pun takat nak tengok jam atau dengar lagu
best sikit pun sebab boley tangkap gambar..
sebab tuh la i xkisah sangat bila orang len asik sibuk duk tukar hanset
i still setia pada yang lama..
kate orang setakat boley call or mesej dah kira okey la tuh..

nak jadi cite hari ni i tertinggal hanset kat rumah..
selalunye mana penah tinggal even hanset tu takde orang call pun..
sedar xbawak pun masa on da way nak g lrt..
dalam hati kate, xp la bukan ade orang nak call pun..

okey la, keje cam hari2 besa xde orang carinye..kan dah kate ade hanset k x sama j..
budget memang xde orang nak call pun
kecuali sorang j yang sangat suke call hanset i...
sape lagi kalau bukan my boss...
alo pepandai la die call no opiz bukan tak tau pun..
saje j nak call hanset i...

nak jadikan cite ni lagi best, tetiba my boss suh i wat something
i ngan lajunye setuju, nak tunjuk diri itu staff yang efficient..lalalala..podah la..
actually i kena call orang tuk hantar document...
cari punya cari, xjumpa la plak..
sekali nombor mamat tuh xde dalam buku handphone..
tapi ade dalam hanset i wokeh...
i lupe nak tulis dalam buku tuh..
memang cari masalah betul..

hati memang dah xtentu arah
cam mana ni??
bos dah nak sampai..
masa duk pening tuh baru teringat kat rumah ade adik roomate..
so mintak tolong la carikan no mamat tuh..
fuhhh nasib bek dapat..
akhirnya dokumen pun selamat di hantar..
selamat i..lega xhingat..

pas kejadian ni sape kate hanset tuh xpenting??
penting sehh...selama ni pun sebab selalu bawak, tu pasai xde masalah
aiyoo nak jalan2 pun takut sebab i bukan ingat no orang pun..
serius xingat..no sendiri ingat la huhuhu..
takut ade kecemasan plak..sape i nak call??
xpepasal call polis sebab no tu j paling senang ingat huhuhu...
pasni sebelum g mana2 memang kena selalu check..
serik orrr..

.....dompet & hanset...
xde dua2 ni mau meraban sekejap..

...adios...





Thursday, December 23, 2010

cuti-cuti Malaysia di Langkawi...

Ada rasa nak bercuti??
pening kepala nak cari tempat penginapan???
aihhh tetiba jadi agen pelancongan plak...
hishh memang xreti la...
.
.
terus terang sudey..
kalau korang2 sume ade hati atau berhajat nak bercuti lagi2 Langkawi
nak plak sekarang ni musim cuti skolah or sesaja nak jejalan
elok benor la bace entry ni...
.
.
nak bagitau kat korang sume
ade satu blog ni yang menyediakan tempat penginapan
di Sri Lagenda Homestay..
harga tip top...
kate orang berbaloi-baloi la ngan kemudahan yang disediakan..
.
.
kalau xcaye tengok pic bawah ni
.
.

ni baru sikit, kalau nak tengok lagi detail kena la terjah blog tuh sendiri...
ala senang j sila la click di SINI..
atau pergi saje ke mukebuku(FB) habis cite..
tanya la ape yang korang nak tau tuh...

p/s: kalau nak ke Langkawi jangan lupe kat i ek...kirim2 kan la coklat kat i huhuhu..(ngan muke xtau malu meminta...)
time kasih..

Hobi baru + Dedikasi buat Erin..

salam..
seperti yang dijanji pada entri yang lepas, ingat x??
alooo pasal hobi baru i tuh..
kali ni i dengan semangatnya nak share ngan korang sume
pasal hobi baru yang hangat melanda diri ini...hehehehehe....
.
.
.
xmau cite banyak korang tengok j la pic yang i dah tempek kat bawah k..
.
.
.

hai korang rasa ape la hobi baru i ek??? siap masuk kedai music lagi...
nak main gitar k??
.
.
tadaaaaa............

ni la die hobi baru i...actually i amik kelas piano..
dah lama sangat nak amik kelas piano baru sekarang baru dapat ...
gumbira xhingat hokeh...

punya la lama simpan hajat..akhirnya..dapat gak..
habis ku heret bell & lin pergi teman beli keyboard nih..
mula2 nih i gune keyboard j dulu, dah pandai kang baru la angkat piano plak..
tq sesangat kat bell n lin eh lupe atun jugak yang sudi teman & layan kerenah i...
cerewet nak mampus kot...hehehe..
masa ni i xberapa pandai lagi..
al maklum la budak baru belajar huhuhu..
.
.
entri kali ni agak panjang sket..
harap korang x busan la ek...
.
.
kali ni i wat entri dedikasi buat kawan kitorang Erin yang bakal berpindah ke terengganu..
nak jadi orang ganu plak kamu ek...
sob sob sob...jauh ko pergi yee meninggalkan kami..

so sebelum die pergi kitorang lepak2 bersama bersuka ria...


muke happy xhingat...i main asik masuk longkang j..nyampah tul..


muke kami kena la ade...huhuhu..


kak bell g mana ek masa ni??hilang sudey minah sorang ni..
.
.
P/S: untuk erin, i xtau nak bagi ape kat u
kalau i bagi kasih sayang u terima x???
hehehehe...
harap persahabatan ni berkekalan sampai bila2 hokeh...
jangan lupe kami..ade masa kitorang turun ganu hehehe..

update: kebanyakan gambar terpaksa di buang bagi menghormati teman2 yg dh menutup aurat

Wednesday, December 22, 2010

ye aku rindu!!!!

rindu??
rindu pada siapa?? rindu pada yang sudi..huhuhu
amboi2 awai2 lagi kamu nak buat gempak ekkk...

ececeh..ni xde kena mengena ngan orang k..
(statement kena jaga kang xpepasal kena sakat huhuhu..)

habis tu rindu pada sape plak ni??
rindu nak menulis blog la..
haruslah rindu pada blog yang dah jarang2 update ni....

ikut hati nak sangat update, kalau boley setiap jam tu ade j entri baru..
tapi tula masa asik mencemburui j,ade saje benda menghalang dari mengupdate kan blog..
hahahaha..ayat budget diri tu orang paling busy j mau kalah PM camni...

ikut hati banyak benda nak share ngan korang sume
pasal cik su i yang dah kawen la, hobi baru la...hey jangan xtau i dah ade hobi baru tau, ape dia tu kena tunggu entri baru tu pun kalau rajin la..hehehe

ni tetiba rajin update pun sebab dah kena tegur ngan member..
sape lagi kalau bukan puan cdah yang bertanyakan entri baru..
oh ade yang menanti rupenye huhuhu
terima kasih daun keladi ekk...

tuk tak menghampakan mereka yang menanti
i dengan ini berjanji akan cuba merajinkan diri mengupdate kan blog ini
InsyaAllah...hehehe

Saturday, December 18, 2010

sape die follower ke 100 my blog???

salam..
uih dah lama rasanya x update blog nih..
hari ni tetiba rasa rindu plak..
belek2 blog, godek sana godek sini
baru i perasan rupe2nye
follower i dah sampai 100 orang rupenye..
uihhh gumbira rasanya...

xsangka blog cam gini pun ada gak yang sudi follow kih kih...
maka rini nak cite sape follower ke 100 tu...

tadaaaaa....

tu die follower ke 100 my blog...
tengok muke cam kenai...
makin ku zoom.....
aihhh mana xkenainya...
sepupu rupenya....
cehh ingat kan sape la hahaha....

owner blog finding my true passion rupenye...
sebelum ni i ade cite pasal blog ni..
ala yang pasal kain tuh...

wan hafisah atau i panggil k.sah
time kasih sesangat sebab sudi follow my blog nih..
huhuhu...
tapi pesal lambat sangat follow ni???
saje j kan nak jadi orang ke 100...
huhuhu...

kepada yang len sila la sudi click follow ek...
nanti i gi jejak kat blog anda plak...
hehehe...

Friday, December 10, 2010

My 1st Happy Birthday Giveaway - sama tajuk ngan orang yang tag


haaa tengok tajuk pun dah tahu i main copy n paste j kat sini...
ni sume gara-gara my fren chieyda yang tag..
bagi x menghampakan my fren maka i pun join gak la...
hehehehe...
.
.
actually ni bukan besday chieyda tau
tapi KOPOK LEKOR yang punya...
sape punya?????
KOPOK LEKOR yang punya laaa...ada paham??(opss sory tergarang plak)
ni sempena besday beliau pada 15 Januari 2011
akan datang..
.
.
senang j nak join

nak tau lebih detail sila click banner di atas..
.
.
so korang sume ape tunggu lagi
jom la kite reramai join ek..
.
.
mmmm..skang i nak tag
.
kak sah
&
sha
.
.
to KOPOK LEKOR
Happy Becoming Besday!!!



nuff ads