FoLlOw Me...

Sunday, October 31, 2010

cerita hujung minggu

Salam...
hai dah lama x update blog rasa rindu la pulak hehehe..hey hujung minggu korang cam mana?? i pulak tersangat la best..hehehe..
ni sebab dapat balik kampung halaman punya pasal..
dah lama sangat nak balik, tapi di sebabkan beberapa minggu ni i busy ngan class so terpaksa la pendam j dalam hati..mmmm......
bila last week xde class terus cepat-cepat nak balik rumah..
my mum dah berapa kali tanya bila nak balik..huhuhu
hey korang tengok tak bola sabtu lepas???
ala yang Kelate vs N.Sembilan tuh??
hehehehe....
sure korang sume dah tau sape pemenangnye kan???
sudeh semesti la kelate kan kan kan..
bangga siot my negeri kelahiran menang...
malam tuh i tengok berempat
my ayah, mum n adik pompuan..
semangat giler eh..
kitorang 3 orang semangat j bersorak tuk kelate tapi my ayah diam j..
sebab my ayah selangor hehehehe...
memang best ahhhh dapat balik kampung..
cume yang kurang bestnye 2 hari j dapat balik..
takpe la kan asal dapat balik...
ok la dah kekeringan idea ni...
sambung len kali la ek..
byee...

Friday, October 29, 2010

terima kasih..

susah sangat k nak ucap terima kasih??
bukan susah mana kan kan kan??
bukan la mengharap sangat nak orang cakap terima kasih
tapi agak-agak la kalau dah tiap kali
tolong tu, sila la ucap terima kasih tak pun senyum k
sejuk gak la hati ni yang bersusah payah membantu
mmmmm.....

Budi bahasa kan budaya kite..

Monday, October 25, 2010

untuk makluman anda..

Salam sume..

hehehe..
hari ni mood tersangat la baik..
mmmm..nak tau nape hehehe...
cuti i dah lulus huhuhu...
best wooo mula-mula tuh punya la takut kalau-kalau x dapat
alih-alih bos luluskan hehehe..best sesangat..
mula-mula bos tanya la nak gi mana cuti banyak-banyak nih??
dengan muke seposen i jawab la nak balik kampung bos, mak cik i kawen...
nasib baik terima...

so 10,11,12,16,17,18 & 19 Nov 2010 ni
jangan kacau i ok especially melibatkan urusan kerja..
memang berangin kalau ade yang ganggu...
sebarang panggilan telefon xkan di layan sama sekali hehehe...
cuti maka my hp pun cuti gak..off la wehh..
hehehe...sekian..

Friday, October 22, 2010

Buat Teman-teman...

Salam sume..

buat teman-teman seperjuangan geng 9-2,teman skolah,kolej,keje,blog dan buat sesapa yang sudi jadi teman i..terima kasih bebanyak...
video ni buat anda sume..

video


Wednesday, October 20, 2010

kerana CINTA..

Salam..

Kali ni i nak cakap pasal bf a.k.a boyfren...mmm ni nak cite bf i k?? hehehehe wasalam la kalau korang nak tau hehehe...actually ni pasal bf member baik i... wah busy body sungguh i ek sampai nak share kat sini ngan korang sume... eh eh eh jangan la cepat wat conclusion ok..entry kali ni sebab i nak minta tolong kengkawan sume bagi nasihat or ape-ape yang berguna la..i kurang pandai sangat bab ni..so nak minta tolong korang la nih..hehehe kalau sudi la kan..
time kasih banyak ek...


mula nye begini teng teng...hahaha bagi suspen sikit..
.
.

alkisahnye satu hari dia gaduh ngan bf dia...pasal ape?i pun xfaham sangat yela xkan nak tunjuk sangat yang diri ni busy body kan??tunggu j la tuan punya diri bercerita...tapi menurut cerita my fren tuh...dia gaduh sebab bf dia kata dia xserius ngan hubungan dorang..nape ye? alasan nye sebab setiap kali msg n call, mesti bf dia yg mulakan..xpenah my fren dulu yang msg..tu satu sebab...lagi, bf dia kata dia dimanjakan sampai boley pijak pale...mmmm...
my fren cakap kat bf die yang die xde laki len dan die gak ngaku silap die sebab xmulakan sume msg dan call seperti yang di harapkan..

malam dorang gaduh , my fren ni terus pegi rumah bf dia, padahal dia xtau pun mane satu rumah bf dia kecuali nama kawasan perumahan tuh kira ni main redah j la... yang xtahan tuh my fren ni boley drive sesorang malam-malam buta g sana..yang paling xtahan bf dia boley plak kata dia nk g jumpa jantan len... huih kalau i dah ngamuk dah ade k kate macam tuh?? hehehe sory terover plak.... sambung balik k..

dah dengar cam tuh my fren pun nangis la sampai dah xle nangis da, sebab xde air mata da nk kuar..masa tuh dia dah xtau nk watpe..dia terus jugak cari rumah bf dia..bila da smpi dia call bf dia..bf dia xsangka dia da smpi sana..hah terkejut kau..

bila dah masuk keta my fren explain la sume benda yang dia nk cakap...kalau korang nak tau b4 dia couple yang ni dia da memegang title single selama 1thn..tapi kali ni ngan bf dia, dia wat keputusan untuk terima laki ni dlm hidup..perubahan drastik dari seorang yang anggap Hand Phone tuh xpenting bagi nye kepada kalau boley asik nak kene berkepit ....sikit-sikit ngan hp la..adat bercinta kan hehehe...

sebenarnya my fren ni agak kekok pada mule nye.. yela setahun tuh single....dia cube terangkan kat bf dia..tapi bf dia kata itu bukan 1 alasan..kalau nak 1000 daya katenye..but at last, after my fren cakap-cakap...yang ni xde plak my fren cite die cakap ape..hehehe stop stop jangan nyibuk sangat ok..
pastu dorang berbaik semula pada malam tu jugak...cume yang menjadi persoalan nye...adakah isu xmemulakan msg dan call le jadi penyebab kepada gaduh yang amat besar????

menurut my fren..bf dia kata dia pompuan xsedar diri, xsedar diuntung sebab dapat bf yang sayang dia tapi dia xhargai, pompuan penipu, dituduh nak g jumpa laki len sedangkan masa tuh dia sedang berusaha untuk pegi cari bf dia malam dorang gaduh...
dan semue ni timbul sebab my fren xmula kan msg or call....patut ke my fren dapat sume kata-kata tu?

lepas mlm tu...bf die berubah sedikit...dulu my fren ni dipanggil dengan panggilan 'CINTA'..skang ni dah xde lagi panggilan tu...
bf dia ade sebut yaang dia xnak panggil die ngan gelaran cinta lagi...cian my fren...my fren kata...dia sabar je...sebab dia rase dia salah sebab x mulekan msg or call tu...

tapi kan pada korang sume...did my fren deserve to get that all word?

mmmmmm.....i xleh nak kate ape dah, so korang sume kalau ade nak share or bagi pendapat korang sila la ek...

dr cik google...

Monday, October 18, 2010

nak cuti boley??

mmm..hati tengah risau macam mana la nak apply cuti kat bos..bukan sikit-sikit ade la dalam 8 hari kot..dah la dalam masa terdekat pulak tuh..

pertama kena amik cuti 3 hari untuk ke kelas, ni sebab dah nak exam so kitorang yang bekerja ni kena la amik cuti 3 hari. Yahoo cuti dari bekerja tapi kena g kelas hua hua hua..

yang kedua pulak sebab i nak kawen hahahaha...(oh perasan bukan i tapi my beloved auntie yang kawen) . disebabkan i ni anak buah kesayangan so kena la hadirkan diri kang ade yang marah huhuhu.....

ni baru cuti tuk bulan november, december belum masuk lagi hehehehe...agak-agak my bos bagi k?? mmm ade i kisah die bagi k x??xpeduli nak cuti gak..(berani giler...)

oh harap my bos bagi la i cuti..bukan selalu i cuti kalau ade pun mc j hehehe....

Friday, October 15, 2010

tak sedap hati..

Hari ni rasa cam x sedap hati j..ni sebab x dapat jawab soklan la nih..huhuhu exam nak dekat waaaaa!!!!!!!!!
sorry la kalau entry kali nih bosan sesangat
ni gara-gara nak exam la nih
tension sesangat
sob sob sob...

Wednesday, October 13, 2010

Rahsia Bantal

Salam sume..
kali ni i nak share 1 info yang i dapat dari member iaitu pasal bantal, yela sume orang kalau tido sure la pakai bantal kan..tapi korang tau k maksud di sebalik bantal-bantal yang korang guna tuh??? kalau berminat nak tau sila la bace ok...

1) Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa Seni. Mereka Mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap Lukisan, muzik Dan sastera. Perasaan mereka halus Dan jiwa mereka romantik. Kadangkala Ada yang Boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui Mimpi. Mereka Juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang keyakinan. Dalam Kehidupan seharian Mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka Jarang membuat Keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan Pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada Dan boleh Menerima keadaan Seadanya. Mereka juga membuat keputusan Berdasarkan fikiran Dan Bukan nafsu semata-Mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang Bergaul dgn Org ramai, malah kaku dalam pergaulan.. Ini Menyebabkan mereka Cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar Menempuh jalan pintas Untuk mencapai cita2. Mereka tidak suka berusaha.

5) Tidur tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat Tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan Membawa kepada Sifat ego.

6) Tidak punya bantal
Yang ni memang betul-betul kesian..pada yang xde sila la beli yee..

so korang sume agak-agak yang mana satu ye??

Tuesday, October 12, 2010

My Mr Bean...

Tadaaaa....

kenalkan sume my boyfren namanye Mr Bean huhuhu....
terima kasih kat my roomate ain yang bagi sempena my besday...
trimas ain..trimas ain...
memang dah lama giler nak bear nih....
huhuhu..akhirnya dapat gak...
terharunye...
sekarang tido ku jadi lebih nyenyak dengan adenya Mr Bean di sisi...
Sekian..

p/s: di tuju tuk my roomate ain...terima kasih bebanyak,semalam xtau nak kate ape selain terima kasih j..i xpandai bercakap bab2 nih..so tulis j..memang suke sangat ngan hadiah nih terharu giler sob sob sob..oh xtau dah nak kate ape dah..suker gilerr ahhh!!!

Monday, October 11, 2010

I'm SORRY...

I'M SORRY.....

Kalau semudah itu diluahkan bagus..
tak perlu simpan rasa bersalah dalam hati....

Kalau diri ini berani kan senang...
tak perlu tunggu lama untuk kita berdepan...

Kalau perkara tuh tak berlaku kan senang....
tak perlu kita jadi macam ni.....

Kalau diri ini tak nampak kan senang...
tak ade rasa sakit ini....

Kalau die tak hadir antara kita kan bagus....
tak kan kite berjauh macam nih...

Kalau dapat kembali pada masa lalu..
tak kan ku biarkan ia berlaku...

Segala-galanya bermula dengan KALAU....

MAAFKAN AKU SAHABAT.....

Sunday, October 10, 2010

Charlie St Cloud

Salam sume..

kali ni i nak cite pasal movie yang i baru tengok, asalnya nak tengok Magika dan di sebabkan tiket selalu saje full or xde tempat tuk 3 orang maka kitorang decide tengok Charlie St Cloud..



Sebenarnya cite nih pun memang masuk dalam list movie yang i nak tengok..memang nak tengok sangat coz cite die best...

hahahaha...tipuuuuuu...sebenarnya sebab Zac Efron .....

hensem kan?? huhuhuhu...

Actually masa ni i xberapa sihat sangat tetiba rasa sakit...tapi nak tengok movie punya pasal sakit ku lupakan saja...

muka yang dipaksa senyum..padahal tengah menahan sakit huhuhu...

i ngan lin tetap ceria....huhuhu

Masa nak beli tiket my friend tanya best k cite ni dan dengan yakin nye i jawab best (sebab Zac Efron belakon ye).... padahal i xtau pun best k tak..tengok tempat banyak yang kosong so xsure la kan...hehehe..demi Zac Efron ku redah gak asal dapat tengok die belakon...

Bila dah tengok cite ni yang boley i cakap x rugi duit wehhh..best sesangat, sedih weiii...dalam panggung tuh i sempat la menitiskan air mata..sob sob sob...sedey giler bila adik die mati dan paling yang wat i menangis sebab masa tuh penyakit i datang sakitttt gilerrrr...rasa nak j lari keluar tapi demi Zac Efron i bertahan sampai cite tuh habis...

i tak mau cite sangat pasal movie nih sebab tak best la kan kalau korang dah tau..korang sume kena gi tengok dan rasa sendiri perasaannye..letakkan diri korang dalam diri Charlie...

suke tengok hubungan mereka adik-beradik...rapat betul huhuhu...mana la tak sedey bila adik die mati...

tak dapat nak bayangkan bila orang yang kita sayang pergi meninggalkan kita...bila fikir rasa sangat takut..tapi mati tuh pastikan...

ni pic yang paling i suke...

Saturday, October 9, 2010

Terima Kasih sume..

Salam..

hai i baru balik dari kelas...mmm cuti-cuti pun ade kelas gak kan hehehe..balik-balik terus buka blog nih n tengok ramai plak yang datang singgah..hehehe terima kasih sume..xsangka ramai plak yang sudi singgah dan follow blog yang tak seberapa nih...

ok korang sume jangan risau, i dah pun balik so i akan wat blogwalking kat blog2 korang pulak ok...tunggu yeee...hehehee..

Friday, October 8, 2010

Mid Valley penuh sesak ngan orang..

Salam sume..

bertemu kembali dalam rancangan nia khairudin, eh eh ni pe kes boley ade rancangan nia khairudin plak nih???hehehe actually i nak wat laporan tentang keadaan di mid valley yang penuh sesak ngan orang ramai..mid valley penuh ngan orang pun nak pelik k?? hehehe xde la bukan macam tuh cume hari ni sampai la ahad kesesakannye agak luar biasa, ni sume sebab ade career fair kat mid valley.

Lunch tadi i pegi la jalan-jalan kat exhibition tuh sekali ramainye orang, masuk dalam boley tengok macam-macam institut pendidikan selain banyak company yang join exhibition nih..selain tu kat sini juga siap ade resume & career clinic lagi, punya la bagus bila ade yang tolong betulkan resume biar bagi cun sikit barulah employer tertarik nak panggil interview...

dalam duk jalan-jalan tu terjumpa la junior kolej dulu..hehehe ingatkan die datang cari keje rupa-rupanya teman member j..so korang sume xmau k datang sini??? bagus tau hehehe banyak benda lagi ada xhabis kalau nak cite,kena datang dan tengok sendiri la.. i datang jenguk j kot-kot ade berkenan mau try gak hantar hehehe...mampus kalau bos tau nih...

Thursday, October 7, 2010

Malaysia Career & Training Fair 2010 / Post Graduate Education Fair 2010

salam..

pada sesapa yang nak cari keje or saje-saje nak jejalan meh la datang sini cari keje sambil shopping , kot-kot ade yang berkenan..hehehe..dah datang tuh bawak la ape-ape dokumen yang berkaitan ok..sekian

lokasi: Mid Valley Exhibition centre (MVEC)

Tarikh: 8 - 10 October 2010
Jam : 10am - 7pm

Wednesday, October 6, 2010

malang bertimpa-timpa

salam..

2 minggu ni nasib i memang xbaik sangat, pelbagai dugaan yang datang..sob sob sob..memang tarak ong la huk huk huk...

ingat lagi pada entry lepas pasal dugaan yang i dapat??kalau x ingat sila la klik sini..hari ni baru terbuka hati nak cite apa yang sebenar-benarnya jadi...senang cite i kena PUKAU..waaaaaa xmau caye..nape i yang kena???rasa nak menjerit j bila member cakap i kena PUKAU...xmau citer detail sangat nanti i sedey balik sob sob sob...i bengang giler ngan mamat tuh bukan setakat duit j die kebas ngan atm card pun die dapat..punya la baik hati i nih...siot j dah macam orang bodo j sesenang bagi..padahal i bukan senang nak bagi barang kat orang xkenal,sekali nasib x baik berjumpa pulak ngan orang tuh...mencik mencik!!!!!

nasib baik la masa tuh i xbagi sume kad atm yang ada kalau x memang kayap la dan bertambah bengang banyak benda kena buat, blok akaun pastu kena ganti baru plak kan dah bertambah keje..memang nyusahkan orang betul sakit hati.dah la nak ganti balik kad atm tuh macam orang giler. baru tau susah gak kalau nak ganti kad atm yang hilang,macam-macam la yang kena ade nak buku la,ic la kena p sana kena p sini sampai 1 tahap rasa nyampah sangat...

hari ni bila dah dapat kad tu balik i boley lupe plak password baru still lagi guna yang lama,aisehhhh memang menyampah gilerrr...esok kena mengadap pegawai bank tuh lagi..hishhh malunye xsampai 2 hari dapat kad dah kena balik ngadap pegawai bank tuh lagi,sure die ingat i ni teruk sangat..mmmmm rasanya esok i xmau pegi kat bank yang sama la masih ade lagi kiosk kat bawah..hehehe xde la malu sangat hehehehe...walau ape-ape pun i anggap sume ni dugaan pasti ada hikmah di sebaliknya InsyaAllah..

oh yeee pada kengkawan sume i nasihatkan hati-hatila bila berjalan nak lagi kalau sorang, kalau ade yang tetiba tegur tuh x usah pedulikan, sekarang nih macam-macam boley berlaku. biar orang kate kita sombong asal kite selamat....oh i masih trauma dengan kejadian tuh...

keje balik..

salam dan selamat pagi sume...

hari ni dah masuk keje, mc cume sehari saje mmmm xsyoknye badan still xsihat. tapi nak wat cam mana kan kang ade yang cari macam semalam, nak cuti pun xsenang ade yang mencari....

pagi ni pulak train lambat bengangnye..nasib baik la x lama masih lagi boley datang tepat kat opiz..aishhh mata rasa ngantuk rrr...nak zzzzzzzzzzzz kecap aci x?? hehehe ampun bos..

Tuesday, October 5, 2010

blogwalking saja..singgah sana singgah sini...

hari ni xsihat lagi masih batuk-batuk. dah p klinik so dapat la mc hari ni, sekarang kat rumah rasa tersangat la bosan, kate makan ubat batuk akan tertido tapi sampai la ni xtido-tido pun..

mmmm..sudah merapu bukan-bukan, ni sebab penangan ubat k?? xp hari ni wat blogwalking saje biar sampai mata rasa ngantuk...

Monday, October 4, 2010

Nak mc k x ek??

salam..

hari ni xsihat lagi, kalau hari tu selsema hari ni pulak sakit tekak plus nak demam.sekarang ni musim orang sakit, sana sini sakit. hari ni datang jugak keje sebab ade benda nak kena uruskan.. rasa nak je ambik mc ,kalau dah tiap-tiap waktu batuk x best jugak datang keje..

mmmm....rasa serba salah j nak mc..kalau esok x elok jugak maka kena la mengadap doktor. pastu nak duk rumah j k?? busan nye duk rumah sorang-sorang.

masih lagi terfikir-fikir nak mc k x ??

Sunday, October 3, 2010

Eat Pray Love

Salam dan selamat pagi sume..

hehehehe..sebenarnya nak cite pasal 1 movie yang i tengok malam tadi Eat Pray Love lakonan actress hebat Julia Roberts. Pada I la cite ni best dan sangat menarik untuk di tonton..Memaparkan pengembaraan Elizabeth Gilbert yang kecewa selepas bercerai dan membawa diri ke Itali, India dan Bali..banyak tempat2 yang menarik yang ditonjolkan especially di Bali..

kalau nak tau lebih lanjut kena la tengok sendiri movie ni..best sesangat hehehe..

Saturday, October 2, 2010

myfriends2u.com laman sosial buatan malaysia

salam sume...

sekarang ni macam-macam laman sosial yang dah ade kat tenet, antara glamour ngan x j...ni i nak cite pasal 1 lagi laman sosial yang dipanggil myfriends2u. laman sosial yang baru ni lebih kurang dengan laman sosial yang paling glamour sekarang nih,kalau tengok layout die la..

tapi apa yang menarik tentang laman sosial ni, i dapat maklumat yang laman sosial ni buatan malaysia tau..i tau pun melalui Majalah i keluaran karangkraf edisi september ritu..

haaa cuba korang tengok layout die not bad rrr..
ni i dah try wat...lebih kurang j ngan yang sedia ada, so xlah susah sangat..

myfriends2u ni bukan setakat laman sosial saja tau, apa yang lebih menarik ia turut memperkenalkan ruangan khas untuk mereka yang nak cari kerja tapi kat Malaysia saja la..haaa kan bagus tuh selain dapat berinteraksi ngan kengkawan kite juga boley mencari kerja dalam masa yang sama..menarik kan???

ni la ruangannye tuk sesape yang nak cari keje...isi j ape yang patut..

so kengkawan sume ape tunggu lagi jom la kita try myfriends2u plak..nak lagi ini buatan Malaysia..mari la kita sokong yeee..

kalau korang berminat sila la click di http://myfriends2u.com .

dugaan..

hati kala ni memang sedih tapi cuba tabahkan juga...hari ni memang paling teruk, dugaan sungguh...nak bercerita tapi xmau ingat balik ape yang berlaku sudahnye biarkan j laa...tiap yang berlaku itu pasti ade hikmah...

Friday, October 1, 2010

mencantik kan gambar dengan photoscape..

salam..

sekarang ni i tengah sibuk bermain ngan photoscape..ni sume sebab kawan i cdah..i baru j tengok blog die tengok pic die sangat cantik, maka hati sudey tertanya-tanya die guna software ape ek sampai pic die boley cantik sedemikian rupe...

lalu i bertanya pada cdah bagaimana die boley membuat pic secantik itu..puan cdah ni xlokek ilmu maka diturunkan la ilmunye kat i hehehe...

cube tengok pic profile i yang baru tuh..tu baru j belajar edit guna photoscape..kalau nak tau macam mana nak dapatkan software nih korang boley la terjah blog cdah ni..die ade bagitau mana nak download software ni..