FoLlOw Me...

Tuesday, November 30, 2010

Kain....kain...kain lama tukar baru!!!!

.
.
.
penah x dengar or nampak
apek cina bawak lori yang penuh ngan tilam
lalu area perumahan sambil jerit nak jual tilam????
ala ayat die balik-balik cam ni j...
tilam..tilam...
tilam lama tukar baru...
.
.
tapi yang ni xde la sampai bawak lori sambil jual kain kan...
just gune tangan j dah boley jual...
kain...kain..
kain lama tukar baru...ececehhh...
.
.
actually bukan i yang jual
tapi saje nak promote kat korang sume
ade 1 blog ni masih baru lagi dalam dunia blogging
yang jual bermacam-macam jenis kain
antaranya...
.
.
.
.


.
.


.
.
ni hanya sebahagian j..
kalau nak tengok yang lain
sila la lihat di sini
.
.
yang bestnya kalau beli boley dapat discount..
yang tu pandai2 la korang cakap ngan owner die..
kalau nak discount banyak AYAT KENA POWER...
mana tau cair plak hati die nak bagi discount hehehe...
agak-agak i dapat x discount ngan promote blog ni??
mmmmm.....nk kena mintak nih hehehe...
.
.


Harry Potter and the Deathly Hallows part 1

cite ni dah agak basi
tapi i peduli ape, nak gak share ngan korang sume pasal
movie yang i tengok last week...
.
.

.
.
yup Harry Potter...
sesape xtau sape harry potter ni memang nak kena duku..
hehehe sesedap orange j nak duku orang kan??
.
.
i memang follow harry potter dari die kecik sampai la besar dan encem
hehehehe...(gatai kamu ek...opss bukan i)
tengok pulak xsah kalau sekali j..
mesti nak tengok banyak kali
xpenah bosan k..
punya la minat hehehe...
.
.
korang sume dah tengok k??
best wehhh...
hehehe kalau dah suke tuh mesti la kate best..
mmm...xsabar nak tengok part 2 plak..
next year la gamaknye...
sabar j la..
.
.
cite ni pasal....
kalau nak tau sila la tengok ok...
daaaa....


Tuesday, November 23, 2010

Merapu saja..

Bulan ni memang agak busy, ikutkan sampai habis exam baru boleh bernafas..ikutkan hati banyak benda yang nak di ceritakan pada korang sume, tapi tu la masa sentiasa mencemburui ada-ada saja halangan...hehehe..alasan j tuh padahal takde mood nak upload gambar..

ni pun curi-curi update blog padahal banyak benda kena baca...study wehh jangan malas...rasa nak j cepat kan hari exam tuh..makin lama makin terseksa rasanya...dengar adik dan abang yang baru j habis exam dan tengah syok bercuti buat tahik mata rasa jeles j plus sakit hati...woooo sesedap korang ek bergumbira di rumah....xpe xpe hariku akan tiba jua...

ok la sebelum makin banyak i merapu baik sampai takat ni j..harus la pergi ngadap buku..baca sampai lebam..eh eh salah kena buat soklan exam la..hehehe...k rrr jumpa lagi ....

Monday, November 15, 2010

penat sehhh...

akhirnya 5 hari yang memenatkan dah berlalu..
tapi xboley terlalu suke sebab my BIG DAY belum sampai lagi..
rasa TAKUT, RISAU masih ada..
.
.
buat pengetahuan korang last 5 days i cuti dari bekerja..
bukan cuti kosong tau..
sebaliknya i ada
....REVISION WEEK...
gile penat sehh
mana taknya dari pagi sampai petang class..
.
.
tapi alhamdulillah berguna ok..
membantu i sedar diri betapa
EXAM ITU MAKIN DEKAT
.
.
penat toksah cakap
sampai hari ni masih terasa penatnya..
dah macam ZOMBI pun ade..
mata rabak x cukup tido..
punya penat sampai melakukan
aksi memalukan diri....malu nak cite :( ....
.
.
mmmm...sampai sini saja bila ada masa dan mood baik
nanti update lagi...
daaaa...
.
.
esok i cuti lagi..
cuti raya haji hehehehe....
jangan jeles...


Saturday, November 6, 2010

MegaMind

This week kejenye asik tengok wayang j huhuhuhu...
keluar ngan member ni tengok cite Hachiko A Dog's Story...
keluar plak ngan geng 9-2 tengok megamind...
hehehehe....xp yang penting best...


apa nak buat?? layan j laaa...
yang penting cite best...



video

malam tadi ngan housemate layan RED plak..


next movie yang di nanti..
harry potter
.
.
rapunzel
.
.
narnia
.
.
haaaa..kali ni sape nak teman i tengok wayang plak??

Hachiko : a dog's story


Hari tu member ajak pergi tengok Hachiko : a Dog's Story..
mula-mula tuh cam tak mau even yang berlakon tuh Richard Gere my feverot aktor..
bukan ape takut la tak best kan...
dah member ajak i pun setuju j la..

pada pandangan i cite ni sangat best dan wajib di tonton lebih-lebih lagi kalau korang ni pencinta haiwan..
sure best dan sangat la sedih ok...terharu sangat dan i ngaku malam tuh i nangis ok...bukan i sorang j tau orang dalam panggung tuh pun nangis dan paling comey mat salleh sebelah i pun nangis..hehehe
kantoi masa i nak lap mata terpandang die..ade air jenih di tepi matanye..
so comey...hehehehe

Hachiko : A Dog's Story ni sebenarnya based on the true story kat Jepun..
tentang hubungan seorang professor dengan Hachi (nama anjing tu)
kasih sayang antara tuan dan anjing ni memang menyentuh perasaan...
paling terasa bila Professor tu mati sedih sangat...
Hachi pula terus menanti tuannya kat stesen keretapi tempat yang selalu die tunggu Professor balik dari keje sehingga la 9 tahun die menanti sampai akhirnya Hachi pun mati gak..
mmmm..camtu la lebih kurang..
kalau nak lagi best kena la tengok sendiri...hehehe...
cite die memang best sangat...

p/s: oh ye kalau pergi tengok cite ni sila la sediakan tisu mana tau tetiba korang nangis boley la lap mana yang patut..huhuhu


Thursday, November 4, 2010

Buah Tangan Dari Bandung..

Salam sume..

hari ni tersangat la busy mana taknye pepagi lagi dah buka akaun
tengok mana yang patut di update...
ni sume gara-gara my bos akan masuk office hari ni..
beberapa hari ni die xde, berjalan ke bandung..
so i ape lagi wat keje pun agak lambat..hehehe
bila bos dah masuk office ni kena la bagi report kat die, nasib baik sikit je yang tinggal....huhuhu..bagus punya staff

eh bukan ni yang i nak cite sebenarnya, saja nak bagitau i dapat buah tangan..hehehe
bos bagi tau..ingat die kat i ye...kalau tau kat staff len mau jeles kot huhuhu...
my bos bagi buah mangga dan satu cd penyanyi indonesia kat i huhuhu...
punya la syok padahal bukan pape pun, xp la yang penting bos ingat i hehehe..

mula-mula tuh die tanya i minat tak penyanyi indonesia...so i cakap la minat j huhuhu..
pastu die suh i pilih cd mana yang i suka..dalam kepala dah terbayang la penyanyi indon cam samsons, radja, rossa dan sebagainya. suka sangat ada orang bagi cd free tuuu..
budget xyah download lagi la pasni...oppppsss kantoi i suke mendownload lagu j..hehehe

alih-alih yang i tengok memang penyanyi indonesia tapi....
sape dorang nih??? nape i xkenal hah??zaman bila ni??
kalau boley penyanyi lama kotttt....mmmm sesuai sangat ngan bos yang dah ......
di belinya lagu orang-orang sezaman ngan nye..mana la i tau...
nasib baik la dalam duk belek-belek tu terjumpa la cd Broery Marantika..die j la yang i kenal kott..huhhhhh...sabar j la..nasib baik i layan lagu broery tu pun widuri j laa..yang len tak tau plak..

walau pape pun i terima dengan senyuman gak la tanpa komen pape..nak kena duku ke kalau komen lebih-lebih??

P/s: hari ni mood bos baik..tak banyak bunyi cam selalu..hehehe..beday anak die rupanya...