nuff ads

Saturday, November 6, 2010

Hachiko : a dog's story


Hari tu member ajak pergi tengok Hachiko : a Dog's Story..
mula-mula tuh cam tak mau even yang berlakon tuh Richard Gere my feverot aktor..
bukan ape takut la tak best kan...
dah member ajak i pun setuju j la..

pada pandangan i cite ni sangat best dan wajib di tonton lebih-lebih lagi kalau korang ni pencinta haiwan..
sure best dan sangat la sedih ok...terharu sangat dan i ngaku malam tuh i nangis ok...bukan i sorang j tau orang dalam panggung tuh pun nangis dan paling comey mat salleh sebelah i pun nangis..hehehe
kantoi masa i nak lap mata terpandang die..ade air jenih di tepi matanye..
so comey...hehehehe

Hachiko : A Dog's Story ni sebenarnya based on the true story kat Jepun..
tentang hubungan seorang professor dengan Hachi (nama anjing tu)
kasih sayang antara tuan dan anjing ni memang menyentuh perasaan...
paling terasa bila Professor tu mati sedih sangat...
Hachi pula terus menanti tuannya kat stesen keretapi tempat yang selalu die tunggu Professor balik dari keje sehingga la 9 tahun die menanti sampai akhirnya Hachi pun mati gak..
mmmm..camtu la lebih kurang..
kalau nak lagi best kena la tengok sendiri...hehehe...
cite die memang best sangat...

p/s: oh ye kalau pergi tengok cite ni sila la sediakan tisu mana tau tetiba korang nangis boley la lap mana yang patut..huhuhu


No comments:

Post a Comment

nuff ads