nuff ads

Tuesday, September 21, 2010

macam penah ku dengar j ayat tuh,tapi di mana dan bila yee??

Assalamualaikummmmmmmm.....kami datang nak beraya!!!

hehehe..korang penah dengar x ayat nih atau penah sebut masa kecik2 dulu?? ni i dengar masa i tengah busan duk rumah sorang2 ritu..tuh la balik KL awal sangat..Suara nih i dengar dari rumah jiran tapi x sure la yang mana satu, yang pasti bukan dari rumah i k...

masa kecik2 dulu i ngan kengkawan selalu gak wat rombongan berhari raya, target kitorang sure la nak duit raya hehehe...ayat kitorang memang jujur xde selindung2..ramai2 akan jerit depan pintu..

Assalamualaikummmmm...kami datang nak duit raya!!! memang x senonoh sket nasib baik g ramai2 xde malu sangat kih kih kih..

tuan rumah pun xleh nak watp juz bagi j duit raya..horayyy!!! dah dapat duit raya kitorang ape lagi sibuk mengira berapa kami dapat..pastu bagitau budak2 lain yang rumah si polan si polan tuh bagi banyak cepat g serbu..yang si polan tuh x bagi xyah g rumah die..syok betul jadi budak kan kan..

masa kecik2 dulu i membesar di kem tentera maka lagi syok la g beraya, rumah dekat2 dan banyak family nak lagi rumah kengkawan sendiri memang best ehhh...

macam2 perangai boley tengok siap ade yang balik tukar baju then datang balik beraya di rumah yang sama nak plak tuh rumah i..korang ingat i xcam muka korang??walau bajumu sudey bertukar tetapi lubang idungmu tetap ku ingat...hemmm nak tipu kaki buli ek?? hehehe dulu i suka buli orang sebab ramai yang takut ngan my ayah huhuhu...yang selalu kena budak tuh..sekarang i dah baik insaf wehh..

kalau i jumpa balik budak tuh i akan cakap..

Bob lama xjumpa kan??ingat lagi x kat i?? budak comey yang duk bawah 1 block ngan u tuh..ala yang rumah i sorang j ade kubu kat depan pintu,yang my ayah sesuka hati simen takut air banjir masuk tuh...

ingat x masa kecik2 dulu i selalu buli u n adik2??( hopefully u lupe la)..siap pinggirkan korang lagi..actually i bukan sengaja nak buli tapi tu la sape suh korang sememeh sangat idung tuh asik berair j..i geli la..tapi tu la dah dasar budak kecik bila bergaduh pasti berbaik semula lagi2 bila dak2 block kite bergaduh ngan dak2 block len..sure kitorang ajak u sekali..u pun bukan baik sangat ngan i kan?? bukan u k selalu rampas guli i tiap kali kite main..u main tipu k asik menang j sampai i terpaksa beli guli baru..

masa family i pindah dulu i xsempat nak mintak maaf kat u adik beradik.masa tuh u n kengkawan kite nak g sekolah i juz duk tepi padang pandang korang sambil melambai-lambai .masa tuh xpikir ape yang i tau happy sesangat nak pindah,tapi lepas tuh i rindu sesangat ngan kowang sume.u tau x i demam seminggu pas pindah..

rindu giler ngan kowang sume especially u adik beradik coz kat tempat baru i xleh nak buli orang lagi..huk huk huk..sebaliknya i plak yang kena buli,sejak tuh i paham ape yang u rasa..betul la buat jahat di balas balik..nyesal sesangat..

bob adik beradik mintak maaf bebanyak ye...dari hati tulus ikhlas nih...

ni yang i akan cakap bila jumpa Bob InsyaAllah..kalau die pnah baca blog i nih lagi bagus,xpayah la nak cakap depan2..bukan x ikhlas tapi i malu laaa mana nak sorok muka nih?? kalau cakap sambil muka i tutup ngan paper beg aci x?? hehehe gurau j...ni kalau jumpa j..

p/s:ni bukan bob classmate i kat SMKBT tau..ni bob masa i duk kat KEM DESA PAHLAWAN,kelantan dulu

2 comments:

  1. jahat giler ko! x sangka aku ko smpi ati buli budak2 mentang2la ayah ko garang!

    ReplyDelete
  2. tuh zaman kanak2 riang..skang dh baik huhuhu... untung tau ade ayah yg muke garang,xde org brani kacau..huhuhu

    ReplyDelete

nuff ads