FoLlOw Me...

Saturday, August 28, 2010

Bila ains bercanda...

Salam sume...

nih aktiviti pas berbuka semalam...dua dak nama ain pergi jalan2 cari pasal eh bukan la cuci mata saja nak g cari baju..huhuhu...oh ye ni la roomate i nama pun sama hehehe.... boley bagi orang pening, yela bila ade yang panggil ain sudah tentu la dua2 pandang then kitorang tanya balik u panggil ain mana satu?? selalu kena kak fathi la..huhuhu
gadis fitting room....berkongsi nama dan dua2 nye pun si rabun yang comey..huhuhu

baju yang kitorang nak beli..aci tak kalau raya pakai baju nih???

ain wat muka comey..

hehehehe...samakah kami ni??

ni yang wat i cair nih...

salam...........

nampak pic sebelah??? ni antara buah tangan yang i dapat semalam..cuba teka sape bagi..jeng jeng...hahahaha my client laaa..actually tiap tahun kot die bagi sempena hari raya tapi selalu big bos la yang dapat, cume tahun nih die bagi i jugak.. mmm..pesal la die sibuk2 nak bagi kat i kn?? pandai die ek..selain jaga hati bos, hati dak akaun nih pun die jaga..kih kih..untung jadi orang penting nih..kih kih penting k i??mesti la kalau tak jangan harap i bagi cek kat u tau...ni kira nak trima kasih kat i la sebab prepare cek tuk die..hishh xde la dah memang keje i kot....xbagi pun i xkisah la...kalau bagi lagi la i suka hihihihi...lembut gak la hati ni nak bagi cek kat u..mmmm...dun worry Mr W next month ur cek i prepare awal....baginye xsure la bila kan...

ni la yang i dapat xde la banyak cam my bos tuh, tapi kira ok la kan dari xde langsung..

Wednesday, August 25, 2010

2 days ngan nomie n juju...haruuuu

Salam..

selama 2 hari nih banyak habiskan masa ngan nomie n juju..nih la antara xtiviti kitorang..hehehe
nih aktiviti semalam pas berbuka...oh i berbuka ngan pizza j..huhuhu..tukar selera plak..
me n juju posing dulu yee..

nomie...mesej sape tuh???


model pizza...
tadaaaa nyum nyum..
pas pizza jom makan snow ice cream plak...nih xtau nak kate per...geleng pale tengok..hehehe


tadaaaa our snow ice cream..

nih plak aktiviti malam nih...
sedappp..........


nih plak semasa kitorang g cari rumah orang wat biskut raya yang ditempah juju....actually kitorang xsure mana 1 rumah orang tuh..ni main redah j nih...
akhirnya kitorang jumpa gak orang yang di cari...
muke happy xhingat bila dapat jumpa mak cik tuh...
aktiviti di teruskan dengan makan steamboat di tepi jalan..hahahaha...
cik nomie ngan makanannye..

p/s: nih gaya orang malas nak cite,ngantuk wehh dah lewat...sampai sini saja...byee

Tuesday, August 24, 2010

bulan pose mana ade hantu..

Salam..

Pagi nih i sampai opiz tepat2 kul 9 a.m. xlambat dan x awal nama pun tepat2 kan..fuhh nasib bek xde sape yang menanti di pintu opiz..kalau ade pun nasib laa sape suh awal sangat kan..kunci di tangan i so sesapa nak masuk opiz kena la tunggu puteri gunung ledang nih sampai..kih kih..jangan bos yang tunggu sudey mau haru...

well cam besa la masuk opiz wat la ape yang patut bukak sana bukak sini..kalau bulan len i slalu la p wat air,tapi bulan pose nih trus buka pc bace news kat tenet tapi lebih k FB..huhuhu..

sebenarnya ape motif cite aktiviti i pagi2 nih?? kang kantoi kat staff len habis i..hehehe..actually i nak share kisah yang berlaku kat i pagi nih...nak dijadikan cite tetiba i dengar bunyi pelik ala cam siren kebakaran cume xkuat la..masa tuh dah rasa cuak sape plak yang terbakar pagi2 buta nih?? gaya nak selamatkan diri dah tuh ...ishhhhhhhh cari punya cari rupa2 nye bunyi tuh datang dari telefon kat meja i..huhuhu..wat orang cuak j..ingat akan berenti la pas i godek2..tapi die trus berbunyi takut wehh i sorang2 j kot..staff len blum masuk lagiii...tiap kali i angkat bunyi tuh kuar jugak tetiba ade suara sebut ainnn ainnn, weh jangan kacau i laaa.. pas i letak, telefon tuh trus berbunyi lagiii weiiii takut wehhhhhhhhhhh..pastu i try call staff len..dengan suara cool nye cakap just nak testing j hehehe padahal i dah cuak wehhh....weh bulan pose mana ada hantu tauuu..jangan nak takutkan i ekk..waaa cepat la masuk bos ku..tetiba telefon berbunyi lagi, mmmm..mau angkat ka??? angkat j la, dengan cuaknye i angkat dan.... hello ni En M dan die pun blaaa blaaaa...fuhh nasib bek orang...

Elok j habis bercakap telefon pun kembali normal..hati sudey lega..kembali semula kepada kerja2 dengan kad raya...huhuhu

p/s: suara tuh juz imaginasi semata-mata...ni kes banyak sangat tengok cite seram la nih...haishhh..tapikan duk sorang2 nih memang menakutkan slalu gak dengar bunyi2..mmm sume tuh juz imaginasi xd pape lah sekadar nak sedapkan hati

Kerja sampingan di bulan pose..

Salam dan selamat berpuasa..

Sekarang nih kerja i kat opiz tuh banyak sangat,makin bertambah plak sejak bulan pose nih,sampaikan nak berFB pun xsempat..ni sume sebab kad raya punya pasal..my big bos suruh i tampal2 kad2 yang nak diberi pada sahabat2nye..dah name pun staff buat j laa.. terasa plak bahang hari raya..nak lagi sambil wat keje tuh ditemani dengan lagu..lagi best kalau lagu tuh nyanyian P Ramlee or siti bertambah syok kan??

Tapi lagu yang i duk dengar nih xde kaitan langsung dengan hari raya kalau boley tiap2 hari dengar..ku harap lagu raya sekali lagu tamil daaa...nak wat camner kan my bos kira bos jugak la die nih, die orang india maka hari2 dengar lagu tamil sampai i pun dah lali..pasrah saja...kadang2 tuh lagu bollywood best gak telinga nih dengar..kira tau gak rr nak nyanyi pun..huhuhu

Esok ada lagi kad raya yang nak kena pos..mmmmm ni la rutin i bila bulan pose...gunting, tampal dan pos..nasib baik keje xbanyak sangat...agak2 ade tak orang yang nak hantar kad raya kat i ek?? selalu sms j..kalau dapat kad raya lagi best..huhuhu..

habis meja i penuh ngan sampul kad raya j..

xcukup tempat i, sampai bilik bos skali i wat keje...


hehehe...nih bukti i wat keje tauu..bos meeting sempat lagi snap pic ek..huhuhu

pemandangan dari bilik Tan Sri..

Sunday, August 22, 2010

Me n Juju..1 Hari

Salam....

hari ni i teman kak juju berbuka ngan kawannya kak jannah kot namenye...kawan juju tuh baik dan sporting habis hilang malu i, bukan ape i nih pemalu nak lagi kalau xkenal hehehe:) kitorang berbuka kat AU5..sambil tunggu waktu berbuka kitorang borak2 la dulu, banyak betul cerita best eh akak tuh..bila sampai waktu berbuka maka ape lagi marilah kita menikmatinya hehehehe...kenyang sehhh..pas habis sume pi la solat jap kat masjid yang berhampiran..pastu masing2 balik rumah...

Dah sampai rumah lepak2 jap sambil godek2 Fb,then i tunjuk pic berbuka ngan member2 ex IIC ritu dalam tuh ade la pic kek..nampak sedap j teringin la plak..tiba2 juju ajak g makan kek, i plak on j...maka kitorang terus decide nak p makan kek jugak...hahahaha melantak sehhh...

On the way nak ke Secret Recipes, kitorang perasan kat tengah jalan ade benda bergerak2..benda tu rupanya kucing yang kena langgar kira kes langgar lari la cume yang ini melibatkan kucing..yang buat i terkejut juju boleh tetiba wat pusingan U..terkejut i pastu juju berhentikan kereta kat tepi jalan dekat ngan tempat kucing tuh, lagi haru bila juju terus keluar kereta sebab nak p selamatkan kucing tuh dari terus dilanggar oleh kereta2 lain..masa tuh i cuak sangat sebab takut ade kereta yang bawak laju..nasib baik kereta2 yang lalu tuh xbawak laju dan terus berhenti bila nampak juju kat tengah jalan..juju angkat kucing tuh bawak ke tepi dan masuk semula ke kereta, die ajak i p tengok semula keadaan kucing tuh kot2 masih hidup lagi. Kitorang p la tengok kucing tuh tapi malangnya kucing tuh dah mati, telinga dah banyak kuar darah..actually i nak snap pic kucing tuh tapi xsampai hati plak tengok..kitorang memang xtau nak wat ape dah, kucing tuh pun dah mati..hanya itu j yang mampu dilakukan..

I tau juju sangat sayang kan kucing, tapi i tak pernah terpikir die akan berlari ke tengah jalan semata2 nak selamatkan kucing tuh, kalau jalan lengang i xkisah sangat tapi jalan tuh agak busy ngan kereta yang selalu ade... sangat takut bila tengok juju berlari dan berdiri ditengah2 jalan...Die memang xfikir pasal diri betul, yang die tau kucing tu j..rasa nak marah pun ada sebab tindakan die tuh boley membahayakan diri,tapi sepanjang mengenali juju i tau die ni penuh ngan sifat penyayang terutama sekali ngan kucing..Tindakan tuh plak spontan, ni la pertama kali dalam hidup i tengok kejadian macam tuh, memang i respect la kat juju..oh ye juju sila jangan kembang, i bukan suka2 puji juju nih, tapi die nih serius sangat baik dan penyayang.. kalau nak tau die nih macam mana kena la kenal hati budi die..yang paling best adalah kucing sebab ngan kucing cik juju nih sangat sayang..untung ko kucing...

Lepas tu kitorang pun teruskan la niat nak p makan kek ..sepanjang dalam kereta juju asik membebel marahkan orang yang bertanggungjawab melanggar kucing tuh..dah sampai kat tempat yang di tuju ape lagi marilah kita order kek yang menjadi idaman itu..


tadaaa our cake..nyumm nyummm..xsabar dah nih..

ni die orang yang punya sifat penyayang kat kucing tuh...
muka ceria dapat makan kek..tapi fikiran masih kat kucing tuh..

eh pic tengah isi minyak pun nak masuk ka??? hentam saja la..
dah syok makan kek jom p cuci kereta..
tadaaaaaaaa kereta juju sudah bertukar rupa selepas di cuci..cayalahhh...pasni sesapa cuci kat sini mana tau kereta anda bertukar rupa jadi Ferrari plak kn..hehehe

Friday, August 20, 2010

Majlis Berbuka Puasa Bersama Sahabat Ex IIC di Restoran Istana Bambu

Salam..

Hari nih best sangat sebab dapat bersama2 berbuka puasa ngan kengkawan ex IIC yang bertempat di Restoran Istana Bambu. Actually I and The Geng datang lambat sebab jauh huhuhu...padahal rumah sekangkang kera j..walau ape pun majlis tetap berjalan dengan lancar dan ramai gak la yang join..syok sangat dapat jumpa kengkawan lama, oh ye ada gak di antaranya yang xrapat tapi cam muka j la..tapi tu xjadi masalah malah dengan majlis macam nih boley merapatkan lagi silaturrahim antara kita..

Sume nih atas usaha dd, thank you dd atas usaha u dapat juga kita berkumpul..congrat yaa len kali boley buat lagi, mayb tuk hari raya plak kn..

kat sini beberapa pic yang sempat i amik, masa nih ramai yang dah balik...jadi ini j la yang mampu i tunjuk kan..kalau nak yang lain kena tunggu mereka tag kat Fb..


Antara sudut di Restoran Istana Bambu..


Meja kami yang ditempah atas nama dd



actually i nak snap pic bell tapi cik udang nak juga masuk..maka terpaksa la bg jugak..



me and lin...sempat yeee..xp memory tuhh


Setelah kenyang jom kita bergambar pula..


Hasilnya...ramai x ramai la yang datang...



sempat kak bell nih ek??nak minum tuh minum j laaa


kak bell dah buat dah perangai die..sabar ye bell i amik pic u la nih..


lin n tunang..


ni die orang kuat di sebalik majlis nih...tq dd muahhhh


cuba , try, test sket...

hehehe...jangan terkejut kalau tengok my blog nih serabai ya amat..i tengah belajar nak godek sana godek sini...

jeles la plak tengok blog cdah yang boley gerak2 tuh..macam mana die wat ek?? nak jugak..ni main aci redah j k..kalau teruk sangat nanti i delete la mana yang patut..hehehe..

sekian untuk maklumat anda sume..

Thursday, August 19, 2010

adil ashraf??

sape tuh adil ashraf????jeng jeng.... bf?? tunang?? hubby??hehehe i selalu sangat sebut name nih sampaikan email pun nak letak ain_adil..bila i bagi j email i sure ade yang tanya sape adil nih..bf ek??hahahaha nak gelak j..tapi sape sebenarnya die nih?? sure special sampai boleh jadi email add..yup orang nih memang special dalam hidup i bukan takat i j family skali..wah special habis die nih sampai my family pun sayang..

pada yang rapat ngan i sure tau sape die nih..kepada yang lain mari i kenalkan sape adil ashraf nih pasni jangan tanya lagi sape mereka ye..huhuhu..



ni die adil ashraf..blah kiri m.kamil ashraf (abg) dan m. adil akmal (adik manja). 2 ninja a.k.a budak nakal yang bikin ribut dalam family kitorang, penyeri la katakan...

mula2 dulu i xbrape setuju bila my father letak nama adil sebab tuttttttttttttttttt.....terkejut beruk masa tau name tuh..

oh ini keje die...amik hp orang p snap pic die..habis penuh pic die dalam hp i..xpun asik nak main games j..suke cubit die sebab geram sangat hahaha...manja sangat..


nih nak p merempit..anak jiran yang besar sket dari adik i pun takut ngan depa nih...garang u...


bikin orang pusing kepala..jangan nak cuba kelentong depa ok, depa pandai wooooo..skali depa cakap terdiam u..

depa nih pun dah ala2 sinchan,nampak gurls trus merenyam...xpadan ngan kecik..

aktiviti bulan puasa nih depa suka p terawih..bukan nak solat, makan dan main j lebih...xbawak kang ade yang muncung dah boley ikat mulut tuh...

ashraf dah 7 tahun so kena la belajar puasa...suka bangun sahur dan marah kalau xkejut, tapi puasanye stakat separuh hari...balik skolah trus mintak air...lepas tuh boley cakap xpe pasni bley smbung pose..bila ditanya sape ajar macam tuh??? anak jiran sebelah rumah...mmm bagus budak tuh nak kena cubit nih ajar adik i bukan2...mmmmmm sabar j la ngan depa nih..kalau xde memang sunyi..


I LUV ADIL ASHRAF MUAHHHH!!!!!!!!!!!!!


















Wednesday, August 18, 2010

Dah lama dah tulis blog

Salam sume hehehe...
walau pose kite tetap kena ceria ye macam i la ceria selalu hehehe. mmmmm.... bila i tengok balik post2 lama teringat plak masa mula2 berblog dulu..memula dulu kt friendster sejak stdy dulu dlm thn 2007 rasanye..masa 2 bukan reti sangat nk tulis2 nih memula g la ushar blog2 org. saje nk tgk ape benda la yg sume dok sibuk berblog, time tuh memang jakun habis. pastu belajar sket2 camner nk wat blog memula tulis sket2 macam ape yang i blajar ritu makan ape, nk watp..gaya dah mcm buat karangan darjah 1 pn ye gak.. eh dak darjah 1 dh wat karangan k?? memula tu juz suka suki j sbb xde bnda nk wat sambil tunggu kelas len or tunggu member maka masa yang ada g lepak kt cafe.

Bermula dari situ la i start berblog tp xde la setiap masa nk update xmcm skang hehehe..dari xtau langsung skang sudey pandai tambah2 color tukar sana sini..huhuhu..tp yg wat i suke sgt tulis blog ni kite bley tulis ucapan example cam berpuasa dan raya sekali gus maka xyah la nk mesej sume org hanya nk ucap benda yang sama hehehe...oh i sgt malas nk reply msg k..

2 dulu masa baru kenal ngan blog, skang nih i xguna blog just nk tulis j tapi lebih kepada nk cr ilmu2 yg berguna..klu kite tengok byk gak blog yg share resepi kejayaan depa siap ajar mcm mn nk berjaya mcm mereka. trus luas bijik mata tangan plak laju j tekan.. sgt best yee bace depanye blog paling suke klu pasal investment semangat jeee bace klu suka i follow...slain tuh ada gak blog2 yg bagi info2 berguna bagus2..klu bace blog yg sedih amik tisu kesat mata ngan hidung lap ape yg patut over la plak..klu yg klakar plak gelak mcm org giler smbil guling2 ni org len bkn i tau..

mula2 tulis hanya 10 patah j yg mampu tulis skang nih dh berjela plak hehehehe...b4 makin byk i merapu baik choww dl..byeee

Tuesday, August 17, 2010

x lunch k??

mata tengah ngantuk maka kepala pn agak blurr blurr. tetiba ada call ku angkat

client: hi ain, nih minah dr company cuci pinggan..x lunch k???
ain : mmmm...
terdiam sebentar..
client: eh sory salah x rehat k??
ain: x hehehe
client: cek ade?
ain: ade nanti dtg amik b4 kul 4 yeee saya nk balik lunch..hehehe
client: hehehee...ooo tutup kul 4 yeee..ok la jumaat nih ye..ok
ain: ok

tengok jam..oh patut la die ckp cam tuh slalu kul 1 i dh cabut g lunch..
hehehe..saya pose la kak minah maghrib kang saya lunch + dinner..
ok saya sudey kn tgl yg xpose sudey p lunch, bos plak sudey kluar g mall n siap tanya x lunch k??senyum j leee...saya pose la, saya pose laaaa!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, August 15, 2010

buat aku berfikir

busan sgt akhirnya terjumpa video2 nih..video nih bagus wat i berfikir... so i nk share ngan korang sume,hopefully korang pn suke.. sesuai sgt tuk bln ramadhan nih...

enjoy yaaa...


video
video

Hati masih di kampung...

Badan di KL tp hati masih di kampung halaman...walau hanya 3 hari 2 mlm duk di rumah sudah cukup membuat kan rasa sedih..nk blik kampung semula huk huk.. tp apa kn daya esok sudey keje semula, rasa nk j amik mc biar lama sket duk rumah..klu i truskan jgk niat tuk mc kang ade yg bertukar jadi hulk esk...kui kui takutnye..

Bila di igt balik ms duk kt rumah best sgtttttttttttttttt....borak ngan family, msk tuk berbuka, buka sama2, bsahur n mcm2 lg..best nye rs sekejap j duk rumah..nk blik lg huk huk...thiz week xbley la coz ade class aiyooo sedeynye sob sob...bila la dpt blik kg lg ek???

aishh malasnye nk p keje esk..sabar j laaaa...nasib bek keje just dr kul 9a.m smpai 4p.m j

Friday, August 13, 2010

I nk balik kampung nih....

Salam

hehehehe...saja nk kasi sakit ati, rini i CUTI maka boley la blik kg huhu.. sat g nk kemas sume brg aiseh gaya xmau balik KL j..

kepada sahabat2 ku yg tgh keje, sila la bsabar ye keje bebaik jgn ngelat yeee..buka pose tuh igt2 la i juga huhuhu.. k laa nk g kemas ape yg patut..tata titi tutu..

I NK BALIK KAMPUNG NIH!!!

Thursday, August 12, 2010

bila busan ku layan.....

Salam
hi i dtg lg..huhuhu sure korang busan kn?? asik blog i j yg muncul
rini..hehehehe..org tgh syok berblog maka jd mcm nih la, cube pnyakit malas 2 dtg maka berkurun la nk update...

ok ni saje nk share ape yg i slalu wat bila busan tahap cipanzi or prangai malas nk ngadap buku huhuhu...drama yg tengah syok duk layan..antaranya tadaaaa They Kiss Again sequel cite It Start With A Kiss(Taiwan) & POPULAR..i tau cite nih dah lama jaman dulu kala nk kate i x update la tuh asik duk layan cite lama..huhuhu..klu nk tau cite taiwan tuh baru start nk tgk, selama nih i xpasan pun penah kuar tv mmm sibuk stdy la katakan hahahahaha yg Popular tuh xhbs tgk 2 pasai skang sibuk duk layan balik..nk tgk dr mula smpai hbs..huhuhu


ok nih sequel dr it start with a kiss.. baru j nk tgk..layannn jommm....


admire ngan xiang qin..demi cintanya pd zhi shu sanggup die wat ape sj walau memalukan diri..klu i xsanggup yeee xkuasa ehhhh


suka ngan zhi shu tp kadang2 rs bengang pn ade..lagi suke bila die senyum huk huk...


comey kn yu shu..


cite nih dh lm pun dlm thn 1999,ok ms tuh kt tv ape ntah yg siar cite nih suka sgt..dl duk rmah ngan family mn bley asik tgk tv j kena stdy tau stdy la sgt hehehe al maklum dak skolah lg..ms tuh xsempat nk tgk dr awal smpai hbs tambah bengang cite tuh tv xsiar hbs cam tergantung xde ending j tau2 dh tukar cite len mmmm.... I paling suka SAM huhuhu..brooke tuh so so j la..harrison plak encem hbs.. i xhbs tgk lg.

ok la smpai sini saja kang ade yg muntah ijau..bye esk lusa jmpa lg..tadaaa