nuff ads

Tuesday, December 28, 2010

sehari hidup tanpa hanset

Salam..kali ni nak cite pasal hanset..
tu pun sebab hari ni tertinggal hanset kat rumah..
huru hara dibuatnye...

kalau nak tau sebelum ni hanset xde la penting sangat pada i
bukan ade orang nak call pun...
kira jarang sangat la nak berbunyi mmm...sadis sungguh..
ade pun takat nak tengok jam atau dengar lagu
best sikit pun sebab boley tangkap gambar..
sebab tuh la i xkisah sangat bila orang len asik sibuk duk tukar hanset
i still setia pada yang lama..
kate orang setakat boley call or mesej dah kira okey la tuh..

nak jadi cite hari ni i tertinggal hanset kat rumah..
selalunye mana penah tinggal even hanset tu takde orang call pun..
sedar xbawak pun masa on da way nak g lrt..
dalam hati kate, xp la bukan ade orang nak call pun..

okey la, keje cam hari2 besa xde orang carinye..kan dah kate ade hanset k x sama j..
budget memang xde orang nak call pun
kecuali sorang j yang sangat suke call hanset i...
sape lagi kalau bukan my boss...
alo pepandai la die call no opiz bukan tak tau pun..
saje j nak call hanset i...

nak jadikan cite ni lagi best, tetiba my boss suh i wat something
i ngan lajunye setuju, nak tunjuk diri itu staff yang efficient..lalalala..podah la..
actually i kena call orang tuk hantar document...
cari punya cari, xjumpa la plak..
sekali nombor mamat tuh xde dalam buku handphone..
tapi ade dalam hanset i wokeh...
i lupe nak tulis dalam buku tuh..
memang cari masalah betul..

hati memang dah xtentu arah
cam mana ni??
bos dah nak sampai..
masa duk pening tuh baru teringat kat rumah ade adik roomate..
so mintak tolong la carikan no mamat tuh..
fuhhh nasib bek dapat..
akhirnya dokumen pun selamat di hantar..
selamat i..lega xhingat..

pas kejadian ni sape kate hanset tuh xpenting??
penting sehh...selama ni pun sebab selalu bawak, tu pasai xde masalah
aiyoo nak jalan2 pun takut sebab i bukan ingat no orang pun..
serius xingat..no sendiri ingat la huhuhu..
takut ade kecemasan plak..sape i nak call??
xpepasal call polis sebab no tu j paling senang ingat huhuhu...
pasni sebelum g mana2 memang kena selalu check..
serik orrr..

.....dompet & hanset...
xde dua2 ni mau meraban sekejap..

...adios...





Thursday, December 23, 2010

cuti-cuti Malaysia di Langkawi...

Ada rasa nak bercuti??
pening kepala nak cari tempat penginapan???
aihhh tetiba jadi agen pelancongan plak...
hishh memang xreti la...
.
.
terus terang sudey..
kalau korang2 sume ade hati atau berhajat nak bercuti lagi2 Langkawi
nak plak sekarang ni musim cuti skolah or sesaja nak jejalan
elok benor la bace entry ni...
.
.
nak bagitau kat korang sume
ade satu blog ni yang menyediakan tempat penginapan
di Sri Lagenda Homestay..
harga tip top...
kate orang berbaloi-baloi la ngan kemudahan yang disediakan..
.
.
kalau xcaye tengok pic bawah ni
.
.

ni baru sikit, kalau nak tengok lagi detail kena la terjah blog tuh sendiri...
ala senang j sila la click di SINI..
atau pergi saje ke mukebuku(FB) habis cite..
tanya la ape yang korang nak tau tuh...

p/s: kalau nak ke Langkawi jangan lupe kat i ek...kirim2 kan la coklat kat i huhuhu..(ngan muke xtau malu meminta...)
time kasih..

Hobi baru + Dedikasi buat Erin..

salam..
seperti yang dijanji pada entri yang lepas, ingat x??
alooo pasal hobi baru i tuh..
kali ni i dengan semangatnya nak share ngan korang sume
pasal hobi baru yang hangat melanda diri ini...hehehehehe....
.
.
.
xmau cite banyak korang tengok j la pic yang i dah tempek kat bawah k..
.
.
.

hai korang rasa ape la hobi baru i ek??? siap masuk kedai music lagi...
nak main gitar k??
.
.
tadaaaaa............

ni la die hobi baru i...actually i amik kelas piano..
dah lama sangat nak amik kelas piano baru sekarang baru dapat ...
gumbira xhingat hokeh...

punya la lama simpan hajat..akhirnya..dapat gak..
habis ku heret bell & lin pergi teman beli keyboard nih..
mula2 nih i gune keyboard j dulu, dah pandai kang baru la angkat piano plak..
tq sesangat kat bell n lin eh lupe atun jugak yang sudi teman & layan kerenah i...
cerewet nak mampus kot...hehehe..
masa ni i xberapa pandai lagi..
al maklum la budak baru belajar huhuhu..
.
.
entri kali ni agak panjang sket..
harap korang x busan la ek...
.
.
kali ni i wat entri dedikasi buat kawan kitorang Erin yang bakal berpindah ke terengganu..
nak jadi orang ganu plak kamu ek...
sob sob sob...jauh ko pergi yee meninggalkan kami..

so sebelum die pergi kitorang lepak2 bersama bersuka ria...


muke happy xhingat...i main asik masuk longkang j..nyampah tul..


muke kami kena la ade...huhuhu..


kak bell g mana ek masa ni??hilang sudey minah sorang ni..
.
.
P/S: untuk erin, i xtau nak bagi ape kat u
kalau i bagi kasih sayang u terima x???
hehehehe...
harap persahabatan ni berkekalan sampai bila2 hokeh...
jangan lupe kami..ade masa kitorang turun ganu hehehe..

update: kebanyakan gambar terpaksa di buang bagi menghormati teman2 yg dh menutup aurat

Wednesday, December 22, 2010

ye aku rindu!!!!

rindu??
rindu pada siapa?? rindu pada yang sudi..huhuhu
amboi2 awai2 lagi kamu nak buat gempak ekkk...

ececeh..ni xde kena mengena ngan orang k..
(statement kena jaga kang xpepasal kena sakat huhuhu..)

habis tu rindu pada sape plak ni??
rindu nak menulis blog la..
haruslah rindu pada blog yang dah jarang2 update ni....

ikut hati nak sangat update, kalau boley setiap jam tu ade j entri baru..
tapi tula masa asik mencemburui j,ade saje benda menghalang dari mengupdate kan blog..
hahahaha..ayat budget diri tu orang paling busy j mau kalah PM camni...

ikut hati banyak benda nak share ngan korang sume
pasal cik su i yang dah kawen la, hobi baru la...hey jangan xtau i dah ade hobi baru tau, ape dia tu kena tunggu entri baru tu pun kalau rajin la..hehehe

ni tetiba rajin update pun sebab dah kena tegur ngan member..
sape lagi kalau bukan puan cdah yang bertanyakan entri baru..
oh ade yang menanti rupenye huhuhu
terima kasih daun keladi ekk...

tuk tak menghampakan mereka yang menanti
i dengan ini berjanji akan cuba merajinkan diri mengupdate kan blog ini
InsyaAllah...hehehe

Saturday, December 18, 2010

sape die follower ke 100 my blog???

salam..
uih dah lama rasanya x update blog nih..
hari ni tetiba rasa rindu plak..
belek2 blog, godek sana godek sini
baru i perasan rupe2nye
follower i dah sampai 100 orang rupenye..
uihhh gumbira rasanya...

xsangka blog cam gini pun ada gak yang sudi follow kih kih...
maka rini nak cite sape follower ke 100 tu...

tadaaaaa....

tu die follower ke 100 my blog...
tengok muke cam kenai...
makin ku zoom.....
aihhh mana xkenainya...
sepupu rupenya....
cehh ingat kan sape la hahaha....

owner blog finding my true passion rupenye...
sebelum ni i ade cite pasal blog ni..
ala yang pasal kain tuh...

wan hafisah atau i panggil k.sah
time kasih sesangat sebab sudi follow my blog nih..
huhuhu...
tapi pesal lambat sangat follow ni???
saje j kan nak jadi orang ke 100...
huhuhu...

kepada yang len sila la sudi click follow ek...
nanti i gi jejak kat blog anda plak...
hehehe...

Friday, December 10, 2010

My 1st Happy Birthday Giveaway - sama tajuk ngan orang yang tag


haaa tengok tajuk pun dah tahu i main copy n paste j kat sini...
ni sume gara-gara my fren chieyda yang tag..
bagi x menghampakan my fren maka i pun join gak la...
hehehehe...
.
.
actually ni bukan besday chieyda tau
tapi KOPOK LEKOR yang punya...
sape punya?????
KOPOK LEKOR yang punya laaa...ada paham??(opss sory tergarang plak)
ni sempena besday beliau pada 15 Januari 2011
akan datang..
.
.
senang j nak join

nak tau lebih detail sila click banner di atas..
.
.
so korang sume ape tunggu lagi
jom la kite reramai join ek..
.
.
mmmm..skang i nak tag
.
kak sah
&
sha
.
.
to KOPOK LEKOR
Happy Becoming Besday!!!



Tuesday, November 30, 2010

Kain....kain...kain lama tukar baru!!!!

.
.
.
penah x dengar or nampak
apek cina bawak lori yang penuh ngan tilam
lalu area perumahan sambil jerit nak jual tilam????
ala ayat die balik-balik cam ni j...
tilam..tilam...
tilam lama tukar baru...
.
.
tapi yang ni xde la sampai bawak lori sambil jual kain kan...
just gune tangan j dah boley jual...
kain...kain..
kain lama tukar baru...ececehhh...
.
.
actually bukan i yang jual
tapi saje nak promote kat korang sume
ade 1 blog ni masih baru lagi dalam dunia blogging
yang jual bermacam-macam jenis kain
antaranya...
.
.
.
.


.
.


.
.
ni hanya sebahagian j..
kalau nak tengok yang lain
sila la lihat di sini
.
.
yang bestnya kalau beli boley dapat discount..
yang tu pandai2 la korang cakap ngan owner die..
kalau nak discount banyak AYAT KENA POWER...
mana tau cair plak hati die nak bagi discount hehehe...
agak-agak i dapat x discount ngan promote blog ni??
mmmmm.....nk kena mintak nih hehehe...
.
.


Harry Potter and the Deathly Hallows part 1

cite ni dah agak basi
tapi i peduli ape, nak gak share ngan korang sume pasal
movie yang i tengok last week...
.
.

.
.
yup Harry Potter...
sesape xtau sape harry potter ni memang nak kena duku..
hehehe sesedap orange j nak duku orang kan??
.
.
i memang follow harry potter dari die kecik sampai la besar dan encem
hehehehe...(gatai kamu ek...opss bukan i)
tengok pulak xsah kalau sekali j..
mesti nak tengok banyak kali
xpenah bosan k..
punya la minat hehehe...
.
.
korang sume dah tengok k??
best wehhh...
hehehe kalau dah suke tuh mesti la kate best..
mmm...xsabar nak tengok part 2 plak..
next year la gamaknye...
sabar j la..
.
.
cite ni pasal....
kalau nak tau sila la tengok ok...
daaaa....


Tuesday, November 23, 2010

Merapu saja..

Bulan ni memang agak busy, ikutkan sampai habis exam baru boleh bernafas..ikutkan hati banyak benda yang nak di ceritakan pada korang sume, tapi tu la masa sentiasa mencemburui ada-ada saja halangan...hehehe..alasan j tuh padahal takde mood nak upload gambar..

ni pun curi-curi update blog padahal banyak benda kena baca...study wehh jangan malas...rasa nak j cepat kan hari exam tuh..makin lama makin terseksa rasanya...dengar adik dan abang yang baru j habis exam dan tengah syok bercuti buat tahik mata rasa jeles j plus sakit hati...woooo sesedap korang ek bergumbira di rumah....xpe xpe hariku akan tiba jua...

ok la sebelum makin banyak i merapu baik sampai takat ni j..harus la pergi ngadap buku..baca sampai lebam..eh eh salah kena buat soklan exam la..hehehe...k rrr jumpa lagi ....

Monday, November 15, 2010

penat sehhh...

akhirnya 5 hari yang memenatkan dah berlalu..
tapi xboley terlalu suke sebab my BIG DAY belum sampai lagi..
rasa TAKUT, RISAU masih ada..
.
.
buat pengetahuan korang last 5 days i cuti dari bekerja..
bukan cuti kosong tau..
sebaliknya i ada
....REVISION WEEK...
gile penat sehh
mana taknya dari pagi sampai petang class..
.
.
tapi alhamdulillah berguna ok..
membantu i sedar diri betapa
EXAM ITU MAKIN DEKAT
.
.
penat toksah cakap
sampai hari ni masih terasa penatnya..
dah macam ZOMBI pun ade..
mata rabak x cukup tido..
punya penat sampai melakukan
aksi memalukan diri....malu nak cite :( ....
.
.
mmmm...sampai sini saja bila ada masa dan mood baik
nanti update lagi...
daaaa...
.
.
esok i cuti lagi..
cuti raya haji hehehehe....
jangan jeles...


Saturday, November 6, 2010

MegaMind

This week kejenye asik tengok wayang j huhuhuhu...
keluar ngan member ni tengok cite Hachiko A Dog's Story...
keluar plak ngan geng 9-2 tengok megamind...
hehehehe....xp yang penting best...


apa nak buat?? layan j laaa...
yang penting cite best...



video

malam tadi ngan housemate layan RED plak..


next movie yang di nanti..
harry potter
.
.
rapunzel
.
.
narnia
.
.
haaaa..kali ni sape nak teman i tengok wayang plak??

Hachiko : a dog's story


Hari tu member ajak pergi tengok Hachiko : a Dog's Story..
mula-mula tuh cam tak mau even yang berlakon tuh Richard Gere my feverot aktor..
bukan ape takut la tak best kan...
dah member ajak i pun setuju j la..

pada pandangan i cite ni sangat best dan wajib di tonton lebih-lebih lagi kalau korang ni pencinta haiwan..
sure best dan sangat la sedih ok...terharu sangat dan i ngaku malam tuh i nangis ok...bukan i sorang j tau orang dalam panggung tuh pun nangis dan paling comey mat salleh sebelah i pun nangis..hehehe
kantoi masa i nak lap mata terpandang die..ade air jenih di tepi matanye..
so comey...hehehehe

Hachiko : A Dog's Story ni sebenarnya based on the true story kat Jepun..
tentang hubungan seorang professor dengan Hachi (nama anjing tu)
kasih sayang antara tuan dan anjing ni memang menyentuh perasaan...
paling terasa bila Professor tu mati sedih sangat...
Hachi pula terus menanti tuannya kat stesen keretapi tempat yang selalu die tunggu Professor balik dari keje sehingga la 9 tahun die menanti sampai akhirnya Hachi pun mati gak..
mmmm..camtu la lebih kurang..
kalau nak lagi best kena la tengok sendiri...hehehe...
cite die memang best sangat...

p/s: oh ye kalau pergi tengok cite ni sila la sediakan tisu mana tau tetiba korang nangis boley la lap mana yang patut..huhuhu


Thursday, November 4, 2010

Buah Tangan Dari Bandung..

Salam sume..

hari ni tersangat la busy mana taknye pepagi lagi dah buka akaun
tengok mana yang patut di update...
ni sume gara-gara my bos akan masuk office hari ni..
beberapa hari ni die xde, berjalan ke bandung..
so i ape lagi wat keje pun agak lambat..hehehe
bila bos dah masuk office ni kena la bagi report kat die, nasib baik sikit je yang tinggal....huhuhu..bagus punya staff

eh bukan ni yang i nak cite sebenarnya, saja nak bagitau i dapat buah tangan..hehehe
bos bagi tau..ingat die kat i ye...kalau tau kat staff len mau jeles kot huhuhu...
my bos bagi buah mangga dan satu cd penyanyi indonesia kat i huhuhu...
punya la syok padahal bukan pape pun, xp la yang penting bos ingat i hehehe..

mula-mula tuh die tanya i minat tak penyanyi indonesia...so i cakap la minat j huhuhu..
pastu die suh i pilih cd mana yang i suka..dalam kepala dah terbayang la penyanyi indon cam samsons, radja, rossa dan sebagainya. suka sangat ada orang bagi cd free tuuu..
budget xyah download lagi la pasni...oppppsss kantoi i suke mendownload lagu j..hehehe

alih-alih yang i tengok memang penyanyi indonesia tapi....
sape dorang nih??? nape i xkenal hah??zaman bila ni??
kalau boley penyanyi lama kotttt....mmmm sesuai sangat ngan bos yang dah ......
di belinya lagu orang-orang sezaman ngan nye..mana la i tau...
nasib baik la dalam duk belek-belek tu terjumpa la cd Broery Marantika..die j la yang i kenal kott..huhhhhh...sabar j la..nasib baik i layan lagu broery tu pun widuri j laa..yang len tak tau plak..

walau pape pun i terima dengan senyuman gak la tanpa komen pape..nak kena duku ke kalau komen lebih-lebih??

P/s: hari ni mood bos baik..tak banyak bunyi cam selalu..hehehe..beday anak die rupanya...

Sunday, October 31, 2010

cerita hujung minggu

Salam...
hai dah lama x update blog rasa rindu la pulak hehehe..hey hujung minggu korang cam mana?? i pulak tersangat la best..hehehe..
ni sebab dapat balik kampung halaman punya pasal..
dah lama sangat nak balik, tapi di sebabkan beberapa minggu ni i busy ngan class so terpaksa la pendam j dalam hati..mmmm......
bila last week xde class terus cepat-cepat nak balik rumah..
my mum dah berapa kali tanya bila nak balik..huhuhu
hey korang tengok tak bola sabtu lepas???
ala yang Kelate vs N.Sembilan tuh??
hehehehe....
sure korang sume dah tau sape pemenangnye kan???
sudeh semesti la kelate kan kan kan..
bangga siot my negeri kelahiran menang...
malam tuh i tengok berempat
my ayah, mum n adik pompuan..
semangat giler eh..
kitorang 3 orang semangat j bersorak tuk kelate tapi my ayah diam j..
sebab my ayah selangor hehehehe...
memang best ahhhh dapat balik kampung..
cume yang kurang bestnye 2 hari j dapat balik..
takpe la kan asal dapat balik...
ok la dah kekeringan idea ni...
sambung len kali la ek..
byee...

Friday, October 29, 2010

terima kasih..

susah sangat k nak ucap terima kasih??
bukan susah mana kan kan kan??
bukan la mengharap sangat nak orang cakap terima kasih
tapi agak-agak la kalau dah tiap kali
tolong tu, sila la ucap terima kasih tak pun senyum k
sejuk gak la hati ni yang bersusah payah membantu
mmmmm.....

Budi bahasa kan budaya kite..

Monday, October 25, 2010

untuk makluman anda..

Salam sume..

hehehe..
hari ni mood tersangat la baik..
mmmm..nak tau nape hehehe...
cuti i dah lulus huhuhu...
best wooo mula-mula tuh punya la takut kalau-kalau x dapat
alih-alih bos luluskan hehehe..best sesangat..
mula-mula bos tanya la nak gi mana cuti banyak-banyak nih??
dengan muke seposen i jawab la nak balik kampung bos, mak cik i kawen...
nasib baik terima...

so 10,11,12,16,17,18 & 19 Nov 2010 ni
jangan kacau i ok especially melibatkan urusan kerja..
memang berangin kalau ade yang ganggu...
sebarang panggilan telefon xkan di layan sama sekali hehehe...
cuti maka my hp pun cuti gak..off la wehh..
hehehe...sekian..

Friday, October 22, 2010

Buat Teman-teman...

Salam sume..

buat teman-teman seperjuangan geng 9-2,teman skolah,kolej,keje,blog dan buat sesapa yang sudi jadi teman i..terima kasih bebanyak...
video ni buat anda sume..

video


Wednesday, October 20, 2010

kerana CINTA..

Salam..

Kali ni i nak cakap pasal bf a.k.a boyfren...mmm ni nak cite bf i k?? hehehehe wasalam la kalau korang nak tau hehehe...actually ni pasal bf member baik i... wah busy body sungguh i ek sampai nak share kat sini ngan korang sume... eh eh eh jangan la cepat wat conclusion ok..entry kali ni sebab i nak minta tolong kengkawan sume bagi nasihat or ape-ape yang berguna la..i kurang pandai sangat bab ni..so nak minta tolong korang la nih..hehehe kalau sudi la kan..
time kasih banyak ek...


mula nye begini teng teng...hahaha bagi suspen sikit..
.
.

alkisahnye satu hari dia gaduh ngan bf dia...pasal ape?i pun xfaham sangat yela xkan nak tunjuk sangat yang diri ni busy body kan??tunggu j la tuan punya diri bercerita...tapi menurut cerita my fren tuh...dia gaduh sebab bf dia kata dia xserius ngan hubungan dorang..nape ye? alasan nye sebab setiap kali msg n call, mesti bf dia yg mulakan..xpenah my fren dulu yang msg..tu satu sebab...lagi, bf dia kata dia dimanjakan sampai boley pijak pale...mmmm...
my fren cakap kat bf die yang die xde laki len dan die gak ngaku silap die sebab xmulakan sume msg dan call seperti yang di harapkan..

malam dorang gaduh , my fren ni terus pegi rumah bf dia, padahal dia xtau pun mane satu rumah bf dia kecuali nama kawasan perumahan tuh kira ni main redah j la... yang xtahan tuh my fren ni boley drive sesorang malam-malam buta g sana..yang paling xtahan bf dia boley plak kata dia nk g jumpa jantan len... huih kalau i dah ngamuk dah ade k kate macam tuh?? hehehe sory terover plak.... sambung balik k..

dah dengar cam tuh my fren pun nangis la sampai dah xle nangis da, sebab xde air mata da nk kuar..masa tuh dia dah xtau nk watpe..dia terus jugak cari rumah bf dia..bila da smpi dia call bf dia..bf dia xsangka dia da smpi sana..hah terkejut kau..

bila dah masuk keta my fren explain la sume benda yang dia nk cakap...kalau korang nak tau b4 dia couple yang ni dia da memegang title single selama 1thn..tapi kali ni ngan bf dia, dia wat keputusan untuk terima laki ni dlm hidup..perubahan drastik dari seorang yang anggap Hand Phone tuh xpenting bagi nye kepada kalau boley asik nak kene berkepit ....sikit-sikit ngan hp la..adat bercinta kan hehehe...

sebenarnya my fren ni agak kekok pada mule nye.. yela setahun tuh single....dia cube terangkan kat bf dia..tapi bf dia kata itu bukan 1 alasan..kalau nak 1000 daya katenye..but at last, after my fren cakap-cakap...yang ni xde plak my fren cite die cakap ape..hehehe stop stop jangan nyibuk sangat ok..
pastu dorang berbaik semula pada malam tu jugak...cume yang menjadi persoalan nye...adakah isu xmemulakan msg dan call le jadi penyebab kepada gaduh yang amat besar????

menurut my fren..bf dia kata dia pompuan xsedar diri, xsedar diuntung sebab dapat bf yang sayang dia tapi dia xhargai, pompuan penipu, dituduh nak g jumpa laki len sedangkan masa tuh dia sedang berusaha untuk pegi cari bf dia malam dorang gaduh...
dan semue ni timbul sebab my fren xmula kan msg or call....patut ke my fren dapat sume kata-kata tu?

lepas mlm tu...bf die berubah sedikit...dulu my fren ni dipanggil dengan panggilan 'CINTA'..skang ni dah xde lagi panggilan tu...
bf dia ade sebut yaang dia xnak panggil die ngan gelaran cinta lagi...cian my fren...my fren kata...dia sabar je...sebab dia rase dia salah sebab x mulekan msg or call tu...

tapi kan pada korang sume...did my fren deserve to get that all word?

mmmmmm.....i xleh nak kate ape dah, so korang sume kalau ade nak share or bagi pendapat korang sila la ek...

dr cik google...

Monday, October 18, 2010

nak cuti boley??

mmm..hati tengah risau macam mana la nak apply cuti kat bos..bukan sikit-sikit ade la dalam 8 hari kot..dah la dalam masa terdekat pulak tuh..

pertama kena amik cuti 3 hari untuk ke kelas, ni sebab dah nak exam so kitorang yang bekerja ni kena la amik cuti 3 hari. Yahoo cuti dari bekerja tapi kena g kelas hua hua hua..

yang kedua pulak sebab i nak kawen hahahaha...(oh perasan bukan i tapi my beloved auntie yang kawen) . disebabkan i ni anak buah kesayangan so kena la hadirkan diri kang ade yang marah huhuhu.....

ni baru cuti tuk bulan november, december belum masuk lagi hehehehe...agak-agak my bos bagi k?? mmm ade i kisah die bagi k x??xpeduli nak cuti gak..(berani giler...)

oh harap my bos bagi la i cuti..bukan selalu i cuti kalau ade pun mc j hehehe....

Friday, October 15, 2010

tak sedap hati..

Hari ni rasa cam x sedap hati j..ni sebab x dapat jawab soklan la nih..huhuhu exam nak dekat waaaaa!!!!!!!!!
sorry la kalau entry kali nih bosan sesangat
ni gara-gara nak exam la nih
tension sesangat
sob sob sob...

Wednesday, October 13, 2010

Rahsia Bantal

Salam sume..
kali ni i nak share 1 info yang i dapat dari member iaitu pasal bantal, yela sume orang kalau tido sure la pakai bantal kan..tapi korang tau k maksud di sebalik bantal-bantal yang korang guna tuh??? kalau berminat nak tau sila la bace ok...

1) Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa Seni. Mereka Mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap Lukisan, muzik Dan sastera. Perasaan mereka halus Dan jiwa mereka romantik. Kadangkala Ada yang Boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui Mimpi. Mereka Juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang keyakinan. Dalam Kehidupan seharian Mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka Jarang membuat Keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan Pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada Dan boleh Menerima keadaan Seadanya. Mereka juga membuat keputusan Berdasarkan fikiran Dan Bukan nafsu semata-Mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang Bergaul dgn Org ramai, malah kaku dalam pergaulan.. Ini Menyebabkan mereka Cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar Menempuh jalan pintas Untuk mencapai cita2. Mereka tidak suka berusaha.

5) Tidur tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat Tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan Membawa kepada Sifat ego.

6) Tidak punya bantal
Yang ni memang betul-betul kesian..pada yang xde sila la beli yee..

so korang sume agak-agak yang mana satu ye??

Tuesday, October 12, 2010

My Mr Bean...

Tadaaaa....

kenalkan sume my boyfren namanye Mr Bean huhuhu....
terima kasih kat my roomate ain yang bagi sempena my besday...
trimas ain..trimas ain...
memang dah lama giler nak bear nih....
huhuhu..akhirnya dapat gak...
terharunye...
sekarang tido ku jadi lebih nyenyak dengan adenya Mr Bean di sisi...
Sekian..

p/s: di tuju tuk my roomate ain...terima kasih bebanyak,semalam xtau nak kate ape selain terima kasih j..i xpandai bercakap bab2 nih..so tulis j..memang suke sangat ngan hadiah nih terharu giler sob sob sob..oh xtau dah nak kate ape dah..suker gilerr ahhh!!!

Monday, October 11, 2010

I'm SORRY...

I'M SORRY.....

Kalau semudah itu diluahkan bagus..
tak perlu simpan rasa bersalah dalam hati....

Kalau diri ini berani kan senang...
tak perlu tunggu lama untuk kita berdepan...

Kalau perkara tuh tak berlaku kan senang....
tak perlu kita jadi macam ni.....

Kalau diri ini tak nampak kan senang...
tak ade rasa sakit ini....

Kalau die tak hadir antara kita kan bagus....
tak kan kite berjauh macam nih...

Kalau dapat kembali pada masa lalu..
tak kan ku biarkan ia berlaku...

Segala-galanya bermula dengan KALAU....

MAAFKAN AKU SAHABAT.....

Sunday, October 10, 2010

Charlie St Cloud

Salam sume..

kali ni i nak cite pasal movie yang i baru tengok, asalnya nak tengok Magika dan di sebabkan tiket selalu saje full or xde tempat tuk 3 orang maka kitorang decide tengok Charlie St Cloud..



Sebenarnya cite nih pun memang masuk dalam list movie yang i nak tengok..memang nak tengok sangat coz cite die best...

hahahaha...tipuuuuuu...sebenarnya sebab Zac Efron .....

hensem kan?? huhuhuhu...

Actually masa ni i xberapa sihat sangat tetiba rasa sakit...tapi nak tengok movie punya pasal sakit ku lupakan saja...


Masa nak beli tiket my friend tanya best k cite ni dan dengan yakin nye i jawab best (sebab Zac Efron belakon ye).... padahal i xtau pun best k tak..tengok tempat banyak yang kosong so xsure la kan...hehehe..demi Zac Efron ku redah gak asal dapat tengok die belakon...

Bila dah tengok cite ni yang boley i cakap x rugi duit wehhh..best sesangat, sedih weiii...dalam panggung tuh i sempat la menitiskan air mata..sob sob sob...sedey giler bila adik die mati dan paling yang wat i menangis sebab masa tuh penyakit i datang sakitttt gilerrrr...rasa nak j lari keluar tapi demi Zac Efron i bertahan sampai cite tuh habis...

i tak mau cite sangat pasal movie nih sebab tak best la kan kalau korang dah tau..korang sume kena gi tengok dan rasa sendiri perasaannye..letakkan diri korang dalam diri Charlie...

suke tengok hubungan mereka adik-beradik...rapat betul huhuhu...mana la tak sedey bila adik die mati...

tak dapat nak bayangkan bila orang yang kita sayang pergi meninggalkan kita...bila fikir rasa sangat takut..tapi mati tuh pastikan...

ni pic yang paling i suke...

Saturday, October 9, 2010

Terima Kasih sume..

Salam..

hai i baru balik dari kelas...mmm cuti-cuti pun ade kelas gak kan hehehe..balik-balik terus buka blog nih n tengok ramai plak yang datang singgah..hehehe terima kasih sume..xsangka ramai plak yang sudi singgah dan follow blog yang tak seberapa nih...

ok korang sume jangan risau, i dah pun balik so i akan wat blogwalking kat blog2 korang pulak ok...tunggu yeee...hehehee..

Friday, October 8, 2010

Mid Valley penuh sesak ngan orang..

Salam sume..

bertemu kembali dalam rancangan nia khairudin, eh eh ni pe kes boley ade rancangan nia khairudin plak nih???hehehe actually i nak wat laporan tentang keadaan di mid valley yang penuh sesak ngan orang ramai..mid valley penuh ngan orang pun nak pelik k?? hehehe xde la bukan macam tuh cume hari ni sampai la ahad kesesakannye agak luar biasa, ni sume sebab ade career fair kat mid valley.

Lunch tadi i pegi la jalan-jalan kat exhibition tuh sekali ramainye orang, masuk dalam boley tengok macam-macam institut pendidikan selain banyak company yang join exhibition nih..selain tu kat sini juga siap ade resume & career clinic lagi, punya la bagus bila ade yang tolong betulkan resume biar bagi cun sikit barulah employer tertarik nak panggil interview...

dalam duk jalan-jalan tu terjumpa la junior kolej dulu..hehehe ingatkan die datang cari keje rupa-rupanya teman member j..so korang sume xmau k datang sini??? bagus tau hehehe banyak benda lagi ada xhabis kalau nak cite,kena datang dan tengok sendiri la.. i datang jenguk j kot-kot ade berkenan mau try gak hantar hehehe...mampus kalau bos tau nih...

Thursday, October 7, 2010

Malaysia Career & Training Fair 2010 / Post Graduate Education Fair 2010

salam..

pada sesapa yang nak cari keje or saje-saje nak jejalan meh la datang sini cari keje sambil shopping , kot-kot ade yang berkenan..hehehe..dah datang tuh bawak la ape-ape dokumen yang berkaitan ok..sekian

lokasi: Mid Valley Exhibition centre (MVEC)

Tarikh: 8 - 10 October 2010
Jam : 10am - 7pm

Wednesday, October 6, 2010

malang bertimpa-timpa

salam..

2 minggu ni nasib i memang xbaik sangat, pelbagai dugaan yang datang..sob sob sob..memang tarak ong la huk huk huk...

ingat lagi pada entry lepas pasal dugaan yang i dapat??kalau x ingat sila la klik sini..hari ni baru terbuka hati nak cite apa yang sebenar-benarnya jadi...senang cite i kena PUKAU..waaaaaa xmau caye..nape i yang kena???rasa nak menjerit j bila member cakap i kena PUKAU...xmau citer detail sangat nanti i sedey balik sob sob sob...i bengang giler ngan mamat tuh bukan setakat duit j die kebas ngan atm card pun die dapat..punya la baik hati i nih...siot j dah macam orang bodo j sesenang bagi..padahal i bukan senang nak bagi barang kat orang xkenal,sekali nasib x baik berjumpa pulak ngan orang tuh...mencik mencik!!!!!

nasib baik la masa tuh i xbagi sume kad atm yang ada kalau x memang kayap la dan bertambah bengang banyak benda kena buat, blok akaun pastu kena ganti baru plak kan dah bertambah keje..memang nyusahkan orang betul sakit hati.dah la nak ganti balik kad atm tuh macam orang giler. baru tau susah gak kalau nak ganti kad atm yang hilang,macam-macam la yang kena ade nak buku la,ic la kena p sana kena p sini sampai 1 tahap rasa nyampah sangat...

hari ni bila dah dapat kad tu balik i boley lupe plak password baru still lagi guna yang lama,aisehhhh memang menyampah gilerrr...esok kena mengadap pegawai bank tuh lagi..hishhh malunye xsampai 2 hari dapat kad dah kena balik ngadap pegawai bank tuh lagi,sure die ingat i ni teruk sangat..mmmmm rasanya esok i xmau pegi kat bank yang sama la masih ade lagi kiosk kat bawah..hehehe xde la malu sangat hehehehe...walau ape-ape pun i anggap sume ni dugaan pasti ada hikmah di sebaliknya InsyaAllah..

oh yeee pada kengkawan sume i nasihatkan hati-hatila bila berjalan nak lagi kalau sorang, kalau ade yang tetiba tegur tuh x usah pedulikan, sekarang nih macam-macam boley berlaku. biar orang kate kita sombong asal kite selamat....oh i masih trauma dengan kejadian tuh...

keje balik..

salam dan selamat pagi sume...

hari ni dah masuk keje, mc cume sehari saje mmmm xsyoknye badan still xsihat. tapi nak wat cam mana kan kang ade yang cari macam semalam, nak cuti pun xsenang ade yang mencari....

pagi ni pulak train lambat bengangnye..nasib baik la x lama masih lagi boley datang tepat kat opiz..aishhh mata rasa ngantuk rrr...nak zzzzzzzzzzzz kecap aci x?? hehehe ampun bos..

Tuesday, October 5, 2010

blogwalking saja..singgah sana singgah sini...

hari ni xsihat lagi masih batuk-batuk. dah p klinik so dapat la mc hari ni, sekarang kat rumah rasa tersangat la bosan, kate makan ubat batuk akan tertido tapi sampai la ni xtido-tido pun..

mmmm..sudah merapu bukan-bukan, ni sebab penangan ubat k?? xp hari ni wat blogwalking saje biar sampai mata rasa ngantuk...

Monday, October 4, 2010

Nak mc k x ek??

salam..

hari ni xsihat lagi, kalau hari tu selsema hari ni pulak sakit tekak plus nak demam.sekarang ni musim orang sakit, sana sini sakit. hari ni datang jugak keje sebab ade benda nak kena uruskan.. rasa nak je ambik mc ,kalau dah tiap-tiap waktu batuk x best jugak datang keje..

mmmm....rasa serba salah j nak mc..kalau esok x elok jugak maka kena la mengadap doktor. pastu nak duk rumah j k?? busan nye duk rumah sorang-sorang.

masih lagi terfikir-fikir nak mc k x ??

Sunday, October 3, 2010

Eat Pray Love

Salam dan selamat pagi sume..

hehehehe..sebenarnya nak cite pasal 1 movie yang i tengok malam tadi Eat Pray Love lakonan actress hebat Julia Roberts. Pada I la cite ni best dan sangat menarik untuk di tonton..Memaparkan pengembaraan Elizabeth Gilbert yang kecewa selepas bercerai dan membawa diri ke Itali, India dan Bali..banyak tempat2 yang menarik yang ditonjolkan especially di Bali..

kalau nak tau lebih lanjut kena la tengok sendiri movie ni..best sesangat hehehe..

Saturday, October 2, 2010

myfriends2u.com laman sosial buatan malaysia

salam sume...

sekarang ni macam-macam laman sosial yang dah ade kat tenet, antara glamour ngan x j...ni i nak cite pasal 1 lagi laman sosial yang dipanggil myfriends2u. laman sosial yang baru ni lebih kurang dengan laman sosial yang paling glamour sekarang nih,kalau tengok layout die la..

tapi apa yang menarik tentang laman sosial ni, i dapat maklumat yang laman sosial ni buatan malaysia tau..i tau pun melalui Majalah i keluaran karangkraf edisi september ritu..

haaa cuba korang tengok layout die not bad rrr..
ni i dah try wat...lebih kurang j ngan yang sedia ada, so xlah susah sangat..

myfriends2u ni bukan setakat laman sosial saja tau, apa yang lebih menarik ia turut memperkenalkan ruangan khas untuk mereka yang nak cari kerja tapi kat Malaysia saja la..haaa kan bagus tuh selain dapat berinteraksi ngan kengkawan kite juga boley mencari kerja dalam masa yang sama..menarik kan???

ni la ruangannye tuk sesape yang nak cari keje...isi j ape yang patut..

so kengkawan sume ape tunggu lagi jom la kita try myfriends2u plak..nak lagi ini buatan Malaysia..mari la kita sokong yeee..

kalau korang berminat sila la click di http://myfriends2u.com .

dugaan..

hati kala ni memang sedih tapi cuba tabahkan juga...hari ni memang paling teruk, dugaan sungguh...nak bercerita tapi xmau ingat balik ape yang berlaku sudahnye biarkan j laa...tiap yang berlaku itu pasti ade hikmah...

Friday, October 1, 2010

mencantik kan gambar dengan photoscape..

salam..

sekarang ni i tengah sibuk bermain ngan photoscape..ni sume sebab kawan i cdah..i baru j tengok blog die tengok pic die sangat cantik, maka hati sudey tertanya-tanya die guna software ape ek sampai pic die boley cantik sedemikian rupe...

lalu i bertanya pada cdah bagaimana die boley membuat pic secantik itu..puan cdah ni xlokek ilmu maka diturunkan la ilmunye kat i hehehe...

cube tengok pic profile i yang baru tuh..tu baru j belajar edit guna photoscape..kalau nak tau macam mana nak dapatkan software nih korang boley la terjah blog cdah ni..die ade bagitau mana nak download software ni..

Thursday, September 30, 2010

sampai hati maher zain wat i macam ni...

sob sob sob..hati tengah sedih nih..sob sob sob..jap nak lap mate ngan idung..sampai hati maher zain..sampai hati die..nak datang sini xbagitau i pun...sob sob sob..tau2 tiket dah sold out, pe kes nih??? i tak tau pun..waaaaaaaaaaaa....nape bley jadi macam nih??..dah lama sangat nak tengok konsert die,nak nyanyi sama2 nak amik gambar die kalau boley nak cakap kat die betapa i minat sangat ngan lagu2 die...tapi tuh sume hanya tinggal mimpi j..sob sob sob...

mmmm...xleh salah kan maher zain jugak, bukan ke sebelum ni kawan i ada bagitau die nak wat konsert..tapi i lupa nak cari info..lupe sesangat macam mana boley terlupe yang maher zain ni ade facebook..aiyoo rasa nak j hentak kepala k dinding (pelan-pelan j la) macam mana xterpikir awal2 ni?? hishhh kan dah jadi cam nih..sedey weii sedey sesangat...

ni aja la yang i ada..tengok poster ni saja j la...

kawan-kawan kat luar sana korang ade tak tiket lebih?? kalau ade bagi la kat i..huk huk huk...yang dah beli tuh enjoy la ek..nanti cite kat i maher zain nyanyi lagu perr,pakai baju perr,best tak die nyanyi..jangan lupe i yee..sob sob sob...k rr i nak g sambung nangis dalam toilet...sob sob sob...

i dah cuba sedaya upaya dah..

hari ni i cuba x update blog..xmau tengok blog nih..xmau tau ape jadi kat blog ni..xmau xmau xmau tau pun ape jadi..tapi tuh laaa kalau dah minat gilerr berbelog xkira masa busy or tidak akan cuba mengupdate 1 or 2 entry...xkira masa akan cuba mencurik seminit dua tuk menulis di belog ini..ehh tipu bukan seminit tapi lebih, bergantung kepada idea yang datang..hehehe...

i suka ushar belog sendiri coz nak tengok nombor kat tepi tuh, memang suke sangat tengok... suke sangat tengok die berubah-ubah naik tiap2 waktu..nombor dan i memang xbley pisahh..keje i pun berkaitan ngan nombor maka di mana-mana pergi mesti nak tengok nombor..semacam obses ngan nombor pon ye gak..memang sesuai sangat la ngan kerjaya ni yang tiap-tiap waktu mengadap nombor sehingga mata hampir juling melihatnye..

aiii memang payah laa kalau sehari x mengupdate belog atau sekurang-kurangnye i akan wat blogwalking..hehehe....i dah cube sedaya upaya untuk xmau jenguk tapi tuh laaa..haishhh..

cincin di jari memberi pelbagai makna..

lihat di jari si gadis tengok kalau di sarung sebelah kiri maknanya belum berpunya, jika di sebelah kanan sudah berpunya...mmm..betul k jari mana yang di sarung memberi makna tertentu?? pada i la jari mana yang di sarung xpenting sebab apa yang paling penting keselesaan si pemakai..memakai cincin juga tidak semestinya menunjukkan status seseorang mungkin ia di pakai sebagai perhiasan semata-mata....

macam i juga selalu juga bertukar-tukar jari sekejap sarung sebelah kiri sekejap sarung sebelah kanan..adakah i ni sekejap berpunya dan sekejap solo??? terpulang pada persepsi masing-masing dalam menterjemahkan makna pemakaian cincin...kalau ikut adat orang yang bertunang selalunya memakai cincin sebelah kanan..tapi ntah laa i pun bukan reti sangat bab ni..macam i kate la ikut keselesaan pemakai..

selain itu cincin juga sebagai penyelamat seperti yang pernah terjadi pada diri i juga..ia berlaku bila i berjalan seorang diri suatu ketika dulu mmm xlama pun baru j beberapa bulan lepas..bila mana seorang lelaki datang menghampiri dan bertanya tempat kat i..dengan niat nak membantu i pun tunjuk kan la tempat tu.lepas tu i ingat die akan terus pergi ke tempat yang di cari tapi sebaliknya yang berlaku bila lelaki tu bertanyakan soalan peribadi yang xde kaitan langsung dengan tempat yang di cari...oh ye lupe plak nak bagitau lelaki tu warga asing..di bawah antara dialog i ngan lelaki itu.actually i nak terus bla j tapi mamat sorang nih macam menghalang..geram betul..

die:namu u ape?
me:melati (sebab dulu i duk taman melati..)
die : u keje mana??
me : area KL
die:oic datang sini nak shopping k??
me: mmm...(dh i kat shopping complex dah tentu la nak shopping xkan nak g memasak plak??)
die:datang sorang k??
me: eh xla i tengah tunggu suami datang ni..(ntah bila i ade suami ntah..main sebut j)
die:oh u dah kawen..anak berapa??
me: i dah kawen la (sambil menunjuk-nunjuk cincin di jari..sebagai bukti la kot..kihkih..) anak ade la sorang (merujuk kepada anak tekak hehehe)
die:dah berapa lama kawen???
me:mmm...dah 2 tahun..
die:oooo anak umo berapa??
me:mmmm....(sambil mencongak tahun supaya jawapan relevan ngan jawapan sebelumnya..xkan anak lagi tua ngan tahun kawen kot kan..) setahun dah..mmm k laaa my husband dah sampai kot..i nak p sana..kalau u tak jumpa jugak tempat tuh u pepandai la tanya customer service ok..bye.cepat2 angkat kaki..

ntah ape motif die bertanyakan soklan tuh pun i xsure..tapi hati ini merasakan benda tak baik la...bayangkan la kalau i cakap i ni bujang..hishh xtau laa..nasib baik la ade cincin, sebagai bukti la i dah kawen..huhuhuhuhu...mmmm berguna juga cincin ni sebenarnya kan??hehehe...

selain tuh si pemakai cincin juga mungkin cuba nak bagitau "Don't disturb me, I'm not ready yet..ok?? hehehehe...mungkin la kot kih kih kih...pada i sesuai la kot hehehehe...


Wednesday, September 29, 2010

dengarlah wahai anak..

teringat mak ayah di kampung...insaf dengar harap2 kite menjadi anak yang soleh dan solehah..insyaAllah..
video
part 1


video
part 2

bergembira la wahai wanita sekalian..

video

dari ustaz kazim elias..buat semua wanita...

jejak kasihan..bak kata cdah..

Salam..

berapa banyak kawan skolah or uni yang korang dah jumpa balik?? or terus xjumpa??kalau jumpa balik ape yang korang akan cakap??perasaan korang??

bila di ingat balik masa skolah or uni dulu banyak kenangan ngan kengkawan, macam bila habis sekolah sume wat hal masing2, ade yang sambung belajar, ade yang kawen or tengah tunggu SPM (sijil pinangan manusia) dan xkurang juga terus cari keje...bila lama xjumpa mula la rasa rindu ngan kengkawan sume, masa ni la masing2 sibuk mencari kawan2 lama tambahan pula sekarang nih dah ade facebook, my space dan ntah ape lagi kot..

dah jumpa tuh maka banyak la soklan yang di soal, gaya dah macam polis menyoal penjenayah pun ade..kalau boley sume nak detail..soklan feveret yang sering di tanya duk mana skang?? keje ape?? eh muka ko dah berubah la weee... kalau study plak..ko study ape skang?? susah k x course tuh?? study katner??.... bila umo dah meningkat plak soklan dah bertukar ke soklan paling hot & spicy ko dah kawen k blum?? laki or bini ade berapa?? eh salah anak ko dah berapa??.......haaaaa camtuh la lebih kurang soklan2 nye...

tapi tu la yang bestnye,masa ni la nak rapat kan balik hubungan yang terputus dahulu..memang best kan rasa teruja sangat bila dapat berjumpa sahabat lama...

p/s:time kasih kengkawan yang sudi mencari i semula..walau mata i dah bertambah (speknye pasal) korang masih kenai daku..tq muahhh kat korang huhuhu...kalau jumpa jangan la segan belanja i makan k...hehehe...yang baru nak kenai i time kasih gak sebab sudi berkawan ngan i..sekian..

never say never to panda..

video
i luv panda..hahahaha..

p/s:video ni di ambil dari facebook my adik..hehehe

betapa pentingnya bersenam.

lepas ni marilah kita bersenam k...hehehe

video

p/s:video ni di ambil dr facebook juju..sekadar nak share j ngan anda..

lawatan ke klinik gigi

seperti yang i cakap pada entry yang lepas pasal service gigi, maka hari ni i berkesempatan ke klinik gigi...dengan di temani juju kitorang ke klinik taman permata..macam besa la kalau dah ke sini ape lagi yang boley di buat selain check gigi, tampal la apa yang patut dan apa2 yang berkaitan ngan gigi. sebelum sakit baik la kite pergi check dulu...kate orang mencegah lebih baik dari merawat..hehehe..

dah lama x ke klinik gigi so rasa die agak cuak sedikit tapi bila dah jumpa dentist rasa cuak tu hilang dengan sendirinya..nasib baik la malam ni orang x ramai so xde la lama kami menunggu.

model klinik gigi..hehehe
actually benda bercahaya tuh adalah model gigi..tapi cahayanye terlebih sebab tu xberapa jelas gambarnya..
xramai orang kan..ni pun dah malam so kurang la sket..

klinik ni tutup kul 10 mlm so sempat la kite yang bekerja ni pergi di waktu malam....

Tuesday, September 28, 2010

super yummy sup..

i ni hantu sup so mana2 tempat yang ada sup i akan pergi, kalau sedap lagi la nak pergi kan..ni kali kedua dapat merasa sup ni sebab sebelum ni ada gak bila ngidam datang sini tapi tu la tiap kali datang kedai xbuka la plak..huk huk huk..

hari ni pun secara kebetulan kedai sup ni dekat ngan klinik gigi yang kitorang nak g..alang2 dah nampak tuh singgah la sekejap kan..hishhh susah rr nak tolak kalau sup..sure akan teringat j nanti..sambil nak tunggu giliran kitorang berjumpa dentist, kitorang sempat la jugak pergi merasa sup ni..

kedainye besa j hanya sebuah kedai lori yang buka di tepi lorong-lorong jalan j..kalau tengok keadaan kedainye siapa sangka sup yang di jual tuh sedap dan enak nak plak bila di makan dengan nasi lemak..harga plak berpatutan la,murah j..

sup daging yang sedap dan nasi lemak..makanan kitorang malam ni..
juju dah siap sedia nak menikmati hidangan malam kami...sangat simple kan??
ni la kedai nye...biasa j tapi ape yang penting sup die sedapppp....

sup ni boley di dapati berhampiran giant taman permata saja...lepas ni korang pergi la try dan nilai sendiri huhuhuhu...

Ann Irons - orang paling penting dalam hidup i sekarang ni

huh Ann Irons?? sape die??artis k?ape kaitan i yang bermuka malay ngan ann irons yang putih melepak tuh??

sume ni gara-gara F5 laaa...actually ann irons ni examiner F5 paper yang i amik tuk dec exam,hari ni 28 september 2010 10.00am(UK time)sume student ACCA especially paper F5 akan dapat bertanya soklan terus pada ann irons ni..saat ni memang di nanti-nanti kan sangat...

ohhh hari ni rasa nak balik rumah awal la..xmau terlepas tengok ann irons ni...oh bos boley ka i balik awal hari ni??? pleaseeeeeee......

sebelum raya service kete pas raya service gigi..

salam..

kalau sebelum raya kite akan service kete sebelum pulang ke kampung, pas raya plak kite tetap kena service tapi kali ni service gigi..nape gigi plak?? hey korang lupe k masa raya ritu bukan ke sume makanan kite makan dari ketupat sampai la biskut raya, tu belum lagi kira makanan lain. masa raya memang syok j makan sampai tak ingat dunia main bedal j sume xkira dah lemak k manis k yang penting hari raya kite makan sume sebab dah xpose lagi..huhuhu...

masa ni la badan mula naik elok2 j pose ritu kurus melidi sekali raya datang badan dah macam tong hehehe...pastu mula la sakit sana sakit sini lebih2 lagi gigi kite ni..mula la nak sakit, kalau anggota badan len yang sakit kira boley tahan lagi tapi kalau gigi yang sakit mau haru biru hidup..xtenang j selagi x di rawat selagi tu la sakit nye menjadi-jadi..masa ni la klinik menjadi penuh dan sesak ngan orang..

oh motif tetiba cerita pasal gigi ni pehal??? hehehe sudey tentu ada kaitan ngan empunya diri..sah2 la i nak g service gigi ni, tampal ape yang patut hehehe...mmmm tapi dah lama xjumpa dentist takutnyeee...ade sape2 boley teman i g dentist x?? cuak rrr...hishh mengalahkan budak kecik j huk huk huk...

hujan membuatkan mataku jadi layu..

mmmm...ngantuknye la pagi ni ditambah pula dengan hujan lagi la syok kalau dapat tido. aiii kalau dapat bantal dan selimut ni syoknye...aip aip jangan tido keje belambak nak kena siap...

kalau tido sekejap aci x?? sekejap j huhuhuhu...

Monday, September 27, 2010

pada yang nak tau i study ape..

Salam..

bulan nih financial memang teruk sikit memang banyak pakai duit sebab bulan ni raya di tambah pulak kena bayar exam fee dan akhir sekali i kayap..nasib baik exam fee i dah bayar last week so sekarang tengah tunggu surat j..huhuhu intro yang xmasuk ngan tajuk la plak..
ok berbalik pada tajuk entry kali ni... ade antara member2 yang tanya i study ape, k la tuk pengetahuan kengkawan sume i amik ACCA atau nama penuhnye The Association of Chartered Certified Accountants...i amik class kat Kasturi School of Accountancy tapi exam nye tempat lain..

kalau korang berminat nak amik paper ni sila la tengok website die..alo click j kat link yang i bagi tuh sonang habis cite..kalau ade pape yang tak paham meh sini tanya i..kalau i tau i jawab la..huhuhuhu.
sekian..

p/s:ina, hopefully i dah jawab soklan u tuh..hehehe

2 hari 1 malam with shasha - part 2

kali ni kitorang g shopping kat Maydin Shah Alam...sebelum ni my cousin ade gak cite pasal susahnye nak jaga sha bila shopping,mulanye i rasa budak2 merengek kat shopping complex tu dah besa cam adik-adik i gak la..i rasa ok j kot muka sha ni pun cam budak xbanyak kerenah senang sket nak jaga huhuhu... tengok..comey kan die??xcaya rrr susah nak jaga....
muka cam budak baik j kan..ade k patut mama die kate sha ni susah jaga??

tapikan sume tanggapan i akhirnya berubah bila sampainye kat mydin..sha telah berubah dari budak baik kepada budak nakal xhingat...ape die buat sampai i bley kate cam tuh??? hishhh budak nakal nih boley bawak i berlari dalam shopping complex tuh dengan suara die yang kuat, i plak asik "sha jangan lari..sha jangan lari" ngan suara yang agak2 halus nak cover malu,muka xyah cakap dah bertukar jadi merah..sambil tuh i cuba mencari my cousin ngan hubbynye mengharapkan pertolongan...budak sha ni bila diangkat menangis la plak,maka di lepaskan aja budak shasha nih berlari sesuka hati sambil diri ku berlari sama mengejar..nasib baik la pastu babah sha plak yang take over jaga die..i memang dah xlarat nak kejar mau kurus di buatnya mengejar shasha..

shasha ni menangis bila di angkat..geram i tengok..


suke die bila dapat berjalan sendiri.....


video
lama tul nak ajak die balik..

kesimpulannye...menjaga budak kecik bernama shasha ni akan membuat diriku menjadi kurus xyah g jogging dah..kejar die pun dah berpeluh...oh yee kalau nak g shopping ngan die pun perlu bermuka tebal sebab dengan kenakalan dan suara nya yang kuat bakal membuatkan anda menjadi perhatian orang ramai....

walau ape2 pun i tetap nak jumpa sha selalu - shasha budak comey yang nakalnye xhingat..

Sunday, September 26, 2010

2 hari 1 malam with shasha - part 1

Salam...

Cuti hujung minggu ni i g lepak rumah my cousin kat shah alam, saja datang nak melawat anak cousin i namanya shasha..dah lama xjumpa budak nih rasa rindu plak hehehe..rasanya baru j raya lepas jumpa terasa lama plak..hishhh nih la susah kalau dah jumpa budak kecik ni sure nak jumpa lagi..

kat bawah i ade pic sha..so korang boley la tengok nape i suka sangat nak jumpa shasha sorang nih..anak cousin yang lain cam nuha dan baby hazim xsempat nak jumpa..xp len kali i datang sana lagi..
sha dengan muka cutenye..
i p sana jadi tukang urut sha plak..hishhhh budak nih saje j kan...
budak montel...berat sehh dak nih sakit tangan angkat sampai berpeluh jaga die nih..
tuh die duk sibuk makan pok die..
alo2 mana la i xrindu ngan sha nih...


video
yang ni video yang sempat i rakam..buat tatapan korang sume..huhuhu

jom lepak kat library...

Salam..

hari ni baru berkesempatan update blog nih..cuti hujung minggu ni agak busy dan banyak aktiviti tambahan pula bila jadi student nih lagi la busy x hingat..sabtu lepas i ade class petang so pagi hari i ngan classmate g la study kat library dulu...best sket dapat study dalam library tenang j senang ilmu masuk huhuhu..yela kalau kat rumah ade banyak dugaan nak plak bila nampak bantal dan katil mau study dalam mimpi j...dalam sibuk nak study tuh i sempat gak snap beberapa pic..

yang ni i google j...




study kat sini best sebab xramai orang sunyi j..yang paling penting persekitaran die tuh yang best dan banyak kemudahan, cume yang kurangnye buku-buku rujukan terutamanya untuk subject yang i amik..tapi xp la asal i boley study ngan tenang pun dah kira baik..kitorang duk sini ada la dalam 2 jam pastu bersiap2 nak ke class plak..mmm pasni library ni akan jadi tempat lepak i plak..huhuhuhu..

p/s:Lepas ni jom ramai2 pergi ke Perpustakaan Kuala Lumpur yang terletak di Dataran Merdeka. Sama2 la kita jadikan amalan membaca satu budaya..huhuhu

Friday, September 24, 2010

musim orang kawen..

sekarang nih memang musim orang kawen, nak plak masa cuti raya memang banyak la kenduri .. kadang2 dalam satu hari ade 6 or lebih kenduri kawen lagi2 kalau sedara mara maka kena la datang kan..

cuti seminggu ritu pun di penuhi dengan menghadiri kenduri kawen orang j..xpa la orang dah jemput kita datang j la kan..tapi banyak2 majlis perkahwinan xleh lawan yang satu nih..fuhhh tengok video die pun i rasa nak nangis,bukan ape dalam kepala nih asik duk pikir j berapa banyak la yang di habiskan...

mmmm...bukan i jeles tapi ada la sket2 huhuhu...tapi sebaik-baiknye la kan kite bersederhana saja dahulukan yang wajib j...

walau ape2 pun memang syok ahhhh tengok...kite nih dalam mimpi j la nak dapat camtu..mmm
video
Perkahwinan Nur Nadia SM Nasimudin. Anak gadis Allahyarham SM Nasimudin, pengasas empayar perniagaan NAZA Group

p/s:oh yee x lupa untuk kak shiba yang akan masuk ke alam perkahwinan semoga bahagia dan kekal hingga akhir hayat...maaf i xdapat hadir sebab ada kelas sob sob sob....

nuff ads