nuff ads

Monday, September 6, 2010

Selamat Hari Raya...

Salam...

Tinggal beberapa hari saja nak raya,sume persiapan dah siap k?? baju raya dah beli??? i dah beli semalam hehehe..thank 2 my friends kak fathi n ain yang sudi memilih baju raya i..muahh.. actually i xreti sangat nak pilih baju selalu my mum j yang pilih..yang i tau pakai j hehehe....

kali nih my family beraya kat kelate so xsabar rasanya nak balik,rasa nye sume pak cik n mak cik balik maka meriah la raya tahun nih best2 ditambah dengan kehadiran orang baru my kazen n anak kazen mmm panggil ape ek??anak sedara??anak sepupu sedara??hishhh penin la, xkisah la ape pun yang penting my family jugak i memang fail bab pangkat2 nih....

yang paling di cari ketupat palas...waaaa rindunye ketupat palas nyum nyum..nak lagi yang my nenek wat mau terangkat beb..sodap sangat..selalu malam raya my nenek akan balut ketupat tuh sampai pagi, i selalu gak teman wat sekali, tapi lebih kepada tolong makan hahahaha....bukan xreti balut cume xsama cam my nenek wat..mau hancus di buatku..ade besar ade kecik la...kih kih kih..mmm xkisah la asal masuk perut sudeyyy....

pagi raya plak xsabar nak g sembahyang raya..adusss rindunya tapi yang paling mencabar kena mandi..hey i bukan takut mandi pagi ek cume kat sana kitorang guna air telaga maka sejuknye xhingat...

pas balik dari masjid destinasi seterusnya g braya rumah sedara mara or duk rumah tunggu orang datang...oh yee kalau balik kelate i cakap loghat sana yeee..tapi kan bunyi die teruk sket la eh bukan sket tapi banyak hahaha..dah ala2 cam siam mari pun ada gak..huhuhu..nak lagi kalau orang2 tua yang bahasa nye agak pekat..selalu i diam j la xpaham sehhh..xpun orang sebelah i tolong jawab..tu kira ok la i try gak nak cakap tapi kalau korang tengok adik2 i yang len lagi sian..melopong saja orang kutuk pun blum tentu paham kih kih...

mmm..xlupe jugak pada arwah atok perempuan yang dah pergi..semoga tenang di sana..al fatihah buat arwah atok..

waaaa xsabarnye,cepat la wahai ari rabu...ati kat kampung dah nihhh body j masih di KL...

kepada sume kengkawan, saudara mara dan juga sesape yang mengenali diri ini, saya mengucapkan selamat hari raya aidilfitri dan memohon maaf zahir & batin kalau tersalah kate, perbuatan or tulisan i nih ade yang wat orang terasa k..mintak maaf banyak2..jemput datang beraya ke rumah..hehehe..
sekian..terima kasih..

p/s: raya2 gak beday i jangan lupe ek...hehehe peace:)

No comments:

Post a Comment

nuff ads