FoLlOw Me...

Sunday, May 23, 2010

jogging + melantak = KURUS???? Epi 2

Sambungan dari cite tadi....tapi kali nih malas dah nak cite...letak gambar j....dah lewat sangat nih...ngantuk dah...
Location : Warung Ayam Penyet, The Curve....
On da way nak g the curve nampak pelangi....
makanan kami...................
lele a.k.a keli penyet.............
masih ade rupa ikan....

makan sampai licin...........nyum..nyum...

Pergi jogging turun 1/2 KILO...........melantak kat ayam penyet naik 1 KILO...hehehe...........

Saturday, May 22, 2010

Jogging + melantak = KURUS??????

Petang tadi kak juju,merangkap akk rumah ajak aku,kak fathi dan nida pergi jogging kt kepong..ala tempat main layang2 tuh....mmmm bila dengar j jogging rasa malas j..macam2 la alasan yang aku bagi..tp langsung x dtrima oleh kak juju...maka setelah dipujuk akhirnya kami betiga ikut j..tapi dengan syarat..hehehehe..bawak kitorang g makan..sebab kitorang blum makan lagi..lapar sehh...macam mana nak lari kalau lapar kn???

kitorang sume 6 orang termasuk 2 kawan kak juju sampai kat tempat 2 ade la dalam kul 5 lebih..sampai2 j kak juju suruh aku pakai pemberat kat kaki,2 sebab aku malas nak lari so die suruh pakai bendalah 2 sambil berjalan....fuhhh berat tuh,berat ade la dalam 1.13kg..kira berat la kan tuk aku yang xpenah jalan dengan benda cam tuh...
kitorang memang dah cakap awal2 xmau lari..coz xlarat..jalan bley la..hehehehe...nak lagi tempat 2 besar giler..kena jalan 1 pusingan plak tuh...penat weiiii...kang ade yang pengsan...

ni baru nak mulakan perjalanan...senyum dulu...
mula2 jalan 2 ade la rasa semput lagi..yela dah lama x jogging..kak juju and the geng memang dah ke depan dah..tinggal kitorang bertiga j...name pun jalan kan, so lambat rrr...lagi best asal nampak tempat best j kitorang berenti amik gambar dulu...mana x lambat kan...hehehe..


syok sangat bergambar sampai kitorang jauh kebelakang dari geng kak juju..memang xnampak bayang depa dah..jauh giler kitorang kena tinggal..perut plak asik menyanyi j minta d isi...perjalanan jauh lagi tuh...

dari jauh aku ternampak ade 2 jalan yang bley sampai k tempat parking kete...budget nak sampai cepat..aku dengan yakinnye ajak kak fathi n nida ikut jalan tuh..sampai tengah kitorang dah rasa pelik,pesal mamat kat situ pandang semacam j..bila kitorang pandang sekeliling,oh patut la depa pandang macam tuh sebab xramai pun orang jogging guna jalan tuh...jalan tuh kebanyakan nye orang yang memancing j duk situ...kitorang apelagi laju j jalan..sebab kena usik ngan mamat sengal tuh....malu sehhhh...nak sangat cepat sampai kan dah salah jalan...huhuhu.....sebenarnya x salah pun guna jalan tuh,cume orang memancing ramai kat situ, nak plak kebanyakan laki 2 yang segan...

elok j sampai kat simpang keluar, lalu la penjual ice cream..kitorang ape lagi beli la ice cream kan...bak kate nida makan ice cream baru la bertenaga..hahaha..banyak la tenaga..macam mana la nak kurus???
sambil jalan tuh kitorang makan ice cream...syok habis xrasa penat pun..hehehe...mana x nye jalan pun terkedek2...asal kluar peluh kira ok la kan...

dalam perjalanan nak k tempat kete 2,kitorang dah 3 kali jumpa akak yang sama..kali k tiga jumpa tuh,akak 2 dah senyum j..die pun dah cam kitorang.mana xnye die dah masuk kali ketiga pusing area 2..kitorang 1 pusingan pun xhabis lagi..nak camner kak..kitorang nih beginner...so jalan pun lambat la..hehehe...
akhirnya kitorang sampai gak k tempat parking kete...xsia2 kitorang jalan dengan penuh gemalai..ape yang penting,pecah gak la lemak walau amik masa 1 jam lebih tuk sampai..hehehe..

akhirnya....muke orang yang berjaya menamatkan perjalanan..


ni cite masa jogging....pastu aktiviti kitorang plak g melantak kat the curve...






































































































































































































Wednesday, May 19, 2010

Landing Baik Punya...huhuhu

hehehe...kejadian berlaku baru j,dalam train masa nk balik keje tadi..aku xtau la depa ni couple k ape kn..sepanjang dalam train memang bising j, besa la kan nak balik rumah happy j la....depa nih asik gelak j dari tadi..mula2 2 aku xde la pduli sangat kt depa nih..sampai la aku terXCIDENT nmpak ape mamat 2 wat..huhuhu..


ntah ape la yang minah 2 cakap sampai mamat 2 nk tepuk die..skali hayunan tgn 2 landing tmpat len daaa..tmpat mana???? aku pn xpasti plak sebab org ramai... minah 2 ape lagi terkejut la dengan aksi yang tiba2 blaku 2..nk lagi die prasan aku nmpak ape yg blaku..trus senyap....hehehehe.....


aku plak wat bodo j la..budget xnmpak tp dlm hati aku dh bantai gelak..hehehe sowey la...aku nmpak pn secara x sengaja...sejak 2 depa senyap j, aku prasan depa asik duk tgk aku..aku tau la korang malu,tp jangan la asik tengok aku j...kang aku gelak kat situ korang lagi malu...hehehe...


kesimpulan nye...klu nak gurau2 2 hati2 la sket terutamanye laki2...hati2 ngan tangan 2..kang salah landing plak..hehehe...


Saturday, May 15, 2010

alahai ACCA...


salam..

geram,frust,sakit ati,tenssssionnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!! sume ade..ni ACCA nye pasal la..asal aku nk wat payment j sure xdpt..dh la due date tinggal brape hari j lg..tension aku..balance bukan seket2 ade la dalam 124 j tp bkn dlm RM ye dlm GBP tau,ape aku kate G....B....P... kira la brape hinggit yg aku kena byr..huhuhu..b4 this aku dh byr separuh dalam 110 GBP then darab la ngan RM ade la dlm 5oo lbh aku kn..huhuhu..






ni la fees yg aku kn byr...tgl 124 j lg..sedey..duit kuar 2..















ni yg paling wat aku brapi...ni kali yg k brape dh aku wat..still xlepas2..






dr pagi lg aku try wat..siap kol customer service tuk credit card, tanya pesal aku xleh wat transaction..nasib bek aku xngamuk ngan org customer services 2 ( ape motif aku nk ngamuk ek??),cik akak 2 ckp aku nye credit card xde problem..2 msk kali k dua aku kol,sblum tuh aku kol gak tp cik abg la yg jawab mcm2 la die suh wat..log in 2 log in sini busan aku...mcm2 plak yg aku kn wat.tp smpai sudah xdpt gak....ni yg aku naik geram nih..hishhhh..

last2 cik akk cimb bank 2 kate mayb line ACCA bz kot...mmmmm ade btoi gak kate cik akak nih..nk plak skang nih msk musim exam..sume duk sibuk nk msk website ACCA, 2 pasal bley jem...time nih gak la aku pn nk nyibuk byr..bkn aku xtau bln may n june memang pyh nk tembus website 2..klu dpt pn susah la...1 dunia guna kott.huhuhu...

mmmm..nk wat camner nih,due date dh dekat cuak plak rasanye..hish dh 1 hal plak nk tgu line x bz...wahai student ACCA,plz la bg laluan kt aku nk byr fees nih...plzzzzzz!!!!!

Friday, May 14, 2010

camera oh camera...

salam..
skang nih kt mid valley ade promosi camera...mcm2 jenis ade ckp j nikon,canon,olympus n etc.. price pn mcm2..senang cite mcm2 ade,yg xde pn duit j..huhuhu..nk jd cite aku dh lm ushar camera ni nikon D3000..price plak punya mahai ada la dlm 2k++,bg org len ok la kot..bg aku plak mahai la tuh,coz aku tgh stdy lg..mn nk byr dgn fees lg..nk plak skang ACCA tgh cekik aku ngan fees yg mkn hmpir 2k gak..sm ngan price camera 2 la...alahai mau meroyan aku..huhu..

ni la die yg aku idam2kn 2...


yg 2 kira ok la mahai...tp bgs nye salesman 2 die promote plak lg 1 camera..not bad gak rr skang nih price die dlm rm598 tp die nk bg rm550,yg ni coolpix S3000..woooo cun gak rr walau mate aku xlps pndang D3000 2...yg nih plak problem die sm cume agak beza,aku bley j klu nk beli cume takut aku xpuas hati j..yela yg didamkan yg len n yg beli len plak..takut la kn klu xpuas plak..


Coolpix S3000

comey x??lg comey yg atas kn...huhuu...camera oh camera pasai ko j mlm nih aku meroyan..sian kt roomate aku..huhuhu..susah gak keje kt mid valley nih..byk dugaan...