FoLlOw Me...

Saturday, May 22, 2010

Jogging + melantak = KURUS??????

Petang tadi kak juju,merangkap akk rumah ajak aku,kak fathi dan nida pergi jogging kt kepong..ala tempat main layang2 tuh....mmmm bila dengar j jogging rasa malas j..macam2 la alasan yang aku bagi..tp langsung x dtrima oleh kak juju...maka setelah dipujuk akhirnya kami betiga ikut j..tapi dengan syarat..hehehehe..bawak kitorang g makan..sebab kitorang blum makan lagi..lapar sehh...macam mana nak lari kalau lapar kn???

kitorang sume 6 orang termasuk 2 kawan kak juju sampai kat tempat 2 ade la dalam kul 5 lebih..sampai2 j kak juju suruh aku pakai pemberat kat kaki,2 sebab aku malas nak lari so die suruh pakai bendalah 2 sambil berjalan....fuhhh berat tuh,berat ade la dalam 1.13kg..kira berat la kan tuk aku yang xpenah jalan dengan benda cam tuh...
kitorang memang dah cakap awal2 xmau lari..coz xlarat..jalan bley la..hehehehe...nak lagi tempat 2 besar giler..kena jalan 1 pusingan plak tuh...penat weiiii...kang ade yang pengsan...

ni baru nak mulakan perjalanan...senyum dulu...
mula2 jalan 2 ade la rasa semput lagi..yela dah lama x jogging..kak juju and the geng memang dah ke depan dah..tinggal kitorang bertiga j...name pun jalan kan, so lambat rrr...lagi best asal nampak tempat best j kitorang berenti amik gambar dulu...mana x lambat kan...hehehe..


syok sangat bergambar sampai kitorang jauh kebelakang dari geng kak juju..memang xnampak bayang depa dah..jauh giler kitorang kena tinggal..perut plak asik menyanyi j minta d isi...perjalanan jauh lagi tuh...

dari jauh aku ternampak ade 2 jalan yang bley sampai k tempat parking kete...budget nak sampai cepat..aku dengan yakinnye ajak kak fathi n nida ikut jalan tuh..sampai tengah kitorang dah rasa pelik,pesal mamat kat situ pandang semacam j..bila kitorang pandang sekeliling,oh patut la depa pandang macam tuh sebab xramai pun orang jogging guna jalan tuh...jalan tuh kebanyakan nye orang yang memancing j duk situ...kitorang apelagi laju j jalan..sebab kena usik ngan mamat sengal tuh....malu sehhhh...nak sangat cepat sampai kan dah salah jalan...huhuhu.....sebenarnya x salah pun guna jalan tuh,cume orang memancing ramai kat situ, nak plak kebanyakan laki 2 yang segan...

elok j sampai kat simpang keluar, lalu la penjual ice cream..kitorang ape lagi beli la ice cream kan...bak kate nida makan ice cream baru la bertenaga..hahaha..banyak la tenaga..macam mana la nak kurus???
sambil jalan tuh kitorang makan ice cream...syok habis xrasa penat pun..hehehe...mana x nye jalan pun terkedek2...asal kluar peluh kira ok la kan...

dalam perjalanan nak k tempat kete 2,kitorang dah 3 kali jumpa akak yang sama..kali k tiga jumpa tuh,akak 2 dah senyum j..die pun dah cam kitorang.mana xnye die dah masuk kali ketiga pusing area 2..kitorang 1 pusingan pun xhabis lagi..nak camner kak..kitorang nih beginner...so jalan pun lambat la..hehehe...
akhirnya kitorang sampai gak k tempat parking kete...xsia2 kitorang jalan dengan penuh gemalai..ape yang penting,pecah gak la lemak walau amik masa 1 jam lebih tuk sampai..hehehe..

akhirnya....muke orang yang berjaya menamatkan perjalanan..


ni cite masa jogging....pastu aktiviti kitorang plak g melantak kat the curve...






































































































































































































No comments:

Post a Comment