FoLlOw Me...

Thursday, September 30, 2010

sampai hati maher zain wat i macam ni...

sob sob sob..hati tengah sedih nih..sob sob sob..jap nak lap mate ngan idung..sampai hati maher zain..sampai hati die..nak datang sini xbagitau i pun...sob sob sob..tau2 tiket dah sold out, pe kes nih??? i tak tau pun..waaaaaaaaaaaa....nape bley jadi macam nih??..dah lama sangat nak tengok konsert die,nak nyanyi sama2 nak amik gambar die kalau boley nak cakap kat die betapa i minat sangat ngan lagu2 die...tapi tuh sume hanya tinggal mimpi j..sob sob sob...

mmmm...xleh salah kan maher zain jugak, bukan ke sebelum ni kawan i ada bagitau die nak wat konsert..tapi i lupa nak cari info..lupe sesangat macam mana boley terlupe yang maher zain ni ade facebook..aiyoo rasa nak j hentak kepala k dinding (pelan-pelan j la) macam mana xterpikir awal2 ni?? hishhh kan dah jadi cam nih..sedey weii sedey sesangat...

ni aja la yang i ada..tengok poster ni saja j la...

kawan-kawan kat luar sana korang ade tak tiket lebih?? kalau ade bagi la kat i..huk huk huk...yang dah beli tuh enjoy la ek..nanti cite kat i maher zain nyanyi lagu perr,pakai baju perr,best tak die nyanyi..jangan lupe i yee..sob sob sob...k rr i nak g sambung nangis dalam toilet...sob sob sob...

i dah cuba sedaya upaya dah..

hari ni i cuba x update blog..xmau tengok blog nih..xmau tau ape jadi kat blog ni..xmau xmau xmau tau pun ape jadi..tapi tuh laaa kalau dah minat gilerr berbelog xkira masa busy or tidak akan cuba mengupdate 1 or 2 entry...xkira masa akan cuba mencurik seminit dua tuk menulis di belog ini..ehh tipu bukan seminit tapi lebih, bergantung kepada idea yang datang..hehehe...

i suka ushar belog sendiri coz nak tengok nombor kat tepi tuh, memang suke sangat tengok... suke sangat tengok die berubah-ubah naik tiap2 waktu..nombor dan i memang xbley pisahh..keje i pun berkaitan ngan nombor maka di mana-mana pergi mesti nak tengok nombor..semacam obses ngan nombor pon ye gak..memang sesuai sangat la ngan kerjaya ni yang tiap-tiap waktu mengadap nombor sehingga mata hampir juling melihatnye..

aiii memang payah laa kalau sehari x mengupdate belog atau sekurang-kurangnye i akan wat blogwalking..hehehe....i dah cube sedaya upaya untuk xmau jenguk tapi tuh laaa..haishhh..

cincin di jari memberi pelbagai makna..

lihat di jari si gadis tengok kalau di sarung sebelah kiri maknanya belum berpunya, jika di sebelah kanan sudah berpunya...mmm..betul k jari mana yang di sarung memberi makna tertentu?? pada i la jari mana yang di sarung xpenting sebab apa yang paling penting keselesaan si pemakai..memakai cincin juga tidak semestinya menunjukkan status seseorang mungkin ia di pakai sebagai perhiasan semata-mata....

macam i juga selalu juga bertukar-tukar jari sekejap sarung sebelah kiri sekejap sarung sebelah kanan..adakah i ni sekejap berpunya dan sekejap solo??? terpulang pada persepsi masing-masing dalam menterjemahkan makna pemakaian cincin...kalau ikut adat orang yang bertunang selalunya memakai cincin sebelah kanan..tapi ntah laa i pun bukan reti sangat bab ni..macam i kate la ikut keselesaan pemakai..

selain itu cincin juga sebagai penyelamat seperti yang pernah terjadi pada diri i juga..ia berlaku bila i berjalan seorang diri suatu ketika dulu mmm xlama pun baru j beberapa bulan lepas..bila mana seorang lelaki datang menghampiri dan bertanya tempat kat i..dengan niat nak membantu i pun tunjuk kan la tempat tu.lepas tu i ingat die akan terus pergi ke tempat yang di cari tapi sebaliknya yang berlaku bila lelaki tu bertanyakan soalan peribadi yang xde kaitan langsung dengan tempat yang di cari...oh ye lupe plak nak bagitau lelaki tu warga asing..di bawah antara dialog i ngan lelaki itu.actually i nak terus bla j tapi mamat sorang nih macam menghalang..geram betul..

die:namu u ape?
me:melati (sebab dulu i duk taman melati..)
die : u keje mana??
me : area KL
die:oic datang sini nak shopping k??
me: mmm...(dh i kat shopping complex dah tentu la nak shopping xkan nak g memasak plak??)
die:datang sorang k??
me: eh xla i tengah tunggu suami datang ni..(ntah bila i ade suami ntah..main sebut j)
die:oh u dah kawen..anak berapa??
me: i dah kawen la (sambil menunjuk-nunjuk cincin di jari..sebagai bukti la kot..kihkih..) anak ade la sorang (merujuk kepada anak tekak hehehe)
die:dah berapa lama kawen???
me:mmm...dah 2 tahun..
die:oooo anak umo berapa??
me:mmmm....(sambil mencongak tahun supaya jawapan relevan ngan jawapan sebelumnya..xkan anak lagi tua ngan tahun kawen kot kan..) setahun dah..mmm k laaa my husband dah sampai kot..i nak p sana..kalau u tak jumpa jugak tempat tuh u pepandai la tanya customer service ok..bye.cepat2 angkat kaki..

ntah ape motif die bertanyakan soklan tuh pun i xsure..tapi hati ini merasakan benda tak baik la...bayangkan la kalau i cakap i ni bujang..hishh xtau laa..nasib baik la ade cincin, sebagai bukti la i dah kawen..huhuhuhuhu...mmmm berguna juga cincin ni sebenarnya kan??hehehe...

selain tuh si pemakai cincin juga mungkin cuba nak bagitau "Don't disturb me, I'm not ready yet..ok?? hehehehe...mungkin la kot kih kih kih...pada i sesuai la kot hehehehe...

Wednesday, September 29, 2010

dengarlah wahai anak..

teringat mak ayah di kampung...insaf dengar harap2 kite menjadi anak yang soleh dan solehah..insyaAllah..
video
part 1


video
part 2

bergembira la wahai wanita sekalian..

video

dari ustaz kazim elias..buat semua wanita...

jejak kasihan..bak kata cdah..

Salam..

berapa banyak kawan skolah or uni yang korang dah jumpa balik?? or terus xjumpa??kalau jumpa balik ape yang korang akan cakap??perasaan korang??

bila di ingat balik masa skolah or uni dulu banyak kenangan ngan kengkawan, macam bila habis sekolah sume wat hal masing2, ade yang sambung belajar, ade yang kawen or tengah tunggu SPM (sijil pinangan manusia) dan xkurang juga terus cari keje...bila lama xjumpa mula la rasa rindu ngan kengkawan sume, masa ni la masing2 sibuk mencari kawan2 lama tambahan pula sekarang nih dah ade facebook, my space dan ntah ape lagi kot..

dah jumpa tuh maka banyak la soklan yang di soal, gaya dah macam polis menyoal penjenayah pun ade..kalau boley sume nak detail..soklan feveret yang sering di tanya duk mana skang?? keje ape?? eh muka ko dah berubah la weee... kalau study plak..ko study ape skang?? susah k x course tuh?? study katner??.... bila umo dah meningkat plak soklan dah bertukar ke soklan paling hot & spicy ko dah kawen k blum?? laki or bini ade berapa?? eh salah anak ko dah berapa??.......haaaaa camtuh la lebih kurang soklan2 nye...

tapi tu la yang bestnye,masa ni la nak rapat kan balik hubungan yang terputus dahulu..memang best kan rasa teruja sangat bila dapat berjumpa sahabat lama...

p/s:time kasih kengkawan yang sudi mencari i semula..walau mata i dah bertambah (speknye pasal) korang masih kenai daku..tq muahhh kat korang huhuhu...kalau jumpa jangan la segan belanja i makan k...hehehe...yang baru nak kenai i time kasih gak sebab sudi berkawan ngan i..sekian..

never say never to panda..

video
i luv panda..hahahaha..

p/s:video ni di ambil dari facebook my adik..hehehe

betapa pentingnya bersenam.

lepas ni marilah kita bersenam k...hehehe

video

p/s:video ni di ambil dr facebook juju..sekadar nak share j ngan anda..

lawatan ke klinik gigi

seperti yang i cakap pada entry yang lepas pasal service gigi, maka hari ni i berkesempatan ke klinik gigi...dengan di temani juju kitorang ke klinik taman permata..macam besa la kalau dah ke sini ape lagi yang boley di buat selain check gigi, tampal la apa yang patut dan apa2 yang berkaitan ngan gigi. sebelum sakit baik la kite pergi check dulu...kate orang mencegah lebih baik dari merawat..hehehe..

dah lama x ke klinik gigi so rasa die agak cuak sedikit tapi bila dah jumpa dentist rasa cuak tu hilang dengan sendirinya..nasib baik la malam ni orang x ramai so xde la lama kami menunggu.

model klinik gigi..hehehe
actually benda bercahaya tuh adalah model gigi..tapi cahayanye terlebih sebab tu xberapa jelas gambarnya..
xramai orang kan..ni pun dah malam so kurang la sket..

klinik ni tutup kul 10 mlm so sempat la kite yang bekerja ni pergi di waktu malam....

Tuesday, September 28, 2010

super yummy sup..

i ni hantu sup so mana2 tempat yang ada sup i akan pergi, kalau sedap lagi la nak pergi kan..ni kali kedua dapat merasa sup ni sebab sebelum ni ada gak bila ngidam datang sini tapi tu la tiap kali datang kedai xbuka la plak..huk huk huk..

hari ni pun secara kebetulan kedai sup ni dekat ngan klinik gigi yang kitorang nak g..alang2 dah nampak tuh singgah la sekejap kan..hishhh susah rr nak tolak kalau sup..sure akan teringat j nanti..sambil nak tunggu giliran kitorang berjumpa dentist, kitorang sempat la jugak pergi merasa sup ni..

kedainye besa j hanya sebuah kedai lori yang buka di tepi lorong-lorong jalan j..kalau tengok keadaan kedainye siapa sangka sup yang di jual tuh sedap dan enak nak plak bila di makan dengan nasi lemak..harga plak berpatutan la,murah j..

sup daging yang sedap dan nasi lemak..makanan kitorang malam ni..
juju dah siap sedia nak menikmati hidangan malam kami...sangat simple kan??
ni la kedai nye...biasa j tapi ape yang penting sup die sedapppp....

sup ni boley di dapati berhampiran giant taman permata saja...lepas ni korang pergi la try dan nilai sendiri huhuhuhu...

Ann Irons - orang paling penting dalam hidup i sekarang ni

huh Ann Irons?? sape die??artis k?ape kaitan i yang bermuka malay ngan ann irons yang putih melepak tuh??

sume ni gara-gara F5 laaa...actually ann irons ni examiner F5 paper yang i amik tuk dec exam,hari ni 28 september 2010 10.00am(UK time)sume student ACCA especially paper F5 akan dapat bertanya soklan terus pada ann irons ni..saat ni memang di nanti-nanti kan sangat...

ohhh hari ni rasa nak balik rumah awal la..xmau terlepas tengok ann irons ni...oh bos boley ka i balik awal hari ni??? pleaseeeeeee......

sebelum raya service kete pas raya service gigi..

salam..

kalau sebelum raya kite akan service kete sebelum pulang ke kampung, pas raya plak kite tetap kena service tapi kali ni service gigi..nape gigi plak?? hey korang lupe k masa raya ritu bukan ke sume makanan kite makan dari ketupat sampai la biskut raya, tu belum lagi kira makanan lain. masa raya memang syok j makan sampai tak ingat dunia main bedal j sume xkira dah lemak k manis k yang penting hari raya kite makan sume sebab dah xpose lagi..huhuhu...

masa ni la badan mula naik elok2 j pose ritu kurus melidi sekali raya datang badan dah macam tong hehehe...pastu mula la sakit sana sakit sini lebih2 lagi gigi kite ni..mula la nak sakit, kalau anggota badan len yang sakit kira boley tahan lagi tapi kalau gigi yang sakit mau haru biru hidup..xtenang j selagi x di rawat selagi tu la sakit nye menjadi-jadi..masa ni la klinik menjadi penuh dan sesak ngan orang..

oh motif tetiba cerita pasal gigi ni pehal??? hehehe sudey tentu ada kaitan ngan empunya diri..sah2 la i nak g service gigi ni, tampal ape yang patut hehehe...mmmm tapi dah lama xjumpa dentist takutnyeee...ade sape2 boley teman i g dentist x?? cuak rrr...hishh mengalahkan budak kecik j huk huk huk...

hujan membuatkan mataku jadi layu..

mmmm...ngantuknye la pagi ni ditambah pula dengan hujan lagi la syok kalau dapat tido. aiii kalau dapat bantal dan selimut ni syoknye...aip aip jangan tido keje belambak nak kena siap...

kalau tido sekejap aci x?? sekejap j huhuhuhu...

Monday, September 27, 2010

pada yang nak tau i study ape..

Salam..

bulan nih financial memang teruk sikit memang banyak pakai duit sebab bulan ni raya di tambah pulak kena bayar exam fee dan akhir sekali i kayap..nasib baik exam fee i dah bayar last week so sekarang tengah tunggu surat j..huhuhu intro yang xmasuk ngan tajuk la plak..
ok berbalik pada tajuk entry kali ni... ade antara member2 yang tanya i study ape, k la tuk pengetahuan kengkawan sume i amik ACCA atau nama penuhnye The Association of Chartered Certified Accountants...i amik class kat Kasturi School of Accountancy tapi exam nye tempat lain..

kalau korang berminat nak amik paper ni sila la tengok website die..alo click j kat link yang i bagi tuh sonang habis cite..kalau ade pape yang tak paham meh sini tanya i..kalau i tau i jawab la..huhuhuhu.
sekian..

p/s:ina, hopefully i dah jawab soklan u tuh..hehehe

2 hari 1 malam with shasha - part 2

kali ni kitorang g shopping kat Maydin Shah Alam...sebelum ni my cousin ade gak cite pasal susahnye nak jaga sha bila shopping,mulanye i rasa budak2 merengek kat shopping complex tu dah besa cam adik-adik i gak la..i rasa ok j kot muka sha ni pun cam budak xbanyak kerenah senang sket nak jaga huhuhu... tengok..comey kan die??xcaya rrr susah nak jaga....
muka cam budak baik j kan..ade k patut mama die kate sha ni susah jaga??

tapikan sume tanggapan i akhirnya berubah bila sampainye kat mydin..sha telah berubah dari budak baik kepada budak nakal xhingat...ape die buat sampai i bley kate cam tuh??? hishhh budak nakal nih boley bawak i berlari dalam shopping complex tuh dengan suara die yang kuat, i plak asik "sha jangan lari..sha jangan lari" ngan suara yang agak2 halus nak cover malu,muka xyah cakap dah bertukar jadi merah..sambil tuh i cuba mencari my cousin ngan hubbynye mengharapkan pertolongan...budak sha ni bila diangkat menangis la plak,maka di lepaskan aja budak shasha nih berlari sesuka hati sambil diri ku berlari sama mengejar..nasib baik la pastu babah sha plak yang take over jaga die..i memang dah xlarat nak kejar mau kurus di buatnya mengejar shasha..

shasha ni menangis bila di angkat..geram i tengok..


suke die bila dapat berjalan sendiri.....


video
lama tul nak ajak die balik..

kesimpulannye...menjaga budak kecik bernama shasha ni akan membuat diriku menjadi kurus xyah g jogging dah..kejar die pun dah berpeluh...oh yee kalau nak g shopping ngan die pun perlu bermuka tebal sebab dengan kenakalan dan suara nya yang kuat bakal membuatkan anda menjadi perhatian orang ramai....

walau ape2 pun i tetap nak jumpa sha selalu - shasha budak comey yang nakalnye xhingat..

Sunday, September 26, 2010

2 hari 1 malam with shasha - part 1

Salam...

Cuti hujung minggu ni i g lepak rumah my cousin kat shah alam, saja datang nak melawat anak cousin i namanya shasha..dah lama xjumpa budak nih rasa rindu plak hehehe..rasanya baru j raya lepas jumpa terasa lama plak..hishhh nih la susah kalau dah jumpa budak kecik ni sure nak jumpa lagi..

kat bawah i ade pic sha..so korang boley la tengok nape i suka sangat nak jumpa shasha sorang nih..anak cousin yang lain cam nuha dan baby hazim xsempat nak jumpa..xp len kali i datang sana lagi..
sha dengan muka cutenye..
i p sana jadi tukang urut sha plak..hishhhh budak nih saje j kan...
budak montel...berat sehh dak nih sakit tangan angkat sampai berpeluh jaga die nih..
tuh die duk sibuk makan pok die..
alo2 mana la i xrindu ngan sha nih...


video
yang ni video yang sempat i rakam..buat tatapan korang sume..huhuhu

jom lepak kat library...

Salam..

hari ni baru berkesempatan update blog nih..cuti hujung minggu ni agak busy dan banyak aktiviti tambahan pula bila jadi student nih lagi la busy x hingat..sabtu lepas i ade class petang so pagi hari i ngan classmate g la study kat library dulu...best sket dapat study dalam library tenang j senang ilmu masuk huhuhu..yela kalau kat rumah ade banyak dugaan nak plak bila nampak bantal dan katil mau study dalam mimpi j...dalam sibuk nak study tuh i sempat gak snap beberapa pic..

yang ni i google j...




study kat sini best sebab xramai orang sunyi j..yang paling penting persekitaran die tuh yang best dan banyak kemudahan, cume yang kurangnye buku-buku rujukan terutamanya untuk subject yang i amik..tapi xp la asal i boley study ngan tenang pun dah kira baik..kitorang duk sini ada la dalam 2 jam pastu bersiap2 nak ke class plak..mmm pasni library ni akan jadi tempat lepak i plak..huhuhuhu..

p/s:Lepas ni jom ramai2 pergi ke Perpustakaan Kuala Lumpur yang terletak di Dataran Merdeka. Sama2 la kita jadikan amalan membaca satu budaya..huhuhu

Friday, September 24, 2010

musim orang kawen..

sekarang nih memang musim orang kawen, nak plak masa cuti raya memang banyak la kenduri .. kadang2 dalam satu hari ade 6 or lebih kenduri kawen lagi2 kalau sedara mara maka kena la datang kan..

cuti seminggu ritu pun di penuhi dengan menghadiri kenduri kawen orang j..xpa la orang dah jemput kita datang j la kan..tapi banyak2 majlis perkahwinan xleh lawan yang satu nih..fuhhh tengok video die pun i rasa nak nangis,bukan ape dalam kepala nih asik duk pikir j berapa banyak la yang di habiskan...

mmmm...bukan i jeles tapi ada la sket2 huhuhu...tapi sebaik-baiknye la kan kite bersederhana saja dahulukan yang wajib j...

walau ape2 pun memang syok ahhhh tengok...kite nih dalam mimpi j la nak dapat camtu..mmm
video
Perkahwinan Nur Nadia SM Nasimudin. Anak gadis Allahyarham SM Nasimudin, pengasas empayar perniagaan NAZA Group

p/s:oh yee x lupa untuk kak shiba yang akan masuk ke alam perkahwinan semoga bahagia dan kekal hingga akhir hayat...maaf i xdapat hadir sebab ada kelas sob sob sob....

Kerja sambil belajar..

sape kate keje sambil belajar tuh senang?? susah wooo banyak benda kena korban dari segi masa, tenaga sume la,mana taknya pas habis j keje terus lari masuk kelas plak penat sehh...nasib baik la tempat i study ngan tempat keje dekat j so senang la sket..

nasib baik la kelas hanya sekali seminggu, tu pun sebab amik 1 paper j, kalau sebelum ni i amik 3 paper so kelas plak 3 kali seminggu. Bayangkan la hari-hari terkejar sana sini mau xsemput di buatnye..tapi nak wat cmner kan belajar punye pasal redha j la..tu belum kira kelas hari sabtu dan ahad, dulu pernah i ade kelas 2 minggu berturut-turut ngan sabtu dan ahadnye lagi penat gilerr sampai housemate pun xsempat nak borak sebab asal balik j badan dah penat xlarat dah nak borak...

masa ni la rasa rindu kat zaman belajar full time dulu..aihhhh..pada korang yang nak wat macam ni keje sambil belajar kena la ade ketahanan mental dan fizikal penat xhingat sehhhh...bukan nak takutkan korang tapi sekadar nak share nanti xde la terkejut sangat hehehehehe...segala penat lelah rasa berbaloi bila dapat result yang baik huhuhu..

BLOG LIST BEN ASHAARI SEPTEMBER

Tulis Diari

asik tengok orang buat baik i try gak kan..hehehe...kalau nak kenal sape Ben Ashaari ni sila clik sini..

Thursday, September 23, 2010

Hanya serendah RM25..

Apa yang boleh kite beli dengan hanya serendah RM25?? kalau korang penggemar beg dan suka melaram,korang memang patut ke kedai ni...macam2 jenis beg yang boley korang dapat..memang rambang mata la..best gilerrr sampai xmenang tangan memilih harga plak berpatutan...

mmmm..xyah banyak cakap korang tengok sendiri pic di bawah..








cantik x beg yang kami gayakan???

korang boley la dapatkan pelbagai jenis beg nih di ZING....tengok ALL ITEMS BELOW RM25..bukan hanya beg j barang2 len pun ade...mmm..cite panjang xguna korang kena gak g sana baru tau sendiri... jom kite serbuuuuu.....

lokasi:Jusco Wangsa Maju
Kedai: Zing

Wednesday, September 22, 2010

bila selsema ku teringat bihun sup..

hachummmm....wooo seksa nye bila selsema nih datang..ish paling xsuka rr,nak bernafas pun susah..haishh masa nih la rasa nak makan benda panas..kalau xsihat i xcari ubat sebaliknya i cari bihun sup ngan milo ais..menu nih paling i suka order xkira la mana2 i pergi..dapat bihun sup senyum sure lebar puas hati..huhuhu..

mmmm....pasni kena cari bihun sup la kalau nak cepat sembuh..ade sape2 tau bihun sup paling sedap katner??

Berapa kali nak tunduk daaa???

Salam sume..

semalam masa nak balik i terserempak ngan sorang mamat jepun nih naik lif sekali ngan i..mula2 nak masuk lif tuh die tunduk kat i besa la budaya mereka kan bila jumpa orang kena tunduk tanda hormat depa..ok la i pun tunduk jugak,tapi kan lepas i tunduk die pun tunduk lagi so i tunduk la jugak pastu die tunduk lagi i pun tunduk jugak..weh berapa kali nak tunduk nih?? hishhh..pastu die masuk lif i perasan die senyum..cett i kena main rupanya..

Tuesday, September 21, 2010

Teksi pun ade tv tau...

Eh korang jangan x caya plak sekarang nih bukan bus j yang ade tv kat dalamnye, especially Rapis KL la bus len xtau plak kecuali bus persiaran k..i cakap yang i selalu naik hari2 j..

kisahnye ritu i ada class pagi,hajatnya nak tunggu bus kesayangan Rapid KL datang la..lama punya lama tunggu x sampai2 jugak..mmmm..besa la kalau hari cuti memang wasalam la kalau nak lalu tiap waktu..tengok jam macam dah lambat so i decide naik teksi j. luaran teksi tu nampak besa j,tapi sekali i masuk ade tv u...

auwww canggih seh,mana xnye sebelum nih i x penah plak naik teksi yg bertv...dah macam dalam bus j tapi yang nih special sket sebab betul2 depan kita..cume yang xbestnye ni bukan tv yang ade saluran cam tv3,tv8 dan sebagainya..macam dalam bus gak tv nih dah di tetapkan rancangan ape..maka ulang2 j la...kalau korang xcaye kat bawah ni i ade selitkan pic tv tuh...hehehehe sempat gak i snap pic nih sebgai bukti i x tipu...

xde la busan sangat duk lama2 dalam teksi at least ade gak hiburan...

macam penah ku dengar j ayat tuh,tapi di mana dan bila yee??

Assalamualaikummmmmmmm.....kami datang nak beraya!!!

hehehe..korang penah dengar x ayat nih atau penah sebut masa kecik2 dulu?? ni i dengar masa i tengah busan duk rumah sorang2 ritu..tuh la balik KL awal sangat..Suara nih i dengar dari rumah jiran tapi x sure la yang mana satu, yang pasti bukan dari rumah i k...

masa kecik2 dulu i ngan kengkawan selalu gak wat rombongan berhari raya, target kitorang sure la nak duit raya hehehe...ayat kitorang memang jujur xde selindung2..ramai2 akan jerit depan pintu..

Assalamualaikummmmm...kami datang nak duit raya!!! memang x senonoh sket nasib baik g ramai2 xde malu sangat kih kih kih..

tuan rumah pun xleh nak watp juz bagi j duit raya..horayyy!!! dah dapat duit raya kitorang ape lagi sibuk mengira berapa kami dapat..pastu bagitau budak2 lain yang rumah si polan si polan tuh bagi banyak cepat g serbu..yang si polan tuh x bagi xyah g rumah die..syok betul jadi budak kan kan..

masa kecik2 dulu i membesar di kem tentera maka lagi syok la g beraya, rumah dekat2 dan banyak family nak lagi rumah kengkawan sendiri memang best ehhh...

macam2 perangai boley tengok siap ade yang balik tukar baju then datang balik beraya di rumah yang sama nak plak tuh rumah i..korang ingat i xcam muka korang??walau bajumu sudey bertukar tetapi lubang idungmu tetap ku ingat...hemmm nak tipu kaki buli ek?? hehehe dulu i suka buli orang sebab ramai yang takut ngan my ayah huhuhu...yang selalu kena budak tuh..sekarang i dah baik insaf wehh..

kalau i jumpa balik budak tuh i akan cakap..

Bob lama xjumpa kan??ingat lagi x kat i?? budak comey yang duk bawah 1 block ngan u tuh..ala yang rumah i sorang j ade kubu kat depan pintu,yang my ayah sesuka hati simen takut air banjir masuk tuh...

ingat x masa kecik2 dulu i selalu buli u n adik2??( hopefully u lupe la)..siap pinggirkan korang lagi..actually i bukan sengaja nak buli tapi tu la sape suh korang sememeh sangat idung tuh asik berair j..i geli la..tapi tu la dah dasar budak kecik bila bergaduh pasti berbaik semula lagi2 bila dak2 block kite bergaduh ngan dak2 block len..sure kitorang ajak u sekali..u pun bukan baik sangat ngan i kan?? bukan u k selalu rampas guli i tiap kali kite main..u main tipu k asik menang j sampai i terpaksa beli guli baru..

masa family i pindah dulu i xsempat nak mintak maaf kat u adik beradik.masa tuh u n kengkawan kite nak g sekolah i juz duk tepi padang pandang korang sambil melambai-lambai .masa tuh xpikir ape yang i tau happy sesangat nak pindah,tapi lepas tuh i rindu sesangat ngan kowang sume.u tau x i demam seminggu pas pindah..

rindu giler ngan kowang sume especially u adik beradik coz kat tempat baru i xleh nak buli orang lagi..huk huk huk..sebaliknya i plak yang kena buli,sejak tuh i paham ape yang u rasa..betul la buat jahat di balas balik..nyesal sesangat..

bob adik beradik mintak maaf bebanyak ye...dari hati tulus ikhlas nih...

ni yang i akan cakap bila jumpa Bob InsyaAllah..kalau die pnah baca blog i nih lagi bagus,xpayah la nak cakap depan2..bukan x ikhlas tapi i malu laaa mana nak sorok muka nih?? kalau cakap sambil muka i tutup ngan paper beg aci x?? hehehe gurau j...ni kalau jumpa j..

p/s:ni bukan bob classmate i kat SMKBT tau..ni bob masa i duk kat KEM DESA PAHLAWAN,kelantan dulu

Monday, September 20, 2010

raya or pose ek??

Salam..

Sekarang nih dah raya kan kan??kita xde la pose selain pose sunat dan ganti kan kan??..tapi tu la dah jadi macam kebiasaan plak xmakan siang..kalau makan pun xtentu,tau2 j dh petang..terus jadi lunch + dinner..

actually i masih lagi ingat sekarang ni bulan pose sebab tiap kali nak makan or minum sure nak tengok sekeliling lebih2 lagi bila berseorangan..macam dalam class ritu i baru j nak minum tapi sempat tuh dok pikir i pose k x?? ni bulan pose lagi k?? tengok kat member seagama, atas meja depa xde makanan pun...nak minum pun takut..bila dah betul2 pasti sekarang ni dah lepas bulan pose baru i bley minum ngan tenangnye..siap makan roti dalam class tuh,mmm..ade i kisah?? main bedal j, bila perut dah berbunyi lebih baik isi sebelum die wat konsert..mau malu besar..

korang dah ganti pose???i on da way tapi xtau bila hopefully bukan nak dekat raya tahun depan kih kih kih...

kembali bekerja....blurrr

Salam dan selamat pagi..

hari ni dah start keje...mmmm..masih lagi blurr xtau nak wat per...pagi nih kelam kabut jer wat keje..haihh betapa ku merindui saat2 bercuti di kampung halaman..rasa seperti baru semalam kita menyambut hari raya..

bila dah lama bercuti keje yang senang pun jadi susah, yang cepat jadi lambat last sekali tension..nasib baik la dalam lambat wat keje tuh akhirnya dah siap sket..fuhh lega rasanya..

badan rasa penat sangat macam xcukup rehat padahal malam tadi tido lambat layan drama thailand..hishh ni la kalau dah kena penangan Taksaorn Paksukcharern (Aff) (pelakon Wanida & defendant of love)
ni la Aff...

bukan takat ngantok ngan badan pun jadi lemah x bermaya..hish sangat teruk nih..tapi ni sebentar tadi la masa mula2 nak wat keje..suara pun macam ade ngan xde j,hai nasib la makan banyak tapi minum nye kurang, i cukup malas nak minum teruk kan??..

dalam duk kelam kabut tuh masih lagi sempat update blog kan,ni salah satu cara i lepas tension..kat opiz nih i xbanyak cakap tapi banyak menaip j..2 pasal la selalu boley update blog..huhuhu..

Saturday, September 18, 2010

my best fren 4ever..

my best fren sejak zaman study kat IIC..ni antara geng 9-2 yang sebilik ngan i..actually bilik i ade 4 orang sume eh tambah lagi 2 orang adik junior...lin, bell and nina ...tapi sekarang tinggal 3 j la sebab nina sudey kawen maka xbley la nak hang out ngan kitorang lagi..kang cik abe marah plak..kena mintak izin dulu ye puan nina..

duduk sebilik maka dah tau perangai masing2 yang bestnye sume suka or duke kongsi bersama..nak lagi sekarang kami bertiga tinggal berdekatan lagi la senang nak kuar sama2 n lepak kat NZ wangsa maju ..

usik mengusik dah besa sangat sampai xlarat nak layan..ngan depa nih xpayah belakon sopan nak serius pun xreti kang kena gelak j....enjoy kuar ngan depa nih coz sekepala sengal sumenye..sekarang tunang lin pun dah sama2 sengal ngan kitorang huhuhuhu....nasib la berkawan ngan kami hahahaha...depa nih kalau bagi nasihat memang dari hati xde cover2 semata-mata nak jaga hati so boley gune gak la nasihat depa nih walau kadang kala agak pedas..telan j la sape suh mintak pandangan kan..

ni baru bilik i blum lagi masuk geng 9-2 yang len...yang len kalau nak jumpa maybe kat kenduri kawen maklum la sume dah ade komitmen masing2..

pic bawah nih masa lepas buke pose ritu..lepak ngan depa main bowling then borak2...cite kisah lama then gelak2..makan2..usik mengusik gelak balik..hishh xhabis2 ngan gelaknye..tapi tula memang asik gelak j la ngan depa nih...
lin n me...mmmm kat mana ye nih???

pantang ade camera nak bergambar j..

memang giler gambar...xbley tolong dah..


my best frens 4ever..luv korang ketat2..banyak memory ngan korang..lin penah cium tangan i sampai luke tinggal parut (ni masa training silat, i salah tumbuk bibir die, lin gigi besi xaci tangan i yang terluka)..bell orang yang mula2 ajar i chatting kih kih kih...then rasa bersalah bila i dah ketagih ngan chatting...huhuhuhu...

Kak lydia dah bersalin yeee..

salam...

Pada 10 September 2010 yang lalu iaitu 1st day raya, lahirnya seorang baby cute tepat jam 5am dengan berat 2.8kg. Baby comey ni di beri nama Mohd Nazmi Hakeem, ni baby kak lydia ngan hubbynye abang nizam, actually kak lydia nih ex senior i di ANZ..kira sifu i la sume pasal akaun die yang banyak ajar thanks kak lyd..die nih baik n kadang kala garang gak mayb terlebih makan garam kot..ampun kak lydia xmau asik puji j kang kate bodek plak huhuhu...selamat hari raya maaf zahir batin yeee...huhuhu

kitorang nih kamceng sesangat nak lagi dak akaun bukan ramai sangat juz jua,bai n nard selain i ngan kak lyd la..eh eh ni awat citer pasal mak baby plak?? entry nih juz tuk baby nazmi j..huhuhu.ok kat bawah i letak pic baby kak lyd ni buat tatapan anda sume especially kengkawan anz...
alhamdulillah akhirnya i dapat adik baru..yeyeye dapat adik... dapat adik huhuhu...

pasni sape nak bagi i adik lagi sila angkat tangan...huhuhuhu

Comey kan...

Salam..

Rini xde nak watp..busan tahap gaban..mmmm..pusing sana pusing sini tetap busan gak.my roomates blum balik lagi,sume sibuk beraya..tengok cadar katil..humm sudey lama xbertukar....haaaa baru teringat ritu balik kelate ade beli cadar katil baru pink lagi..ape jadah la g kelate beli cadar semata-mata...comey pun comey hehehe i kalau dah suka sesuatu baik beli j coz i nih cerewet sket,susah nak suke benda...
mmmm..cute x???
tadaaa...pandang la lihat la katil ku yang cantik lagi menawan..kih kih kih..LoVe CiTy...phewit phewit..

kemas buku plak..nih baru sikit j..yang len i dah hantar kat rumah di kampung..

mmmm..dah alang2 tukar cadar baru ngan bilik2 sekali i kemas huhuhuhu..ni busan sangat xtau nak wat p...sebenarnya nak tunjuk cadar baru i j huhuhuhu...cute x???bukan ape cadar sebelum nih agak.......

movie or drama sume ade di sini..

Salam..

kalau u all suka tengok movie or drama xkira la drama korea,thai or ape2 j. u all bley la try cari kat sini..macam2 citer ade

enjoy yaaa....

Beraya di Kampungku..

Salam...

Masih lagi dalam mood raya,pada hari ni 17 september 2010 juju ikut i balik rumah di Sabak sekaligus beraya di rumahku....tengok la ape jadi bila juju berjumpa ngan adil n ashraf..
mula2 baik j bergambar bersama..juju n ashraf

yang nih reaksi depa bila juju bagitau die doktor yang sunatkan budak kecik..huhuhu..
adil dah ketakutan bila juju keluarkan barang2 die..actually tuh barang make up die j..berani juju takutkan adik i ek???tapi xp bukan selalu dapat tengok muke depa yang cuak nih...nasib la dapat kakak macam i nih..huhuhu
korang tengok sibuk adil menepis..yang ashraf plak dah cabut lari..tau takut kalau x nakal xhingat..

Dah petang sket i n juju pun berangkat pulang k KL,esok juju dah keje so xleh la stay lama sangat takut jalan jem la plak..
sebelum balik KL cik juju nih sempat la amik pic nih..nak sangat tengok sawah padi..
singgah sebentar tuk coffee break di stesen petronas berdekatan..

Perjalanan k Kl mengambil masa dalam 2 jam...

Thursday, September 16, 2010

Wanida


Sekarang nih i tengah melayan drama dari thailand tajuknye Wanida,nak lagi pelakon die boyfren i huk huk.... sape lagi kalau bukan Tik Jesadaporn huhuhuhu...pelakon pompuan die pun lawo selalu tik blakon ngan aom tapi kali nih dengan aff plak..mmm.. ok gak aff nih bertambah la pelakon feveret i...huhuhuhu..

Pelakon: Tik Jesadaporn, Aff Taksaorn , etc
sinopsis: Major Prajak Mahasak(Tik) dipaksa berkahwin dengan Wanida (Aff) bagi melangsaikan hutang adiknya Major Prajuab Mahasak, adik die ni wat utang ngan Dao Wongwiboon iaitu ayah wanida. Demi maruah keluarga, Prajak terpaksa mengahwini wanida, dan macam besa la kalau dah kena kawen paksa nih mula2 tuh of course la mencik2 pastu lama2 cintan cintun plak...even dah bley agak ending die,tapi sebab tik yang blakon i tetap semangat nak tengok....kalau nak layan citer ni korang bley tengok kat sini..

video