FoLlOw Me...

Wednesday, October 20, 2010

kerana CINTA..

Salam..

Kali ni i nak cakap pasal bf a.k.a boyfren...mmm ni nak cite bf i k?? hehehehe wasalam la kalau korang nak tau hehehe...actually ni pasal bf member baik i... wah busy body sungguh i ek sampai nak share kat sini ngan korang sume... eh eh eh jangan la cepat wat conclusion ok..entry kali ni sebab i nak minta tolong kengkawan sume bagi nasihat or ape-ape yang berguna la..i kurang pandai sangat bab ni..so nak minta tolong korang la nih..hehehe kalau sudi la kan..
time kasih banyak ek...


mula nye begini teng teng...hahaha bagi suspen sikit..
.
.

alkisahnye satu hari dia gaduh ngan bf dia...pasal ape?i pun xfaham sangat yela xkan nak tunjuk sangat yang diri ni busy body kan??tunggu j la tuan punya diri bercerita...tapi menurut cerita my fren tuh...dia gaduh sebab bf dia kata dia xserius ngan hubungan dorang..nape ye? alasan nye sebab setiap kali msg n call, mesti bf dia yg mulakan..xpenah my fren dulu yang msg..tu satu sebab...lagi, bf dia kata dia dimanjakan sampai boley pijak pale...mmmm...
my fren cakap kat bf die yang die xde laki len dan die gak ngaku silap die sebab xmulakan sume msg dan call seperti yang di harapkan..

malam dorang gaduh , my fren ni terus pegi rumah bf dia, padahal dia xtau pun mane satu rumah bf dia kecuali nama kawasan perumahan tuh kira ni main redah j la... yang xtahan tuh my fren ni boley drive sesorang malam-malam buta g sana..yang paling xtahan bf dia boley plak kata dia nk g jumpa jantan len... huih kalau i dah ngamuk dah ade k kate macam tuh?? hehehe sory terover plak.... sambung balik k..

dah dengar cam tuh my fren pun nangis la sampai dah xle nangis da, sebab xde air mata da nk kuar..masa tuh dia dah xtau nk watpe..dia terus jugak cari rumah bf dia..bila da smpi dia call bf dia..bf dia xsangka dia da smpi sana..hah terkejut kau..

bila dah masuk keta my fren explain la sume benda yang dia nk cakap...kalau korang nak tau b4 dia couple yang ni dia da memegang title single selama 1thn..tapi kali ni ngan bf dia, dia wat keputusan untuk terima laki ni dlm hidup..perubahan drastik dari seorang yang anggap Hand Phone tuh xpenting bagi nye kepada kalau boley asik nak kene berkepit ....sikit-sikit ngan hp la..adat bercinta kan hehehe...

sebenarnya my fren ni agak kekok pada mule nye.. yela setahun tuh single....dia cube terangkan kat bf dia..tapi bf dia kata itu bukan 1 alasan..kalau nak 1000 daya katenye..but at last, after my fren cakap-cakap...yang ni xde plak my fren cite die cakap ape..hehehe stop stop jangan nyibuk sangat ok..
pastu dorang berbaik semula pada malam tu jugak...cume yang menjadi persoalan nye...adakah isu xmemulakan msg dan call le jadi penyebab kepada gaduh yang amat besar????

menurut my fren..bf dia kata dia pompuan xsedar diri, xsedar diuntung sebab dapat bf yang sayang dia tapi dia xhargai, pompuan penipu, dituduh nak g jumpa laki len sedangkan masa tuh dia sedang berusaha untuk pegi cari bf dia malam dorang gaduh...
dan semue ni timbul sebab my fren xmula kan msg or call....patut ke my fren dapat sume kata-kata tu?

lepas mlm tu...bf die berubah sedikit...dulu my fren ni dipanggil dengan panggilan 'CINTA'..skang ni dah xde lagi panggilan tu...
bf dia ade sebut yaang dia xnak panggil die ngan gelaran cinta lagi...cian my fren...my fren kata...dia sabar je...sebab dia rase dia salah sebab x mulekan msg or call tu...

tapi kan pada korang sume...did my fren deserve to get that all word?

mmmmmm.....i xleh nak kate ape dah, so korang sume kalau ade nak share or bagi pendapat korang sila la ek...

dr cik google...

17 comments:

  1. erm..cmne ek nak ckp..aku pun bkn reti sgt pasl cinta ni..

    tp klau pasal xmsg or x call dulu tu memang xpatut la die terime mcm tu..

    lelaki tu pun kalau dah cinta kt kwn ko tu mesti die x amek kisah sgt klu gf die x mulakan pape dulu..

    xkn sbb tu pun nak jd isu kot..

    aku pun dulu jarang nak mulakan msg atau call dulu but smpai sekarang husband xde pun nak ungkit pape..

    semuanya bermula dari hati..

    ReplyDelete
  2. SALAM AIN,
    this is for ur fren advise:
    as a woman(which will belongs to man's wife later):
    1) do not said words that u did not meant to:eg: jumpa laki lain. AKIBAT: Lelaki rase tercabar.
    2) sethn or dua thn x bercinta doesnt made an excuse that u dont know how to start a message or call-AKIBAT; he will feel abandoned
    3)He loves u, y u waste ur time 4 crying? ASK FOR HIS FORGIVENESS ASAP!
    As a conclusion, i think she deserves all the words. Coz she didnt know how it feels to love others n responds the same way as he does! so do the same thing! show him that u in love with him!
    CRYING DOESNT MAKE ANY GOODS!

    ReplyDelete
  3. huhuhu.. feel sory for your fren.. kesian la..
    bagi sy mmg tak patutla.. rasanya benda tu macam small matter je. sy pun xberani nak komen panjang..
    tapi yang saya tahu apa yang penting dalam dlm perhubungan adalah kepercayaan... kalau betol nak bercinta kena make sure kepercayaan antara kedua-duanya mesti kukuh..

    errr... betol ke x ek anis ckp.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. hi anis..tq tuk komen..pada sy len org len pendapat...hati dan perasaan kita xsama...hehehe..

    ReplyDelete
  5. Im not saying on behalf of her side or her bf side, im thinking both! since i know how it looks like when dealing with this kinda of man, which my husband has the same criteria with her bf. we woman, should at least put ourselves in their shoes especially when dealing with this kind of man! u will never know what in returns u will get, simply said, what u give, u get back! after few years bersabar, sure u will be blast! Yela, sometimes we never realized man is more sensitive than us! hehhehe.. take NOTE ya ladies!

    ReplyDelete
  6. fine...
    simple..
    aku pernah jd mcm ni..
    tp bukan ngan aina..

    b4 aina..
    jln penyelesaian..
    clash..
    and sampaikan kat kawan ko,
    sila kata ngan dia
    "PLEASE CLASH"

    ReplyDelete
  7. jz think scra l0giklah, satu2 benda xkan jadi tnpa sebab. knp br skrg bf tu nk k0mplen? sdgkn dh dbrtaw awal2 die bkn jns bkepit dgn HP. bcinta dah lama n br skrg k0mplen, s0 tepuk dada tnya selera. pasti ad yg xkena either pd bf 0r gf tu..myb slh gf xusaha tuk rajen MSG @ CALL, tp terima la seadanya. myb jgk slh bf tu ok bukan2. tp igt jela, p0k0k xkn bg0yang if xde angin.hati manusia ain,

    ReplyDelete
  8. itula, tp lelaki bila nk marah they will said few things yg u rase mcm nk cerai2 dia, tp bila u mmg syg org tu, u pk blk how to tackle his heart, sure u will never regret. ITU IN CASE KLU U MMG BTL2 NK SEHIDUP SEMATI LA, klu x, sila babai dr awal la. If u really wants him, go for him, if u dont want, say "BABAI!im finding a guy who dont use hp!"..heheh!

    ReplyDelete
  9. ish..ish..
    akak rase la baik kawan pompuan kamu tu
    tinggalkan cepat lelaki tu..
    dia tak cukup baik untuk lelaki tu begitu jugak sebaliknye..dalam kata lain mereka tak serasi..
    lebih baik kawan kamu yang tinggalkan lelaki tu dulu sebab akak dapt rase lelaki tu akan tinggalkan kawan kamu bile2 masa je.

    ReplyDelete
  10. ermm let me judge that guy..
    dia tuh EGO TINGGI..ermm susah la kalo tu pun nak dijadikan isu..walhal apa2 pun boleh dijadikan isu kalo hati tuh x kukuh..sepatutnya benda ni xplu dijadikan isu..kenapalah "one side of the couple" selalu expect more in relationship..y not just go thru...like a normal people...

    ReplyDelete
  11. HOT betul topik nih! ehehhehe..ape kata kawan ain tu sdiri yg pk msk2 sbb dia je yg knl mcmn bf dia? tah2 arini majuk2,esok dh baik semula?ye x? esok tah2 lg syg dr arini?hehhehe..who knows?

    ReplyDelete
  12. Alasan laki 2 nak stop ngn die...laki ni kdg pndai je kate kt ppuan xsdr dri la hape la...tp die tu sdr dri sgt ke..tggi sgt ke pgkt die smpai nk kate kt kwn nia cmtu?//

    hello...member nia tu pon ade maruah...dasar laki nk cri len..

    grrrrrrrrrrrr..xske ngn lakiyg ske andai kn bnde2 xelok kt kite sdgk kite ni syg kn die n xtniat pon nk mdua2 kn die...alasan je laki 2

    ReplyDelete
  13. sadis la diorang ni..hihi..kalo ina,just let he go..
    Allah ciptakan kita dengan yang lebih baik insyaAllah..^^

    ReplyDelete
  14. due2 ade salah dan silap masing2.

    utk pompuan y lama xbiase bercinta mmg la cmtu. same here, ak pon pernah gak cmtu. susah nk mulakan something. lagi2 kalau bukan betul2 suka kt partner. tapi, lama2 benda tu akn jadik barah. yela, asik satu pihak je y mulakan. kdg2 die pon nak rasa diperlukan, dihargai ectect.awal2 mmg boleh tahan, tapi ego lelaki ni tinggi sgt tu y terus meletup.

    erm ape2 pon pesanan aku, cintai lah org atas sebab kita betul2 cinta dia. kadang2 kalau kita cinta org sbb org tu cinta kita..byk benda xjadik kang hehe

    kalau rasa masih syg, boleh pulihkan keadaan. tunjukkan y kita syg. kalau laki tu betul2 syg, die akn terima.

    ape2 pon, good luck to both of you. y lelaki or pompuan tu. carilah cinta sejati.ewah~

    ReplyDelete
  15. Bleh tak nak menyibuk? hehe..daripada cerita nia ni..saya rasa lelaki ni bukanla jenis lelaki yg dah cukup matang. Baru tahap bercinta je..tapi sangka buruk memanjang. Dia jenis yang tak fikir dulu sebelum bertindak. Jenis yang tak pandai nak jaga perasaan pompuan ni. Kalau marah tu tak bleh nak control percakapan. Susah bila dah jadi laki cam ni. Bukan nak menghasut..tapi tlg la minta kawan awak tu pertimbangkan balik perasaan dia terhadap lelaki tu. Kumbang bukan seekor. Aihh! i plak yg emosi..hehe.. rugi je air mata utk lelaki camni. Apa-apapun..ini hanya pendapat peribadi. Lebih elok bertanya kepada yang selayaknya.. dengan bersolat Istikharah..minta petunjuk daripada yang Maha Mengetahui.. hanya Dia yang tahu yang mana terbaik buat hamba2nya..sekian..

    ReplyDelete
  16. salam ain,

    bagitau kat fren awak tu suruh die lepaskan je la mamat tu
    klu mamat betul2 serius kena la die abaikan perkara remeh ni.
    takde erti tunggu lelaki camtu,bagi pendapat saye la kan mamat tu tak layak dapat gurlzfren like yours buddyz..

    ReplyDelete