cincin di jari memberi pelbagai makna.. - NIA KHAIRUDIN

Breaking

MACAM-MACAM ADA

Post Top Ad

Thursday, September 30, 2010

cincin di jari memberi pelbagai makna..

lihat di jari si gadis tengok kalau di sarung sebelah kiri maknanya belum berpunya, jika di sebelah kanan sudah berpunya...mmm..betul k jari mana yang di sarung memberi makna tertentu?? pada i la jari mana yang di sarung xpenting sebab apa yang paling penting keselesaan si pemakai..memakai cincin juga tidak semestinya menunjukkan status seseorang mungkin ia di pakai sebagai perhiasan semata-mata....



macam i juga selalu juga bertukar-tukar jari sekejap sarung sebelah kiri sekejap sarung sebelah kanan..adakah i ni sekejap berpunya dan sekejap solo??? terpulang pada persepsi masing-masing dalam menterjemahkan makna pemakaian cincin...kalau ikut adat orang yang bertunang selalunya memakai cincin sebelah kanan..tapi ntah laa i pun bukan reti sangat bab ni..macam i kate la ikut keselesaan pemakai..

selain itu cincin juga sebagai penyelamat seperti yang pernah terjadi pada diri i juga..ia berlaku bila i berjalan seorang diri suatu ketika dulu mmm xlama pun baru j beberapa bulan lepas..bila mana seorang lelaki datang menghampiri dan bertanya tempat kat i..dengan niat nak membantu i pun tunjuk kan la tempat tu.lepas tu i ingat die akan terus pergi ke tempat yang di cari tapi sebaliknya yang berlaku bila lelaki tu bertanyakan soalan peribadi yang xde kaitan langsung dengan tempat yang di cari...oh ye lupe plak nak bagitau lelaki tu warga asing..di bawah antara dialog i ngan lelaki itu.actually i nak terus bla j tapi mamat sorang nih macam menghalang..geram betul..

die:namu u ape?
me:melati (sebab dulu i duk taman melati..)
die : u keje mana??
me : area KL
die:oic datang sini nak shopping k??
me: mmm...(dh i kat shopping complex dah tentu la nak shopping xkan nak g memasak plak??)
die:datang sorang k??
me: eh xla i tengah tunggu suami datang ni..(ntah bila i ade suami ntah..main sebut j)
die:oh u dah kawen..anak berapa??
me: i dah kawen la (sambil menunjuk-nunjuk cincin di jari..sebagai bukti la kot..kihkih..) anak ade la sorang (merujuk kepada anak tekak hehehe)
die:dah berapa lama kawen???
me:mmm...dah 2 tahun..
die:oooo anak umo berapa??
me:mmmm....(sambil mencongak tahun supaya jawapan relevan ngan jawapan sebelumnya..xkan anak lagi tua ngan tahun kawen kot kan..) setahun dah..mmm k laaa my husband dah sampai kot..i nak p sana..kalau u tak jumpa jugak tempat tuh u pepandai la tanya customer service ok..bye.cepat2 angkat kaki..


ntah ape motif die bertanyakan soklan tuh pun i xsure..tapi hati ini merasakan benda tak baik la...bayangkan la kalau i cakap i ni bujang..hishh xtau laa..nasib baik la ade cincin, sebagai bukti la i dah kawen..huhuhuhuhu...mmmm berguna juga cincin ni sebenarnya kan??hehehe...

selain tuh si pemakai cincin juga mungkin cuba nak bagitau "Don't disturb me, I'm not ready yet..ok?? hehehehe...mungkin la kot kih kih kih...pada i sesuai la kot hehehehe...

7 comments:

  1. aik..??
    entry ni pun cm dpt idea dri aku je nih..hahahaha..

    ReplyDelete
  2. aah laaa..sape lagi yang suka tanya soklan bukan2 selain ko???kih kih

    ReplyDelete
  3. hahaaha..bkn soklan yg bukan2 la..
    sekadar ingin mengambil tahu dgn lebih mendalam je..

    ReplyDelete
  4. selalu la tanya soklan ek..kerana soklan anda itu memberi sy idea..kih kih

    ReplyDelete
  5. now we get it.TQ ladies this make us more understandable...

    ReplyDelete
  6. aku ni minat dengan kerani bank tu. bila tengok jari manis kanan dia ada cincin tak berani tegur lebih-lebih. hahaha

    ReplyDelete