nuff ads

Sunday, August 22, 2010

Me n Juju..1 Hari

Salam....

hari ni i teman kak juju berbuka ngan kawannya kak jannah kot namenye...kawan juju tuh baik dan sporting habis hilang malu i, bukan ape i nih pemalu nak lagi kalau xkenal hehehe:) kitorang berbuka kat AU5..sambil tunggu waktu berbuka kitorang borak2 la dulu, banyak betul cerita best eh akak tuh..bila sampai waktu berbuka maka ape lagi marilah kita menikmatinya hehehehe...kenyang sehhh..pas habis sume pi la solat jap kat masjid yang berhampiran..pastu masing2 balik rumah...

Dah sampai rumah lepak2 jap sambil godek2 Fb,then i tunjuk pic berbuka ngan member2 ex IIC ritu dalam tuh ade la pic kek..nampak sedap j teringin la plak..tiba2 juju ajak g makan kek, i plak on j...maka kitorang terus decide nak p makan kek jugak...hahahaha melantak sehhh...

On the way nak ke Secret Recipes, kitorang perasan kat tengah jalan ade benda bergerak2..benda tu rupanya kucing yang kena langgar kira kes langgar lari la cume yang ini melibatkan kucing..yang buat i terkejut juju boleh tetiba wat pusingan U..terkejut i pastu juju berhentikan kereta kat tepi jalan dekat ngan tempat kucing tuh, lagi haru bila juju terus keluar kereta sebab nak p selamatkan kucing tuh dari terus dilanggar oleh kereta2 lain..masa tuh i cuak sangat sebab takut ade kereta yang bawak laju..nasib baik kereta2 yang lalu tuh xbawak laju dan terus berhenti bila nampak juju kat tengah jalan..juju angkat kucing tuh bawak ke tepi dan masuk semula ke kereta, die ajak i p tengok semula keadaan kucing tuh kot2 masih hidup lagi. Kitorang p la tengok kucing tuh tapi malangnya kucing tuh dah mati, telinga dah banyak kuar darah..actually i nak snap pic kucing tuh tapi xsampai hati plak tengok..kitorang memang xtau nak wat ape dah, kucing tuh pun dah mati..hanya itu j yang mampu dilakukan..

I tau juju sangat sayang kan kucing, tapi i tak pernah terpikir die akan berlari ke tengah jalan semata2 nak selamatkan kucing tuh, kalau jalan lengang i xkisah sangat tapi jalan tuh agak busy ngan kereta yang selalu ade... sangat takut bila tengok juju berlari dan berdiri ditengah2 jalan...Die memang xfikir pasal diri betul, yang die tau kucing tu j..rasa nak marah pun ada sebab tindakan die tuh boley membahayakan diri,tapi sepanjang mengenali juju i tau die ni penuh ngan sifat penyayang terutama sekali ngan kucing..Tindakan tuh plak spontan, ni la pertama kali dalam hidup i tengok kejadian macam tuh, memang i respect la kat juju..oh ye juju sila jangan kembang, i bukan suka2 puji juju nih, tapi die nih serius sangat baik dan penyayang.. kalau nak tau die nih macam mana kena la kenal hati budi die..yang paling best adalah kucing sebab ngan kucing cik juju nih sangat sayang..untung ko kucing...

Lepas tu kitorang pun teruskan la niat nak p makan kek ..sepanjang dalam kereta juju asik membebel marahkan orang yang bertanggungjawab melanggar kucing tuh..dah sampai kat tempat yang di tuju ape lagi marilah kita order kek yang menjadi idaman itu..


tadaaa our cake..nyumm nyummm..xsabar dah nih..

ni die orang yang punya sifat penyayang kat kucing tuh...
muka ceria dapat makan kek..tapi fikiran masih kat kucing tuh..

eh pic tengah isi minyak pun nak masuk ka??? hentam saja la..
dah syok makan kek jom p cuci kereta..
tadaaaaaaaa kereta juju sudah bertukar rupa selepas di cuci..cayalahhh...pasni sesapa cuci kat sini mana tau kereta anda bertukar rupa jadi Ferrari plak kn..hehehe

No comments:

Post a Comment

nuff ads